Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Усложнения след операция на катаракта

  • 12 794
  • 18
Здравейте! Отново съм отчаяна и пиша тук с надеждата някой от вас да може да помогне. Случаят е следният: баба ми (на почти 70 години) претърпя операция на катаракта. Поставиха й мека леща, без конци. Първоначално всичко изглеждаше нормално. Но вече мина почти месец, а зрението й е замъглено и се оплаква, че вижда ореол. Окото беше подуто няколко дни, след което спадна, но сега е зачервено и то доста. Лекарката, която я оперира е в отпуск, а клиниката, в която работи - в ремонт, така че до края на месеца не може да отидем отново там. Не зная какво да правя, явно нещо не е наред, но не знам на какво може да се дължи, нито при кого да отидем. А е много важно да запазим зрението на това око, защото с другото почти не вижда, поради друг проблем, който след година лечение с инжекции, така и не успяха да излекуват. Ще се радвам, ако някой знае нещо по въпроса от личен опит или близки, да сподели. Или да ми препоръчате лекар, който прави такива операции и може да помогне. Не смея да отида при кой да е, защото между това да ти определят диоптъра и да ти правят операция разликата е голяма.. Confused
Благодаря предварително за отделеното време Hug
Виж целия пост
# 1
Коя е клиниката, да не е Г.Оряховица?
Виж целия пост
# 2
Проверете веднага очното налягане.
Виж целия пост
# 3
Сранно ми се струва. Майка ми си направи операция и на двете очи, като плюс катаракта имаше и глаукома. След операцията  дори свали очилата, които носеше. Бяха с малък диоптър, но все пак...Не мисля, че е нормално баба ти да се чувства така толкова време. Според мен, щом няма как да отидете при същата лекарка в момента, идете някъде другаде за консултация, да не се мъчи жената така. И да, проверето очното налягане непременно.
Виж целия пост
# 4
Клиниката е Ресбиомед и се намира на улица Алдомировска 144 в София.
Очното налягане беше високо още преди операцията, сега продължава да е високо, слагаме й четири вида капки, като едните са за понижаване на налягането.
Другото око е с макулна дегенерация и според лекарката и на това има наченки да се появи. Но все пак ми се струва, че не е нормално така да се подува и зачервява. Пък и в началото мислех, че тя преувеличава с виждането на образи понеже беше скоро след операцията, но сега като мина почти месец, а тя продължава да вижда ореол пред окото, нещо започва и това да ме притеснява.
Благодаря ви за отговорите, ще потърся друг лекар, защото цял месец няма как да чакаме. Christis, щом при майка ти всичко е минало добре, би ли ми препоръчала вашия лекар? Ще разпитам и познати, но не знам дали някой друг има опит с такива проблеми, а хич не ми се иска да рискувам със случайни лекари.
Виж целия пост
# 5
Щом е така, веднага при глаукомен специалист!(останалите очни не са достатъчно компетентни, за да се справят с налягането) Напр. в Александровска имат глаукомен кабинет.

Мога да препоръчам доц. Наталия Петкова като най-добра в тази област, но от тази седмица вече е във ваканция и ще се върне към октомври. Тя беше шеф точно на този глаукомен кабинет преди.

Щом налягането е било високо преди операцията, първо е трябвало да се справите с него. Операцията е можела да почака.

Колко е налягането и?
Виж целия пост
# 6
Ива, ние живеем в Бургас, не знам дали бих могла да ти помогна в случая.
В Очна болница Бургас беше операцията, д-р Иванов.
Виж целия пост
# 7
Очното ѝ налягане варира между 28 и 25 Confused
Christis, благодаря все пак, ако се наложи и до там ще се ходи в краен случай Hug
Виж целия пост
# 8
vl, благодаря ти, може би първо в Александровска ще отидем, да видя какво ще кажат там Hug
Виж целия пост
# 9
Отидохме в Александровска, където ни пратиха на преглед при доктор Георги Ранков. Очаквах, че той ще ни препрати при специалистите в очната клиника в Александровска, но не! След като извърши прегледа каза „Ами може да е нещо от операцията, може и да е макулна дегенерация.. Отидете в клиника Зора, там са най-добрите специалисти. Принципно много се чака за там, но вие кажете, че ви ораща доктор Ранков и още днес ще ви приемат.” Само че доктор Ранков не знаеше, че вече са ни пращали там (за другото око) и след година и половина биене на инжекции на безбожни цени, баба ми изгуби почти цялото зрение на това око. Бях бясна, та как се очаква да стигнем до преглед от добър лекар в Акександровска, щом тези които правят първичните прегледи, ни пращат в частни клиники, за да си делят пари с лекарите там и да се подиграват със здравето ни??
В крайна сметка звънях пак в Ресбиомед, където беше операцията. Момичето от рецепцията разбра, че положението вече е сериозно, даде ми номера на лекарката, която извърши манипулацията. Тя ми каза, че въпреки че клиниката е в ремонт, има един дежурен лекар (а именно управителят на клиниката) за спешни случаи като този и ни прати при него. Оказа се, че проблемът не идва от операцията, а от кръвоносните съдове. Прати ни за кръвни изследвания и наистина беше прав. Ходихме на кардиолог и сега баба ми ще я хоспитализират за три дни, за да направят всички необходими изследвания, защото нещо не е наред. Той беше и първият лекар, който най-сетне обясни защо другото око е загубило зрението (показа ни по рентгеновата снимка), а ако не ни беше насочил към кардиолог, не знам дали щяхме скоро да отидем и не ми се мисли какво щеше да стане (баба ми вече е карала микро инсулт, а точно за инсулт или инфаркт са сигнали сегашните проблеми с кръвоносните й съдове).
Виж целия пост
# 10
Въпросният д-р Ранков в глаукомния кабинет ли преглежда? Наистина е жалко, че са го обърнали на търговия......

От инсулт може да се загуби зрение за съжаление.....
Виж целия пост
# 11
НАПРАВЕТЕ КОНСУЛТАЦИЯ С ДОЦ.Д-Р АНДРЕЙ  АНДРЕЕВ  ОТ ОЧНА КЛИНИКА ''ДЕН''-НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ,МНОГО ДОБЪР  СПЕЦИАЛИСТ !
Виж целия пост
# 12
Имах позната, която сериозно го критикуваше! Определи го като алчен и безотговорен! Нямам лични впечатления, само я цитирам.
Виж целия пост
# 13
vl, не, той казаха ни,,че трябва първо да минем при него, защото сме за първи път и нямаше как да стигнем директно до глаукомния кабинет. И други хора ми казваха, че са много доволни от специалистите в клиниката в Александровска, но въпросният лекар не ни прати при тях, защото иска да печели пари за сметка на здравето на хората.. нямам думи просто.
Виж целия пост
# 14
Не зная какво да кажа......Аз навремето отидох направо в глаукомния кабинет(към него ме насочиха от ИСУЛ)  без никакви затруднения и попаднах на доц.Петкова. Сега, ако са въвели по-други правила.....

Може би трябва да търсите начин да го прескочите и да стигнете до глаукомните. Или наесен търсете доц.Петкова. Дано да не бъде късно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия