Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Джобни пари за ученик

  • 26 750
  • 171
Здравейте!
Имам първолак тази година ! Моля да споделите мнение и препоръки по колко джобни пари давате или сте давали на децата си на около 7 годишна възраст?
На седмица ли ги давате или на ден по някаква сума?
Знаете ли за какво ги използват те?
Още нещо : дали някой използва метод за един вид поощряване с 1 левче например при много добро представяне на детето в училище?
Моето дете има касичка и си мисля, че това може да му е стимул да пести и да учи по-усилено. Бихте ли го направили и дали не крие някакви рискове?
Виж целия пост
# 1
А за лошо представяне -глоба   Laughing

На добър час на първокласника !

Аз не бих плащала за добри постижения .
Виж целия пост
# 2
А за лошо представяне -глоба   Laughing
На добър час на първокласника !
Аз не бих плащала за добри постижения .

Благодаря Трапезица

Именно затова питам Simple Smile да не започна някаква порочна практика и да ми иска по 50 лева за шестица в бъдеще Grin  Ако някой го е правил да сподели дали изобщо има ефект. И как да поощрявам това дете? На него браво само не му стига !
Виж целия пост
# 3
В 1-ви клас пари не съм давала, приготвях му храна, а и нямаха право да се разхождат без учител.
Пробвах да поощрявам с пари за оценка и не ми се получи особено. Де факто плащах за  6-ци по музика и рисуване и тук таме по смислен предмет и се отказах.
Виж целия пост
# 4
Заплащането на оценки ражда бележкари .

Джобни не съм давала,нямаше къде да ги харчи.Надявам се и тази година да нямат лавка,само боклуци се купуват по такива места Sad
Виж целия пост
# 5
В нашето училище май има лафка ! А ако има лавка ще има и драма ако другите деца имат парички, а той няма и нищо не си купува !
Виж целия пост
# 6
Давам пари за храна.
Отделно понякога давам пари за излизане, които пак се харчат за храна.
Така че в първи клас не виждам смисъл да се дават джобни.
Проучи как точно стои въпросът с лафката. Дали учителката ги води там или те сами си ходят.
При нас в 1 клас ги водеха на закуска и обяд, до лафката май не ги пускаха.
Виж целия пост
# 7
В нашето училище май има лафка ! А ако има лафка ще има и драма ако другите деца имат парички, а той няма и нищо не си купува !

И при нас има лавка, но госпожата не им разрешаваше да се разхождат сами по коридорите, а няма как да остави другите деца и с всяко поотделно да отиде до лавката.
Виж целия пост
# 8
лаВка

Виж целия пост
# 9
Първия срок на първи клас давах по 0.50 лв, втория срок вдигнах на 1 лев. Като започна училище мислех да не давам пари и 2 седмици ходеше без джобни, уж да го опазя от лавката. Да, но всичките му съученици имаха пари, пазаруваха от там и се черпеха. Моя като гаврошче се присламчвал да почерпят и него.
Започнах да му давам по 50 ст. и му казах, че ако не ги пръска за глупости и си събира ще вдигна лимита. Laughing
В началото и той беше дежурен в лавката от мерак да си купува сам, но бързо му омръзна и наистина започна да си ги събира.
Виж целия пост
# 10
По спомен май има лавка и предполагам ще ги водят там организирано, защото няма да се разхождат сами. То май лафката е със стола вързана. Ще питам на родителската среща.
А ако ще ходят до тази лафка поне левче на ден не ми мърдат.
Отделно той ще си ходи на занималня и ще му подготвям обяд и следобедна закуска. Днес например тръгна на занималнята (целодневна обаче) и му подготвих обяд и следобедна - дефакто джобни не са му нужни,защото стои само във занималнята, ама в училище ако има лафка ще е друг въпрос. Ако има лавка въпроса не е дали а колко.... Simple Smile
Виж целия пост
# 11
ooooh!
Виж целия пост
# 12

Коригирах се Wink
Виж целия пост
# 13
Поощряване с пари за добри оценки никога не бих дала. Парите са, за да си купи нещо необходимо - храна, вода и т.н. /ако въобще в първи клас имат от къде да купят, може би в по-горните класове/. Парите не би трябвало да имат нищо общо с представянето в училище. Може детето да е слаб ученик, това не означава да го държим гладно и жадно.
Бих отрязала от парите ако се харчат за тотални глупости и ако заради тях стои гладна да речем.

На мен /не помня от кой клас/ ми даваха парите един път в месеца /като заплата/. Имах право на избор - един или два пъти да ги получавам /аванс и заплата/. Проблема си беше мой, ако свършат по-рано. Единствено ми даваха за извънредни разходи - например ако са ме поканили на рожден ден. Джобните ми бяха само за храна. Помагала и други се купуваха отделно.
Виж целия пост
# 14

Уж минах вече 1-ви клас ...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия