Спортове, кръжоци и извънкласни занимания за децата на 8-10 години

  • 12 135
  • 31
На прага сме на новата учебна година.

На какви спортове, кръжоци и извънкласни занимания ще запишете децата си между 8-10 години през тази година?
Какви са интересите на децата ви в тази възрастова група?
Виж целия пост
# 1
Моят син ще е 7 клас така че, само на плуване.Може и още някакъв спорт,ще видим.Годината ще е натоварена.По принцип ходят на един език и задължително спорт.
Виж целия пост
# 2
Засега на английски ще запиша голямата. Чудя се какво друго . Иска ми се вокална група за малката ( почти на 4г. ) и за голямата на 7г. Ама дали има някъде в Центъра и в Събота. Все са вечер след у-ще. И ще ми е неудобно.
Виж целия пост
# 3
Моят син ( 10 ) ходи на плуване и  ръгби  по два пъти в седмицата .
Виж целия пост
# 4
Контеса, благодаря ти за хубавата тема. Аз в друга тема чета, за връстници на моето най-голямо детенце, и ми е полезна много.
Тъй като ми е трудно с воденето, вземането и прочие дейности, съм насочила вниманието си към:
1. Бъдещият първокласник - всевъзможни спортни активности, които се предлагат в рамките на училището. Миналата година имаха тенис, баскет, волейбол. По принцип дребният харесва футбол - но ... не мога 3 пъти седмично да го водя и вземам. Смятам, че и с друго ще е съгласен, стига да е спортно.

2. 5-класникът ми е коренна противоположност. Дай му всичко друго, ама да не е спортно. Миналата година беше на компютърен кръжок - изучаваха Корел. Тази година няма да имат, тъй като е в друго училище. За него съм намислила онлайн курс по програмиране за деца. Даже тук във форума следя една тема - за конкретния сайт, който  ме интересува. Обаче няма много отговори по темата.
Ето го - ако знаете нещо, или имате впечатления - казвайте смело Wink
https://programiram.com
безплатната част е хубава, би ми било полезно да разбера за платената как е.
Wink
Виж целия пост
# 5
Румка, благодаря!

Ние се колебаем какво да е, защото сме доста заети през всички дни и миналогодишните й курсове ги изместиха през уикенда, но баща й, който я кара, е на работа всяка събота и събирам идеи.

Миналата година ходеше на момичешките скаути, на балет и на тап и джаз танци.
Тази година си избра пак скаутите, балет,тап танци и бухалка гимнастика, но иска и волейбол, пеене/инструмент и кръжок по рисуване. Та се чудим какво и как да го сместим..
Виж целия пост
# 6
ами ... да вземем да увеличим седмицата с още един ден Wink) , за да стига за всичко
Виж целия пост
# 7
Ох, върло болна тема! Sad
Щерката /вече на 9/ от няколко години ходи на шах, безусловно и тази ще продължи. През уикенда често имат състезания, така че не мога да планирам редовен курс в събота или в неделя, без да я поставям пред гаден избор. Миналата година ходеше на танци в училище, там ще видим дали ще останат или ще ги заменим с друг тип танци/балет, пак в близост до нас. Лятото сколасах да я подкарам по-редовно на плуване, включихме и тенис, обаче през учебната година ще поразредим, заради времето, логистиката и финансите.
Смятам да удовлетворя едно тригодишно мрънкане за уроци по китара, достатъчно наблизо е, та да може вече да ходи сама през уикенда, но пак няма да е много редовно.
Ииии езиковата част... още я мисля...

Виж целия пост
# 8
Именно Гаргамела, логистиката ми е по-трудната част на мен.
Нищо нямат в у-ще и всичко трябва да е след 5.30 и да се води и взема детето. Миналата година беше от понеделник до сряда включително на тези занимания от 6.30 до 8, но през съботите и неделите имаше състезания по танци, инициативи със сакутите, лагери, срещи с приятелки и т.н.

Баща й поемаше всичко, но сега е на нова работа от месец и работи всяка събота , понякога и в неделя. Аз не шофирам и с таксита ще става придвижването, но вместо да изчаквам у на си д асвърша и друга работа ще трябва 2 часа да съм в залата и да я изчаквам.

Съкратихме днес гимнастиката с бухалки, защото е от 10 сутринта до 11, а другите два класа са от 1.50 следобед до 3.55 и трябва 3 пъти да се водим и вземаме.

У-щето е на другата част на града и е там 3 години. Предложих да я запишем на балет само, защото то е балетно у-ще само,  в друго танцово у-ще точно до нас, но тя искала тап танците и да си е с нейното у-ще.

Отделно пиано/флейта е в желанията и волейбол, който пак е на другата част на града и от 4. Тя се прибира от у-ще с уч. автобус в 4.20 ,а ние работим до 5 и сме всички в къщи след 5.30..

За езиците нямаме проблем, защото е във френско у-ще и АЕ им е  основният за страната, но спорта и евентуалните клубове по интереси и спорта са извън у-ще и го мислим.
Виж целия пост
# 9
Ох, върло болна тема! Sad
Щерката /вече на 9/ от няколко години ходи на шах, безусловно и тази ще продължи. През уикенда често имат състезания, така че не мога да планирам редовен курс в събота или в неделя, без да я поставям пред гаден избор. Миналата година ходеше на танци в училище, там ще видим дали ще останат или ще ги заменим с друг тип танци/балет, пак в близост до нас. Лятото сколасах да я подкарам по-редовно на плуване, включихме и тенис, обаче през учебната година ще поразредим, заради времето, логистиката и финансите.
Смятам да удовлетворя едно тригодишно мрънкане за уроци по китара, достатъчно наблизо е, та да може вече да ходи сама през уикенда, но пак няма да е много редовно.
Ииии езиковата част... още я мисля...Като спомена китара, моят ходи 1 г, 1,5 по-точно. Тръгна с такова желание, но ... г-нът преподавател го уби. Преподаваше някаки стари руски песнички, и то ... каквото и желание да имаше за роГ група, всичко се изпари. Инак е схватлив, получаваше похвали. Но ... пусто време, и пусти мързел...за да станеш гооре-долу добър, трябва да свириш всеки ден, по 30-40 минутки. Инак нищо - тъпчете на едно място,  и това е. Борихме се с г-на ни да пооправи малко репертоара, но той не искаше, каза - че така се учело. И година и половина по-късно, го спрях. И преди 2 месеца продадох китарата с калъфа и столчето. Та ... нз какво да ти кажа. По принцип момичетата са по-съвестни, но то си трябва време за упражнение, инак ... не става.
Виж целия пост
# 10
Моето момче ходи на таекон-до и школа по английски. Взе син колан, много се гордея с него. Иска да ходи и на тенис, имат корт в училището, но учителката идва само следобед и когато е втора смяна няма как да ходи. Иска ми се и на курс по програмиране, финансите не са толкова проблем, колкото логистиката. Отделно и с ученето му е трудно и гледам и да си почива активно. Но почивката зимата му е игри на компютъра, лятото излиза, но предвид новините по тв постоянно се притеснявам какво прави.
Виж целия пост
# 11
Като каза курс по програмиране - понеже и при нас придвижването не е от най-лесните, аз го записах на онлайн курс Wink Не с фиксиран ден и час - а когато можеш, влизаш и се занимаваш. Засега съм (сме) доволни Wink дано и през учебната година му остава време да се занимава.

Иначе, като гледам, с доста ангажименти сте се натоварили. Кой клас сте? Моето дете като беше 2ри клас бяхме взели много дини под една мишница. И системно не му достигаше времето за училище - и в един момент беше много притеснен, и за щяло и нещяло се разстройваше и плачеше. Понамалихме извънкласните занимания, и детето ми се успокои и стана по-добре за него. Защото и ученето не ни е много скоростно, та така.

Всички неща, които си изброила, са стойностни. просто виж да не ви дойдат твърде много ?
Wink
Виж целия пост
# 12
Ще бъде четвърти клас. За сега тенисът отпада, защото часовете са неудобни, може след седми клас, като смени училището. Онлайн курс е много добре. Благодаря за идеята.
От школата по английски никога доброволно не бих се отказала. В училището децата които не ходят на допълнителни уроци са много изостанали с езика.
Таекон-до то е с терапевтична цел, не беше научен да се подчинява, цял живот е поставян на първо място, та много ядове брахме с него. Смятам обаче, че спортът е за предпочитане пред психолог.
Виж целия пост
# 13
Аз пък, да попитам ,какви  онлайн курсове има за деца на 8-10 ?
Виж целия пост
# 14
Аз пък, да попитам ,какви  онлайн курсове има за деца на 8-10 ?

Горе-долу от какво се интересува твоето детенце?
Моят "списък" с възможни онлайн занимания включва:

1. Математика
(Обучението е основно с цел състезателни изяви. Тези хора предлагат онлайн обучение - http://academy21century.com/. Аз се свързах с тях миналата година - и ми казаха, че от тази ще имат онлайн курс. Значи, вече имат опит от 1 година в онлайн заниманията.)
2.  Програмиране
(Открих няколко възможности за деца. Най-специализирано ми се стори https://programiram.com/. Има безплатно пробване. Аз платих таксата преди няколко дена. Засега сме си добре. )
3. Английски
(може и немски, и други чужди езици. Не съм попадала на групово обучение за деца - школите предлагат индивидуално такова. Иначе, за възрастни или поне, за по-големи ученици, има голямо разнообразие.
Възможност е - ако твоето дете иска втори чужд език - да ползва уроците на Уча.се за други езици, които не учат в училище? )
4. Танци
(Моето дете е стеснително, и да отиде някъде да танцува - абсурд. Намерих в нета - един самоучител за народни танци, както и клипове от ютуб, и си се упражняваме у дома.)
5. Корел Дроу
(Гледа клипове и се самообучава. Но - този вариант за мен, не е кой знае колко подходящ - по-скоро служи за разнообразие, отколкото за обучение. Много лесно се разсейва и заплесва по игри, или други интернет изкушения.
Купихме един учебник с диск - така си стои нов-новеничък.
Като цяло, за най-малките не съм срещала курс за такива графични програми.)
6. Сайтът на Уча.се - www.Ucha.se
(Сайтът на Уча.се - www.Ucha.se - имат какво да предложат, но върви стриктно по учебната програма. Както написах и по-горе - може да се ползва за самостоятелно изучаване на втори чужд език, или - ако в училище учат английски по един учебник, а в Уча.се е друг - да се ползва за допълнителен курс.)

Иначе, моите основни критерии при избор на такъв тип курс са:,
- курсът да предлага някаква форма на контрол от страна на родителя. Искам да знам какво е учил, докъде е стигнал, и дали изобщо ... учи, или блее. Съзнавам, че не всички деца на тази възраст са разсеяни, но моят е. Какво да се прави, ген Wink
- бих искала или аз, или баща му - да поразбира малко от това, което учи. За да мога да преценя дали напредва добре, или курсът е само отбиване на номера. Този критерий донякъде се припокрива с горния, но все пак е различен, и затова го записвам Wink)
- важно ми е - да не е обвързан с конкретни часове курсът. Тоест, да не е всеки вторник от 16 часа, примерно. Защото в училище са на смени, други дни пък има извънкласни занимания, или просто на следващия ден има много за учене. Не искам да се налага да избира - курса или училището.

Ще се радвам да допълните възможностите Hearts

Леле че дълги писаници съм натворила, извинете ме -някой път съм доста многословна... Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия