Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 114
  • 741
# 540
Едно тесто омесих за печени бухти със сладко от сини сливи за утре за закуска на децата.
Може ли рецепта
Ние сме на печени картофи и препечени филийки(домочадието с вирусна инфекция)

250 мл прясно мляко, 100 грама захар, 100 грама масло, 25 грама прясна мая, ванилия, лим.корички, 1 яйце, щипка сол, около 600 грама брашно. Всичко се омесва добре и се оставя да втаса. Разделя се на 16 топчета, всяко топче се разстила в дланта и се слага по 1 ч.л сладко, завива се на тпока и се реди върху хартия за печене в  тава  с диаметър 26 см. Оставя се да втаса повторно, маже се с разбито яйце и се слага в студена фурна на 160 градуса. Пече се до зачервяване. Още топли се поръсват с пудра захар

Аз лично правих 1/2 тесто, излязоха 8 бухти, ползвах суха мая 1 пакетче , сложих 25 грама масло и 25 грама свинска мас, че нямах повече масло, вместо лим. корички сложих лимонна захар, и не съм ги мазала с яйце отгоре:)
Виж целия пост
# 541
Баница със спанак и круфини за днес:)
Виж целия пост
# 542
какво е круфини?

У дома ябълкови мъфини
макарони запечени
Виж целия пост
# 543
estelliana,благодаря.Предполагам може и течен шоколад да се сложи вътре,че моите са големи капризаци.

При нас имаше: баница
                              макарони със сирене за обяд(децата си пожелаха)
                              картофена салата със сушени домати
                              ориз със задушен карфиол 
Виж целия пост
# 544
какво е круфини?

У дома ябълкови мъфини
макарони запечени

Круфините са нещо средно между кроасан и мъфин:) аз ги правя по тази рецепта http://ilrai.blogspot.bg/2017/09/blog-post_24.html
Виж целия пост
# 545
Интересно, благодаря, не го бях чувала Simple Smile
Виж целия пост
# 546
днес бях в един новооткрит азиатски магазин и купих 1,5кг. пак чой.
днес смятам да го правя в тигана с гъби и чушка, отделно ще сваря ориз.
ще направи и нещо като пататник, но с тиквичка.

червеното зеле го оставям във временен бан, заболя ме корема от него.
преди получавах страшни крампи в корема от зелеви, след като спрях глутена се пазех известно време и ги избягвах, сега пробвах пак.
не бяха толкова силни болките и нямах разстройство, но не беше и перфектно.
та, зелето остава за мъжа ми и пак ще го яде варено с подправки  Mr. Green
много обичам брюкселско зеле, но няма да рискувам... Naughty
Виж целия пост
# 547
Май го коментирахте преди, но като осолявате листата на китайското зеле за кимчи, миете ли ги преди това? Аз си го спетих, но все пак да не съм направила голям гаф, да питам
Виж целия пост
# 548
Май го коментирахте преди, но като осолявате листата на китайското зеле за кимчи, миете ли ги преди това? Аз си го спетих, но все пак да не съм направила голям гаф, да питам

не, махам външните, вътрешните не ги мия. по зелето има млечно-кисели бактерии и затова не се мие.
не си направила гаф, споко.
Виж целия пост
# 549
Лучена супа с бразилски хлебчета за мен и съпруга ми.
Хумус с печени моркови.
За децата - спагети, а за закуска утре - препечени филийки с пъдпъчи яйца, домати, сирене и кашкавал - кой каквото си хареса.
Виж целия пост
# 550
за тази седмица направих планирането и не предвиждам промени, че ще работя до късно и ми е една идея по-трудно, но събота или неделя и аз мисля да се отчета с една френска лучена супа, че много обичам. не знам обаче синът ми как ще я хареса. 

от тези дни засищащите готвеници:
печени картофи с подправки
гъста боб чорба
пълнозърнеста паста със сос синьо сирене

добавките са салати: 
айсберг с царевица,
чери домати и краставици с овче сирене

кимчито днес ще го сложа, надявам се след седмица да е готово. лютото няма да го жаля, защото и малкият го яде, но прекарва всяка хапка с вода. Ася, благодаря за насоките! 
Виж целия пост
# 551
кимчито днес ще го сложа, надявам се след седмица да е готово. лютото няма да го жаля, защото и малкият го яде, но прекарва всяка хапка с вода. Ася, благодаря за насоките! 

моето кимчи става за 2-3 дена, но ползвам готова подправка.
аз слагам повече дайкон и моркови, повече ми харесват в кимчито....
скоро не съм правила, но си щадя червата. Laughing
Виж целия пост
# 552


моето кимчи става за 2-3 дена, но ползвам готова подправка.
аз слагам повече дайкон и моркови, повече ми харесват в кимчито....
скоро не съм правила, но си щадя червата. Laughing
[/quote]

Може ли рецепта как го правите. И зелето китайско ли трябва да е или бяло зеле. Яла съм готово кимчи , но два пъти пробвам с рецепта от нета , но не се получава. Моля дайте рецепта
Виж целия пост
# 553
само с китайско зеле. Peace

зелето го разделям на листа. взимам зиплок торбичка и редя листо,сол, листо, сол и така докато се напълни торбичката. махам въздуха и затварям.
оставям 24ч. да стои. на следващия ден настъргвам моркови и дайкон (бяла, дълга ряпа), слагам вътре подправката (аз я купувам готова) и разбърквам добре.
от торбичката с листата изсипвам водата при морковите и ряпара и пак разбърквам. листата ги режа на  2 или 3. в кутия или буркан слагам ред листа, ред морков,дайкон и подправка. и така до горе.
отгоре е подправката. оставам в хладилника и след 2-3 дена може да се яде.
ако направя повече и остане, то тогава слагам и пласт олио в буркана.
ама трябва да се внимава да не излезе, че става мазало.
също солта трябва да се прецени добре, за да не стане много солено. иначе листата трябва да се мият, но така се отмиват млечно-киселите бактерии.

слагала съм и пресен лук, джинджифил и още нещо, но не ми харесва. само с моркови и дайкон ми харесва.
даже от тях слагам доста повече, отколкото зеле.

вчера правих картофи на фурна и ги ядахме със сос от сирене и кефир.
за днес се чудя, че имаме доста неща за ядене, които трябва да оползотворя...
Виж целия пост
# 554
омлети с изостанали варени картофи у дома
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия