За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 94 732
  • 754
# 90
Правя главно основни неща като домати за готвнене,кисели краставички,и сладко,ако нещо ми дадът или купя за компот.
Виж целия пост
# 91
Парени чорбаджийски чушки

Виж целия пост
# 92
Здравейте, имам въпрос. Правя белени домати за готвене в буркани. Ако не ги заварявам след това, а сложа аспирин дали ще е проблем? В нета виждам рецепти за консервиране с аспирин, но не знам колко успешни и изпитани са. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 93
Здравейте, имам въпрос. Правя белени домати за готвене в буркани. Ако не ги заварявам след това, а сложа аспирин дали ще е проблем? В нета виждам рецепти за консервиране с аспирин, но не знам колко успешни и изпитани са. Благодаря предварително!
Правих няколко пъти , но откакто кипяха след като ги отворя , спрях да ги правя. Предпочитам да си ги заваря 5 минути.
Виж целия пост
# 94
сигурно знаете, но да си кажа: 50 малки и 20 големи буркана лютеница се правят трудно. много трудно.
Simple Smile
Виж целия пост
# 95
Благодаря, заварих ги
Виж целия пост
# 96
сигурно знаете, но да си кажа: 50 малки и 20 големи буркана лютеница се правят трудно. много трудно.
Simple Smile

Ха ха. На мен ми е много ясно. За поредна година правя по 50- 60 от 400 гр и 6-7 от 580.  Но пък ми е  приятно. Луда работа.
Виж целия пост
# 97
сигурно знаете, но да си кажа: 50 малки и 20 големи буркана лютеница се правят трудно. много трудно.
Simple Smile

Ха ха. На мен ми е много ясно. За поредна година правя по 50- 60 от 400 гр и 6-7 от 580.  Но пък ми е  приятно. Луда работа.
Хахахха да. Аз откакто правя под 100 буркана (0'400) си я правя съвсем сама
Виж целия пост
# 98
Ако може вещите в занаята да дадат малко акъл по моя казус.
Взех си бурканчета със закопчалка от тел и гумено уплътнение. Те немогат да се стерилизират и трябва да са за директно наливане от тенджерата докато ври. Сложих лимонтузу в лютеницата и разлях, като напълних и едно обикновено бурканче с винтова капачка за проба- капачката се прибра/вакуумира. Колко да очаквам да издържат след като не са допълнително стерилизирани?
Виж целия пост
# 99
Да питам, ако сега замразя печен пипер и след известно време го размразя и сложа в буркани, които да стерилизирам, ще се запази ли?
Виж целия пост
# 100
при размразяването ще пусне отново вода/соковете, които трябва да отцедиш добре. Защо не оставиш направо във фризера?
rintinty, лимонтозу се слага на сладката, на лютеницата защо? Ако се получи вакум на бурканчетата ти - може да изкарат много. месеци. Някои хора не си стерилизират лютеницата.  Бурканчета с винтова пълня и като е добре затворено си се вакумират - те си имат сикон на капачето, който като се нагрее омеква и уплътнява по стъклото и тенекията. 
Виж целия пост
# 101
Пепчо, пипера ми е на село и трябва да го транспортирам някак. Ще ми се да го опека там. Миналата година пълних чувала и в къщи пекох, но сега ми се иска да си спестя това у дома. Всъщност може би опечен и необелен от предниата вечер също е добро решение, или пък не....
Виж целия пост
# 102
и моя е на село  Laughing Понеже все се падах на работа почивните дни, като си ходи половинът, поръчах мама да го изпече и да го изпрати необелен задушен в кофи. Тук си го обелих, отцедих и замразих - за лютеница пък аз. Утре ще го вадя и обратно към село.
Виж целия пост
# 103
Ако се получи вакум на бурканчетата ти - може да изкарат много. месеци.

точно и аз това се чудех. сега имам 3 буркана,но съм ги сложила в хладилника.
пробвала ли си нестерилизирана лютеница, извън хладилника?
колко месеца?

аз загрявам празните буркани в микровълновата (вадя ги с ръкавица), пълня клокочещата лютеница, затварям и обръщам.
искам 10 да направя... newsm78
Виж целия пост
# 104
Миналата година правих кисели краставички без варене, с ракия. Но нещо не мога да намеря рецептата /беше на един мъж/. Ако някой е правил, моля за рецепта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия