Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 147 318
  • 727
# 435
Оооох, от кого по-напред да си взема?! Но ще си открадна толумби и еклери най-напред, че много ги обичам. После кисело зеле с глиганско, една супичка, телешко по Бургундски - а от всичко друго по хапчица в шкафа ще си скрия Close

Аз днес пак правих KFC за приятели на сина (за съжаление в Норге Я няма тази верига и......май ще отварям "дюкян" за това пиле) Flushed


* За мен - салата броколи (на пара) и каквото има в хладилника за дояждане (че сина го няма)
Виж целия пост
# 436
Скрит текст:
     

Наистина са вкусни тези патладжани. Благодаря! Не е нещо невиждано, обикновена леща, но синът го обича и млечна супа, която и двамата обичаме. 
Виж целия пост
# 437
Днес имаше:
Пълнени "Канелони с рикота и бейби спанак" - MasterChef J. Mielle


след това "Поширани круши Хубавата Елена", Coou with a Smile - е уникални са, но аз сложих още подправки, докато се сваряваха и се получиха невероятни. Благодаря за тази рецепта.  bouquet


И една турска рецепта за  "Домашни бисквити с пълнеж от ябълка и дюля". - Easy Turkish Recipes

Утре ще го мисля.
Виж целия пост
# 438
Може ли рецептата за млечната супа?
Виж целия пост
# 439
Кюфтета.

Паниран патладжан, но ме домързя да счукам ситно галетата.
Виж целия пост
# 440
Може ли рецептата за млечната супа?

Заповядай. Малко на око е. В олио запържваш кус-кус или арпа и слагаш студена вода - около  1ч.ч или малко повече, и оставяш да заври и да набъбне кускуса, почти до готовност. Прибавяш 1-2 бульона. Прибавяш пр. мляко и оставяш да заври до готовност на кускуса. Като поизстине отгоре поръсвам с чубрица. Преди да поднеса пък поръсвам с  щ. червен пипер. / При мен е около, (но малко по малко) 1/2 пак. арпа, 2 бульона, около 1,800 мляко, 2 ч.ч вода./ Ако обичате с месо, преди да сложиш пр. мляко, може да добавиш сварено, надробено пил. месо. Надявам се, че съм успяла да обясня.
Виж целия пост
# 441
Да,чудесно си обяснила.Благодаря.
Виж целия пост
# 442

Много красиви и вкусни ястия сте показали!
Това са едни флейки от свински бут, само с лук и доматено пюре.
Виж целия пост
# 443
Шпикован св.врат,маринован в марината от буркан с краставички

Ориз с праз и маслини
Виж целия пост
# 444
denyil , малко повече за технологията на мариноване ще напишеш ли? Много е апетитно.
Виж целия пост
# 445
Лодки, чието тесто си омесих аз.





Сладкиш с крем




Да покажа и вечерята. Ориз с яйца.



Свинско в сладко-кисел сос (с ананас).

Виж целия пост
# 446
Пухкава питка с масло и сирене


В компания на наденичка и салата
Виж целия пост
# 447
denyil , малко повече за технологията на мариноване ще напишеш ли? Много е апетитно.
Нищо особено не е-възможно най-мързеливото мариноване:всякакво месо(цяло парче или на хапки)заливам с марината от буркана с мариновани краставички. Стои завито с прозрачно фолио съда в хладилника цяла нощ и на сутринта си е променило цвета(да не се чудиш защо е белезникаво,а не червено)и действам както съм решила да го готвя.Това е супер сложната рецепта Joy
Виж целия пост
# 448
Благодаря. Ще го пробвам скоро.
Виж целия пост
# 449
Пухкава питка с масло и сирене
......................
Търся ти рецептата, как да не я търся, като толкова добре изглеждат,  но нищо не ми излиза, къде е , благодаря ти!!!  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия