Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Спортове, кръжоци и извънкласни занимания за децата на 8-10 години

  • 10 470
  • 31
# 15
И моето дете се връща в 5.30 и е много времеемко да ходи някъде след училище предвид ужасния трафик по това време. В училище имаше танци и състезателна математика и се надявам и тази година да ходи. Допълнително само на гимнастика.

Teaspoon, моята 3клас миналата година участваше в онлайн програмата на Академия 21 век. Беше безплатно за класиралите се на тяхното съатезание Мат.звезди. Не знам дали има разлика с платения вариант. Пускаха им теми, които трябваше да решават. От време на време онлайн състезания. Единствената полза беше, че така  сяда да решава задачи. От сборници не й е интересно и я мързи, а като е в тема, знае, че решава 10-15задачи и свършва. Само в началото един път имаше разбивка от преподавател какво е трябвало да включи в описанието на задачата. След това просто излизаше готовото решение. Това го отчитам като минус, защото моята е твърдоглаво магаре и изобщо не се вслушва какво й обяснявам за описанието на задачите. За нея ако е получила верен краен отговор е достатъчно, ама дали е описала всички стъпки, не е важно.
Плюс беше, че за Московската олимпиада им пуснаха доста преведени задачи, а по принцип в нета излизаха предимно на руски.
Скрит текст:
Тази година ходи за втори път на техен летен лагер и останах ужасно недоволна. Организацията беше под всякаква критика, постоянно трябваше да издирваме каква промяна са решили да направят в последния момент преподавателите, на лекциите се препускаше по задачите и вместо да се запалят повече по математиката, на много деца им подейства точно обратното. Иначе ако им следиш страницата във фейса, всичко е било адски забавно, а реалността беше съвсем различна. Миналата година беше далеч по-добре.
Виж целия пост
# 16
Благодаря ти за информацията. Аз моят наследник записах това лято на една школа по Забавна математика до Стара Загора. Всъщност, той беше много доволен - за 1 седмица - нещо като лагер. Хареса му, и затова се чудех да наблегнем ли на Математиката? Но - понеже си познавам стоката, мисля, че ако не е някъде, с контрол, няма да се заеме сериозно, ами ще скатава. И трябва да е нещо интерактивно и увлекателно, иначе ще бъде тормоз за него, и тормоз за мен. Затова сериозно се замислям за това с програмните игри. Аз в съседната тема писах, че този сайт се предлага и за програмата Твоят Час в училище. Другата седмица на родителската ще попитам дали училището ни ще участва за 2-4 клас, и ако участва - смятай, че сме записани Wink

Дали е удобно в твоята тема да питам - вие вашите деца, на какво ще записвате по Проект Твоят час/ Проект Успех - в училище. Това също се води извънкласни занимания. Макар, че някои са на територията на училището, пак са извън класни.
Виж целия пост
# 17
Деветгодишният ходи на спортна гимнастика всеки ден и на ориентиране три пъти седмично. Не посещава занималня. Тази година ще ни е доста трудно, защото ще започва ремонт на спортната им зала. Това означава, че отборът ще трябва да се води всяка седмица в петък да тренират в друг град и да ги прибираме в неделя. Плюс поне 2-3 лагера пак там за по седмица. Тепърва ще го мислим как ще става освобождаването на училище и ученето на уроците. Очаква се ремонтът да продължи до Нова година. Ако се проточи, съвсем ще се видим в чудо.
Петокласникът е лесен. Той ходи само на ориентиране. Ще видим дали ще предложат някой интересен кръжок в училище.
Виж целия пост
# 18
8 г. втори клас - гимнастика и пиано по два пъти седмично. Иска ми се да я запиша и на английски, но срещам много сериозна съпротива (въздъх). Пианото съм го измислила - ще взимам малката от градина, тамън се намествам във времето. На гимнастика ходят заедно (слава Богу!!) и ги чакам отпред. Нося си книга обикновено и обмислям дали да не се опна в спортен екип и да тичам някъде по улиците, докато те си подскачат.
Виж целия пост
# 19
8 г. втори клас - гимнастика и пиано по два пъти седмично. Иска ми се да я запиша и на английски, но срещам много сериозна съпротива (въздъх). Пианото съм го измислила - ще взимам малката от градина, тамън се намествам във времето. На гимнастика ходят заедно (слава Богу!!) и ги чакам отпред. Нося си книга обикновено и обмислям дали да не се опна в спортен екип и да тичам някъде по улиците, докато те си подскачат.

Къде ходите  на гимнастика? Колко голяма е малката? Така си мечтая да ги запиша моите на нещо заедно. Малкото обаче още няма 4г., Голямата на 7 и половина. Аз мога да тичам с теб по улиците Simple Smile

И изобщо ако някой е пробвал малкото дете с по - голямото заедно на нещо да запише, да сподели. Или може съседни зали , едната в малка група, другата в голямата? Ех, размечатах се май.
Виж целия пост
# 20
Моите момчета са с 2 години разлика и ходеха заедно на гимнастика докато бяха в градината. Дребният беше реално доста малък, когато започна, не му беше още мястото в залата, но ми беше удобно да вземам и двамата от градина и да ги водя. Е, когато баткото тръгна на училище им се разделиха тренировките за една година и беше малко зор. После пак се събраха
Мъка е да водиш две деца на различни места.
Виж целия пост
# 21
Yangdze, малката в момента е на 5 и половина, голямата е на 8. Ходим в зала Раковски в Иван Вазов, до стадиона (от 6 до 7.30). И миналата година изкарахме така. Мисля, че взимат деца от 4г. нагоре в нашата група, но предната година ми връщаха малката с половин час по-рано, защото се изморяваше.

Тези дни видях доста малки дечица и ако решиш - ела някой ден и поразпитай различните треньори. Сигурна съм, че има такива, които работят и с мъници.
Виж целия пост
# 22
Благодаря ви. ще дойдем ще разпитаме. Търся нещо заедно да са, или в обща група или съседни зали , някакви занимания. Но удрям на камък. Щото разликата не е малка по между им. Пък и някак децата са си различни. Голямата сякаш е родена за спорт. Изключително подвижна. Гледам, че момчетата не могат да я стигат по площадките, нито в бягането , нито в ролерите. ама малкото е по - кротко и плахо. Страхливо е. Каката не беше така на нейната възраст. Та ще има да го мисля още.
Виж целия пост
# 23
Здравейте,

търся подходяща школа за танци в София за дъщеря ми, която е на 9 и половина.
Конкретно за районите Илинден, Св. Троица ...

Две години ходи на танци в училището си към Балет Естрея - имаха много участия, печелеха награди, но изведнъж в края на учебната година каза, че не иска повече при тях и се отказа тотално, а танците й доставят удоволствие.

В тази връзка търся подоходящо друго място в тези райони, а и ако някой случайно е попадал на школа, в която ходят заедно децата с родители ще е чудесно  Wink


Виж целия пост
# 24
Не е в района,но има транспорт-ако ви устройва-на Опълченска зад ХЕИ-то.
Виж целия пост
# 25
Не е в района,но има транспорт-ако ви устройва-на Опълченска зад ХЕИ-то.

А случайно име на школата - да потърся информация в нета  bouquet
Виж целия пост
# 26
Ако не бъркам-Тапия денс-нещо си,предполагам имат сайт с програмата.Познати си водеха преди време там момиченцата на някакви танци и бяха доволни.
Виж целия пост
# 27
Дъщеря ми ходеше на балет 3 години ,но миналата година,когато беше 1 клас се отказахме.Когато детето беше втора смяна на училище,трябваше да отсъства от последния час за да отиде на балет.
Прецених,че училището е по-важно.
Сега ходи на рисуване и конна езда,но само в събота и неделя.
През лятната ваканция мога да я запиша на плуване .
Виж целия пост
# 28
Може да пишете и тук: https://www.facebook.com/groups/886475588153744/
Виж целия пост
# 29
Ние ходим на уроци по китара http://www.musicart-center.com/ в центъра. Голям мерак е. Сега реши, че и пиано иска. Търся и някакъв балет или танцувална школа за малката. Ако може и наблизо. То с тези занимални по цял ден, кога остава време ама се пак.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия