Желанието ми е отворя малка пекарна/заведение с прясно приготвени кроасани и сладкиши. Съвети?

  • 6 078
  • 23
Здравейте,

имам  огромно желание да отворя малка пекарна/заведение с прясно изпечени и приготвени солени и сладки кроасани, мъфини, бисквити, brownies, кафе и фрешове, като може да се предлагат й торти. Бих желала да е в центъра на София.

Моля, ако някой има опит с това (бил е / или е в този бранш)  нека да даде съвети, мнения и препоръки. Аз нямам никакъв опит, освен изкаран сладкарски курс.

Ще съм благодарна да чуя мнението ви!
Виж целия пост
# 1
Сигурно си наясно, че мястото е много важно. И на центъра е добре, обаче питах за едно помещение под наем, което даже не е на центъра, но е на голям, оживен булевард, на автобусна спирка, забравих колко квадрата беше, но му искаха 4000 евро наем на месец. Не знам дали навсякъде е толкова скъпо, но го имай предвид
Виж целия пост
# 2
След като нямаш опит е по-добре първо да поработиш в друга сладкарница или пекарна, да видиш кое как става и чак тогава да отваряш собствено заведение.
Виж целия пост
# 3
След като нямаш опит е по-добре първо да поработиш в друга сладкарница или пекарна, да видиш кое как става и чак тогава да отваряш собствено заведение.
Абсолютно съгласна съм, на филмчетата по тв изглежда чудесно. Обаче собственият бизнес не е за всеки, а подозирам, че наемите в центъра са жестоки.
Виж целия пост
# 4
Центърът не е добра идея. Като изключим няколко по-вървежни места, които са и с убийствени наеми, на другите места няма да ви се получи. Живея в центъра и около нас почти всички сладкарници в района ни затвориха, а преди години имаше много. По-добре се насочете към гъсто населен район с платежоспоспособно население. Или някоя офис сграда.
Виж целия пост
# 5
Наистина най добре е да поработите малко в цех.А за заведение намерете място където не е платено и забранено паркирането.
Виж целия пост
# 6
Имам позната във Варна, на която доста време отне да отвори точно такова "кътче на рая", го наричам аз. Идеята е страхотна, нещо което все повече се търси, но и коства наистина много време и усилия. Толкова време чака по институции, че наистина не всеки би издържал.
Ако искаш и пиши във ФБ и вярвам, че ще ти даде отговори, които ще са ти полезни и ще успее поне да ти даде представа какво точно е, как да отвориш и как успешно да поддържаш такова място. Да, тя го прави, но наистина е трудно и отстрани се вижда старанието, което се влага, когато вече е факт, но има много такова и преди.

https://m.facebook.com/profile.php?id=1452078271693607
Виж целия пост
# 7
Преди малко попаднах на тази обява:
https://www.olx.bg/ad/prodava-se-biznes-ID6UDQp.html
Цената ми се вижда височка.
Може да проучите как върви оборудването на втора ръка и според това да се пазарите за цената.
Виж целия пост
# 8
Преди няколко години имаше програма за обучение за отваряне на семейни пекарни, мисля и финансиране някакво отпускаха. Като съвет - планирай да започнеш да изкарваш някакви пари след първите две години, горе-долу толкова трябва на малък бизнес да потръгне. Голяма част фалират, защото влагат прекалено много с нереалистични идеи и желание всичко да е перфектно, дори да потръгне и да се получи пиков период в началото, обикновено следват месеци работа на загуба, не издържат и се отказват.

Бих те посъветвала и да прецениш внимателно какво точно искаш да отвориш - сладкарница ли ще правиш, кафене ли, павилион, пекарна или закусвалня и в каква ценова категориял Различни са ти целевите клиенти, съответно са ти различни и оптималните местоположения, необходимият стартов асортимент и т.н.

Цялата работа иска доста мислене, проучване и планиране, подготвяне на необходимата бумащина и т.н. По-лесен вариант ти е франчайз към вече наложена верига.
Виж целия пост
# 9
Здравейте,
имам  огромно желание да отворя малка пекарна/заведение с прясно изпечени и приготвени солени и сладки кроасани
Бизнес съвети не мога да ти дам, но мога да дам много съществена клиентска информация: прясно изпечени и приготвени кроасани с масло в София няма. Всички са от замразени заготовки, тип Лидл, и само се изпичат на място.
Така че, ако случайно успееш да сбъднеш мечтата си и отвориш такова заведение, в което месиш на място прясно многолистно тесто - моля, информирай ме Simple Smile
Виж целия пост
# 10
прясно изпечени и приготвени кроасани с масло в София няма
Скоро не съм минавала от там, но мисля, че в тази сладкарничка имаше кроасани с тяхно тесто. И клиенти не им липсваха. Докато детето ми изяде една паста, много клиенти минаха и предимно кроасани купуваха.
На "Пиротска" до "Опълченска" също има пекарна за тестени изделия и съм виждала на етикетите "Кроасан с масло", но не зная дали те си го правят тестото.
Пекарната е с дървените маси пред нея, мебелите от Холандия отдавна ги няма. Simple Smile
Виж целия пост
# 11
На Тотлебен със сигурност са от замразена заготовка, на Пиротска не знам, ма то срамота, че живея наблизо, ще се разходя утре да огледам. То във всички подобни заведенийца се пече на място и се продават топли, вкусни са, но нямат нищо общо с ръчно правено тесто.
Виж целия пост
# 12
Избягвам да ям кроасани, че ми се лепят много, но на тортички не мога да устоя. Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Преди да пристъпиш съм осъществяване на идеята си, провери нармативните изисквания и в БАБХ , защото моя близка след успешно разработена пекарна, затвори заради несъответствие на обекта с изискванията ( доколкото се сещам квадратурата на мястото за правене и отстояние от мивките / фурните ) за да знаеш точно какво помещение  да наемаш и как точно да го трансформираш. 
Виж целия пост
# 14
И според мен центъра на София не е добра идея. Най-добре в хубав квартал, с млади и платежоспособни хора. Последното ми откритие е една затънтена пекарна в Павлово. Обаче като не мога да се сетя дали предлагат кроасани, но мисля, че не.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия