За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 94 471
  • 754
# 180
Здравейте Simple Smile Може би не е съвсем подходящо  да питам тук, за вас сигурно е елементарно, но пък вие сте спецове, така да се каже и може би ще ми помогнете. Не съм консервирала досега и с голямо желание се опитах да затворя домашни круши и ябълки от градината за бебето ми. Обаче вече три пъти варя бурканите и само два се запечатаха, а на останалите капачката е изпъкнала и пука. Капачките са нови, бурканчетата не. Измих всичко преди да сложа плодовете, гърлото беше чисто. Варих ги около 20-30 мин. Не мога да разбера къде е проблемът. Някакви съвети?
Твърде вероятно не са добре затворени бурканите. Някой път и при нови капачки се случва. Сменете капачките и изварете още веднъж.
Виж целия пост
# 181
А възможно ли е да е от бурканчетата? Капачките ги сменях преди последното варене и пак не стана.
Виж целия пост
# 182
Възможно е и от бурканчетата да е. Случвало се е, докато мия буркана, да забележа, че е счупено леко ръбчето. От там си влиза въздух и няма затваряне. Прехвърляй в други бурканчета, други капачки и опитай отново.
Виж целия пост
# 183
Благодаря bouquet
Виж целия пост
# 184
Капачката трябва да е нова, иначе става бомбаж.
Виж целия пост
# 185
Да помоля за бърза помощ. Направих камби по тази страхотна рецепта   http://pep-4o.blogspot.bg/2012/08/blog-post_30.html/ благодаря отново за прекрасната рецепта на Пеп - 40. Но ми се иска да не ги изварявам. Дали ще се развалят ако им сложа аспирин?
Виж целия пост
# 186
Електра, преди да затворим бурканите, заливаме в някакъв съд капачките с вряла вода. Ако питаш за малките бурканчета от детско пюре, някои си пукат дори да са затворени добре.
Виж целия пост
# 187
Да помоля за бърза помощ. Направих камби по тази страхотна рецепта   http://pep-4o.blogspot.bg/2012/08/blog-post_30.html/ благодаря отново за прекрасната рецепта на Пеп - 40. Но ми се иска да не ги изварявам. Дали ще се развалят ако им сложа аспирин?
Рецептата не се вижда/отваря.
Ако е тази с нарязаните мариновани камби, аз не ги варя. Загрявам ги във фурната на водна баня и ги запечатвам.Завивам ги и на другия ден ги прибирам.
Виж целия пост
# 188
Да за тях става въпрос, но вече ги изварихме. Не посмях да експериментирам с аспирина.
Виж целия пост
# 189
аз ги видях Simple Smile те са, но и ние не сме правили с аспирин. Може да останат хрупкави, но може и да се развалят, камбите са си доста дебели  newsm78 ако са смесени с други зеленчуци - да, нямало е проблем. Но само камби не съм оставяла несварени.
Виж целия пост
# 190
Електра, преди да затворим бурканите, заливаме в някакъв съд капачките с вряла вода. Ако питаш за малките бурканчета от детско пюре, някои си пукат дори да са затворени добре.
Да, за тях. Обаче вчера не успях да намеря нови бурканчета, а само капачки. С количката и с бебе малко ми беше ограничен района за търсене и не успях да стигна до някой голям пазар, но каквото такова. Половината капачки ги пробвах на старите буркани, като ги отворих и измих пак старателно, но сега пък превъртаха, какви са тия бурканчета не знам #Cussing out Ядосах се много накрая и ги замразих, дано да става нещо от тях после Sad
Жалко, че чак сега видях този пост, сигурно щчх да ги оставя пукащи. Благодаря все пак bouquet
Виж целия пост
# 191
Разбира се, че може!
Продукти:
Зелени домати
Карфиол
Целина
Моркови
Червени камби
Сол *1 с.л.
Захар * 1 с.л.
Оцет * 50 мл. на буркан

Пълнят се бурканите със зеленчуците, след това се дбавят оказаните подправки. Долива се всеки буркан с вода до гърлото. След това се запечатват и се стерилизират за пет минути всеки. Много е трайно, може да си запазиш до лятото да ядеш. 😎
Много вкусно изглежда. Запазват ли се хрупкави зеленчуците?
Виж целия пост
# 192
Електра, преди да затворим бурканите, заливаме в някакъв съд капачките с вряла вода. Ако питаш за малките бурканчета от детско пюре, някои си пукат дори да са затворени добре.
Да, за тях. Обаче вчера не успях да намеря нови бурканчета, а само капачки. С количката и с бебе малко ми беше ограничен района за търсене и не успях да стигна до някой голям пазар, но каквото такова. Половината капачки ги пробвах на старите буркани, като ги отворих и измих пак старателно, но сега пък превъртаха, какви са тия бурканчета не знам #Cussing out Ядосах се много накрая и ги замразих, дано да става нещо от тях после Sad
Жалко, че чак сега видях този пост, сигурно щчх да ги оставя пукащи. Благодаря все пак bouquet
Аз ползвам бурканчета може би има и 20 годишни. В тях не ти е проблемът. Капачките им ползвам докато не се скапят. Купувам нови и допълвам до нужните. Понякога се случва да превърта на един буркан, на друг да е добре. Когато не става на ни един изхвърляш. Никога не съм ги попарвала и както са ти писали, понякога дръпват, понякога не, но щом не се върти капачката са си ок.
Виж целия пост
# 193
Разбира се, че може!
Продукти:
Зелени домати
Карфиол
Целина
Моркови
Червени камби
Сол *1 с.л.
Захар * 1 с.л.
Оцет * 50 мл. на буркан

Пълнят се бурканите със зеленчуците, след това се дбавят оказаните подправки. Долива се всеки буркан с вода до гърлото. След това се запечатват и се стерилизират за пет минути всеки. Много е трайно, може да си запазиш до лятото да ядеш. 😎

Супер  -точно  такава рецепта търсех-   за  няколко буркана   да приготвя набързо !
Виж целия пост
# 194

Аз ползвам бурканчета може би има и 20 годишни. В тях не ти е проблемът. Капачките им ползвам докато не се скапят. Купувам нови и допълвам до нужните. Понякога се случва да превърта на един буркан, на друг да е добре. Когато не става на ни един изхвърляш. Никога не съм ги попарвала и както са ти писали, понякога дръпват, понякога не, но щом не се върти капачката са си ок.
Благодаря, вече почнаха да ми се изясняват нещата bouquet Значи и капачките може да не са нови? Че то било съвсем лесно, а аз съм си го усложнила ooooh!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия