Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“

  • 77 135
  • 743
Това е тема за майките, чиито деца ще учат в Испанската тези 5 години.
Виж целия пост
# 1
Жалко, моето дете ще учи само още 3 години там   Sad
Виж целия пост
# 2
И моето дете ще учи в Испанската. Да ни е честита темичката и да ни е полезна Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Така... Някой с информация за родителската среща, т.е кога е?
Виж целия пост
# 4
И дъщеря ще учи там. Дано да изкарат пет щастливи години.
Дайте тази група на зайците, някой я беше написал в седмокласници тема , но я загубих.
Виж целия пост
# 5
Така... Някой с информация за родителската среща, т.е кога е?
15 септември е в петък, родителската среща вероятно ще е в понеделник.

Мога много неща да ви кажа, член съм и на училищното настоятелство. Стига да не е проблем, че синът ми няма да е 8 клас.
Виж целия пост
# 6
Разбира се , че не е.
На мен лично не направи добро впечатление, че веднага след записването те пращат за разговор с предствител на настоятелството и ти искат пари. Някакси направо от вратата. Доколкото разбрах дарението беше за подпомагане на учител от Испания. Така ли е?
Виж целия пост
# 7
Точно така е.
Тези пари се плащат само веднъж в началото на 8 клас и с тях се плаща наема на жилището на испанския преподавател.
Вероятно ви е разяснено и закупуването на учебници централно от настоятелството.
Виж целия пост
# 8
Родителската среща ще е в началото на учебната година. В началото на септември на сайта публикуват списък с разпределението на децата в класовете и исканите учебници. Учебниците могат да се закупят централизирано от училището (удобно е), но може да не закупувате всичко чрез тях (аз миналата година поръчах само испанския чрез тях, а по останалите предмети взех учебници втора употреба, но тази година ще сте с нови учебници и няма да имате тази възможност). По испански също може да потърсите учебници втора ръка от по-големи ученици (някои си пазят учебниците и са в доста приличен вид).
Часовете по испански са 18 плюс 2 часа СИП (с испански учител, ако има Simple Smile, иначе с основния учител по испански).
Парите, които са ви събирали, са за квартирата на испанския учител. Но все пак се заплащат доброволно. Тази година обаче през първия срок нямаше испански учител, само през втория срок.
Недостатък е, че паралелките са обявени с по 28 деца, но реално са с по 30.
Виж целия пост
# 9
В класа на моя син са си 28 деца.

А през изминалата година наистина временно нямаше испански учител заради некоректно поведение на предишната испанка, мисля, че беше Фелисидад Калво.

При централизираното купуване на учебници се ползват отстъпки в цените. Естествено никой не е длъжен да се възползва. Учебниците втора употреба са по-евтини.
Удобството е, че даваш парите накуп и след няколко дни детето си получава заявения пакет учебници и помагала. Спестява се обикалянето на книжарници и борси, за да се купи всичко, както и се спестява някой лев.
А ние от настоятелството се грижим за събирането на парите, договарянето на отстъпки с издателствата, купуването на учебниците, разпределението им по класове и деца и накрая раздаването им.
Виж целия пост
# 10
змия, наистина е много удобно. Но все пак може някой да предпочете втора ръка учебници (особено по ИИ, ИТ, музика, които да си направо девствени Simple Smile), а и моят син е в последния випуск по старата програма и няма как да си пласира учебниците след края на учебната година. В 8-ми клас са сравнително малко учебниците, но в 9-ти и 10-ти излизат доста солидна сума. Когато излезе списъкът, ние ще търсим учебници втора ръка. А по испански вероятно и притурките ще закупим през системата.
Миналата година всички паралелки бяха с по 30 деца. Сега има напуснали (две деца от класа на сина ми заминават в чужбина), ще видим дали ще обявят местата или ще си останат 28.
Виж целия пост
# 11
Въпрос: Учителите на миналия 8-ми клад ще бъдат ли и на тазгодишния или ще им бъдат тези от 12-ти?
Виж целия пост
# 12
преподавателите по испански на 8 клас преподават винаги само на 8 клас.
Виж целия пост
# 13
Дъщеря ми също ще учи следващите 5 години в Испанската с втори език английски...
Дано да имат късмет с хубав и задружен клас и добри преподаватели...
Виж целия пост
# 14
Здравейте, майка съм на момиче в италианската паралелка. Надявам се да сме си полезни взаимно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия