Пирогов се нуждае от герои! Можеш да си един от тях!

  • 14 292
  • 3
Цитат
"Скъпи Деси и Нанси,

След като Зара най-сетне постъпи за операция в "Пирогов", реших да изкажа своята благодарност от проекта “Малките герои”, който според мен ще бъде една от най-значимите и необходими инициативи, които “Америка за България” е подкрепила през тези 8 години... Ако някога е имало някакво съмнение у някой от членовете на борда дали е трябвало да я започваме – нека ви уверя, че инициативата ще бъде запомнена от много, много дечица и техните майки...

Дойдохме в "Пирогов" миналия четвъртък и просто нямам думи да опиша какво преживяхме оттогава насам. За щастие, Зара е все още твърде малка да си спомни (поне съзнателно) и аз ще поема цялото травматизиращо изживяване от тези няколко непоносими дни. Главна роля във филм на ужасите ще бъде по-малко стресираща от това да прекараш само два дни тук. Чудя се как всички тези лекари успявят да работят в подобна обстановка (и тук нямам предвид само инфраструктурата, но и самата атмосфера и буквално това, което се носи във въздуха...) Аз силно уважавам лекарската професия и съм дълбоко благодарна за това, че има достатъчно кадърни хора, които продължават да работят с желание в "Пирогов", напук на всичко!

Зара все още е на системно дишане и множество тръбички, излизащи от нейното малко телце, но пък вече е добре. Докторите казаха, че операцията е минала много добре. Тя е нашият малък герой!!!
Искрено се надявам, че следващия път, когато ви пиша, ще мога да кажа, че най-сетне сме си у дома и забравили за всякакви видове болници. Simple Smile"

Това е писмото на Виолета, майка на новородената Зара, на която се наложи операция в първите дни след раждането и се сблъска с неприветливите и тежки условия в детските клиники на „Пирогов”.

А какво е „Малките герои”?

„Малките герои” е инициатива на Фондация „Америка за България” за преобразяване на детското отделение в „Пирогов” в приказна и гостоприемна среда за децата и техните семейства. Сега имате възможността да помогнете на стотици лекуващи се деца!Довършителната модернизация на детското отделение ще се осъществи със събраните допълнителни средства в рамките на кампанията и ще надгради направените от „Пирогов“ подобрения, финансирани от Министерството на здравеопазването.

Автор на идейния проект е архитектът на детския научен център "Музейко" – Лий Сколник, който в момента участва в изграждането на детска болница в Ню Йорк и пренася своя уникален опит. Освен това 32 млади дизайнери, архитекти, художници се включиха в конкурса на Академия „Градът”. Най-добрите бяха отличени, а някои от идеите ще бъдат реализирани. Всички проекти могат да бъдат използвани от други болници, които решат да стартират свои инициативи по подобие на „Малките герои”.Защо го правим?

„Пирогов” е водеща лечебна институция от десетилетия. Десетки, ако не стотици хиляди деца са минали през нейните врати и са обитавали нейните болнични легла. Време е да подобрим средата, за да помогнем на лекарите и сестрите в нещо, което е отвъд техните медицински възможности. Това засяга всеки един и изисква усилията на всеки един.

Една от целите на тази кампания е да обедини усилия в името на социално значима за обществото кауза. Да покажем как бизнесът, правителството, неправителствените организации и отделни хора могат да обединят усилията си, за да подобрят условията в „Пирогов”.

Григор Димитров е не само световнопризнат тенисист, той е и героят на „Малките герои”, защото е патрон на инициативата.Как да се включите?

Можете да дарите по банковата сметка на „Малките герои”:
IBAN: BG59UNCR70001522897068
Уникредит Булбанк
 
Можете да изпратите SMS на стойност 1 лев с текст DMS Pirogov на номер 17777 и Фондация „Америка за България” ще удвои всеки ваш дарен лев.

Така лев по лев, докато не се наберат 100 000 лева, които Фондацията ще удвои до 200 000 лева.


Фондация „Америка за България” е най-голямата благотворителна организация в Централна и Източна Европа. Започва дейността си през 2009 година и има успешен опит в реализирането на разнообразни и мащабни проекти в страната. Повече за фондацията можете да научите тук.

Партньори на Фондация „Америка за България” в иницативата „Малките герои” са: ИКЕА, Уникредит Булбанк, архитектурно бюро LHSA+DP, Tribal Worldwide, Happy Bar&Grill, Walltopia, Hewlett-Packard Enterprise, Академия „Градът”, БНТ, бТВ, НОВА Телевизия, България он еър, Блумбърг, BiT Телевизия, BG-Mamma.
Виж целия пост
# 1
Чудесна инициатива, която е важна за лечението и възстановяването на децата не само в София, но и от цялата страна! Все още има време всеки от нас да помогне със sms.
Виж целия пост
# 2
Била съм в Пирогов с детето два пъти и е вярно, че условията не са добри, но ....
Не е само Пирогов.
В България има три болници които лекуват деца с онко - хематологични заболявания, което означава че децата прекарват там не дни или седмици, а месеци закачени на системи с часове. Надявам се инициативата да обхване и тези детски отделения.
Трябва да се помисли и за още нещо. Малките пациенти влизат в болниците придружавани от родител и къде за дни, къде за месеци двамата обитават едно легло 90/200. С бебетата донякъде се получава, но с по-големите деца този вариант на придружаване е затормозяващ и за децата и за родителите, а за възстановяването на всяко дете в болнична среда най-доброто обгрижване е това което родителите могат да дадат. И ако ще се целим в съвременните стандарти би трябвало да се осигурят отделни легла за придружителите.
Виж целия пост
# 3
Успех, да на фона на ужасните условия, не еднократно лекарите в Пирогов са оказвали безценна помощ на децата ми. Безкрайно съм им благодарна. Аз лично се включих в кампанията "Малки герои" с месечено дарение, макар и да е малко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия