Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Деца с очни проблеми - тема 9

  • 34 239
  • 163
# 150
Здравейте,

При някой деца има физиологично кривене на очите като са малки.Синът ми  също кривеще очите и при него се наложи лечение. Най добре заведе детето на лекар, за да сте спокойно. Ако сте от София, бих препоръчал лекарите в детски очен кабинет към Александровска ( работят с направление и частно).
Виж целия пост
# 151
Децата с очни проблеми и онлайн обучението...
Виж целия пост
# 152
Здравейте,

Синът ми е с астигматизъм и далекогледство , преди месец му откриха гъбичка”кандида” в дясното око , изписаха ни капки , горе- долу зачервяването се пооправи, но от седмица след спирането на капките отново започна да се зачервява, ще се обадя на очната , но да попитам при някои от Вас случвало ли се е децата да имат такава гъбичка и как е протекло лечението , успяхте ли да , я изчистите?
Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 153
Здравейте, някой с диагноза ретинобластом? В момента вървя по този труднен път с дъщеря ми. 😊
Виж целия пост
# 154
Здравейте Simple Smile ! Имам дъщеря на 15м (1г и 3м) от както се е родила забелязвах (а не само и аз ) кривене на очичките , като дясно повече.... На всяка консултация педиатърката пък ми казваше , че тя такова нещо не вижда и ако има то е физиологично и ще го израсте първо беше до 6м, после до 8 , след това до 1г и , че ще го следим.... Този месец отидохме на консултация с баща й , и той я попита за оченцето , при което тя вече забеляза , че наистина на Ники много и се криви очето. И думите и бяха"бързо търсете детски офталмолог и я водете да не стане късно".....(не казвам , че е виновна ) И така още на другият ден бях намерила вече телефона на Св.Петка във Варна и запазих най- близкия час... Оказа се че Ники има вроден синдром на Дуейн на лявото око и от там идва и кривенето на дясното... има също и астигматизъм (като мен) пак на лявото и диоптър за надалече 1,75.... Операция нямало да помогне тъй , като оченцето си е центрирано , просто не може да го движи от средата към ухото и с годините просто щяла сама да се научи да си обръща цялата глава за да погледне наляво... Свито ми е сърцето . Знам , че това е малък дявол , че има хора с много по-големи болки от моята и нейната ....и пак ми се свива ... Чета темата ви и виждам , че има деца с нейния проблем които след операция се оправят ...бих помолила да ми препоръчате клиника и специалист за второ мнение ....въпреки , че не съм сигурна че би ми олекнало да чуя същото и от още едно място.
Здравейте, аз също водих сина си в Св.Петка - Варна, водила съм го и при д-р Цонев, Вижън, София. Но за оперативната интервенция, която беше наложителна в неговия случай, се доверих на Д-р Барбукова, СБОБАЛ Варна. Това е специализирана болница, само за очи, справят се с хиляди случай, просто не излиза на първо място в Гугъл когато търсиш "очна болница варна" Simple Smile.  Само тя ми вдъхна доверие, успя да отговори на всичките ми въпроси. В момента той още се възстановява, минала е само седмица, но окото изглежда много добре.
Другото, което ми направи впечатление, е че в Св.Петка му предписаха очила с диоптър, докато д-р Барбукова и д-р Цонев също провериха острота на зрението, но казаха, че не е за диоптър.

Пожелавам ви да намерите своето решение и да се справите успешно!
Виж целия пост
# 155
Здравейте, някой с диагноза аномалия на Питърс (някъде го изписват аномалия на Петерс)? Синът ми е с такава диагноза, доколкото разбирам много рядко срещано заболяване и информацията е оскъдна.
Виж целия пост
# 156
Здравейте,
При нас всичко вървеше добре до септември 2019г, от февруари до септември не бяхме качвали диоптера, задържахме го - 1.75 на ляво и - 2 дясно. Но сега преди седмица ( юни), за мой ужас, буквално щтях да получа удар, е качила много - 2,50 ляво и - 3,50 дясно. Нямам обяснение, защо. Очилата не ги сваля, онлайн ученето мина само с много писане, без много телефони. Ужасно се притесних, и най- лошото е че никой не ти дава обяснение. Вече е на 9г. Отново взех две мнения, два прегледа. Едната ми каза заради ученето, другата окото расте което 1 мм = 2 диоптера, по нейното обяснение, а и хормоните играели роля. Ми то добре де, но тя докато стане на 18 по моите изчисления това ще са още 18 дипотера. Това рязко увеличение ужасно ме тормози. Вече не знам какво да правя.
Благодаря ви
Лек ден
Виж целия пост
# 157
Здравейте,
за детенцето на 9 години - става въпрос за (минус), нали?
 Мога да споделя от личен опит, че за съжаление диоптрите се качват през годините на растеж и пубертета, и четенето, писането и екраните се отразяват негативно. Не чак с такава страшна формула - няма да стигне минус 18. В миналото се изписваха медикаменти за подсилване на очите - инжекции Алое, имаше и FIBS - руски бяха, не знам дали още се предлагат на пазара. В момента има много хранителни добавки с лутеин, екстракт от боровинки....
Научете детето да си прави почивки, да се взира към отдалечни предмети, да чете и пише на правилна светлина, и бъдете спокойна - това са просто диоптри.
Пожелавам ви здраве и спокойствие!
Виж целия пост
# 158
Привет. Детето ми е на 15м и от два-три месеца постоянно му излиза ечемик ту на едното, ту на другото око. Водих го на лекар, каза, че ще минават от само себе си, да чакам. Четох, че честата поява на ечемик може да е признак на очен проблем. Аз имам астигматизъм, който се унаследява, затова съм притеснена.
   Дали трябва да го заведа при друг специалист, който е компетентен и може да прецени дали има проблем? Не е ли твърде малък за такъв преглед? Ако някой от вас е минал през това, моля да сподели, да даде съвет, препоръка. Личната лекарка неглижира ситуацията, затова се обръщам към вас. Приятна вечер.
Виж целия пост
# 159
Голямото ми дете имаше преди години тлъст ечемик на едното око. Изчезна от само себе си. Възможно е някой ден пак да избие.
Няма проблеми със зрението. Водила съм го на очен лекар на подробен преглед, тъй като другото ми дете е с очила. Няма открити отклонения.
Живеем в Германия, ако има значение това.

За всяко дете се препоръчва да има през един щателен очен преглед. Питайте лекаря най-добре дали на 15 месеца е добре да се изследват очите. Щом сте с астигматизъм, ще е разумно да се направи контролен преглед на детето.
Виж целия пост
# 160
   Благодаря, Бибит. Детето в никакъв случай няма да седи мирно, дори и да го държим двамата с баща му, оттам идва чуденето ми дали е възможен очен преглед. Все още не разбира и няма как да му бъде обяснено.
   Ще се консултирам направо с детския офталмолог, да видим какво ще каже. Исках някоя мама, минала през това, да сподели как е бил извършен прегледа - с машина или си има други начини?
   Благодаря ви, всичко хубаво желая!
Виж целия пост
# 161
Здравейте,

Няма проблем да бъде извършен преглед на дете на 15 месеца. Заради проблеми с очите на големия ми син започнах да водя др си деца на очен от 6 месечна възраст. Прегледа минава бързо. Гледа се с едно като фенерче как следи детето светлина и после има едно мигащо мече, с което от разстояния определят дали детето има диоптър или астигматизъм.

Ако сте от София препоръчвам да отидете в Александровска в детки очен кабинет.

PS:по принцип там преглеждат дори недоносени бебечета и имат опит с работа с малко деца
Виж целия пост
# 162
Първият очен преглед на дъщеря ми беше на 6-7 месеца, при добър офталмолог в Плевен. Тя беше спокойна, прегледа беше с фенерчето и в тъмната стая, седнала в мен.
Тогава ни казаха физиологично детско далекогледство. Не са я преглеждали с машина, защото нямаше показания за притеснения. На 2 годинки я прегледаха на таблото, като вместо цифри и букви за децата има картинки - чаша, животно и т.н., без разширяване на зениците сме били. Мисля, че е добра идея предварирително и спокойно да обясните на детето къде ще го водите и какво предстои.
Успех!
Виж целия пост
# 163
Здравейте, някой с диагноза ретинобластом? В момента вървя по този труднен път с дъщеря ми. 😊
Да! Може да ми пишете на лични.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия