Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Четвъртокласници 2018/2019

  • 76 302
  • 742
# 15
Благодаря за новата тема!

Готови сме за утре, но на мен ми се плаче, като си помисля каква лудница ни чака пак. Не ми стигна лятото. Sad
Виж целия пост
# 16
Готови сме за утре, но на мен ми се плаче, като си помисля каква лудница ни чака пак. Не ми стигна лятото. Sad

И на мен ... ваканцията е дълга, повече от необходимото според мен. Просто губим тренинг - и деца, и родители ...
Виж целия пост
# 17
Здравейте, момичета,
да пожелая успешна година на децата, да е лесно и ползотворно всичко, с което се захващат.
Моята подреди раницата, даже изпекохме кексчета, за да си вземе за закуска. Първата седмица нямало занималня, защото тя /седмицата/ била само 4 дни - страшен аргумент, но това е...Програма нямало още, помагала тепърва ще кажат какви да купуваме.
По темата за ЗИП и СИП - при нас ЗИП са определени от "профила" на паралелката - хореография.
Отделили са 1 час БЕЛ и другите 2 часа са хореография. Това са часовете, които се водят ЗИП. Отделно има още 2 часа хореография, които се водят СИП. Но програмата си е за всички, няма избрал, неизбрал, формално така се водели, та трябвало декларации за тях да попълним, че ги избираме. Реално избор няма и няма как някой да не ходи на часовете по СИП.
Имат и един "модул физическо", което също е оказа задължително някак...един срок плуват, а другият играят тенис. За плуване и ние използваме декатлонските микрофибърни кърпи. Ползваме ги и за плаж - съхнат за минути, не заемат място и не тежат - какво друго може да се иска от една кърпа Simple Smile
Виж целия пост
# 18
Гледах ги кърпите,харесаха ми,това са тези за 9,90лв нали?
Харесах и плувна шапка. Очила имаме. Така че,ще се поръчат.
Раницата е приготвена. Да видим как ще влезем в режим "ранно ставане"...
Започва се!
Виж целия пост
# 19
Успешна и лека нова учебна година на третокласниците и от мен.  Hug
Да са здрави и спокойни!
Нас ни нямаше на 15.09. и утре ще си вземем учебниците. Сигурно пак ще се разправяме с класната за тяхното носене всеки ден. Разказвала съм тук как две години подред иска всичко да си разнасяме напред-назад всеки ден, при положение, че имат занималня и шкафчета и нито пише, нито учи вкъщи. Ама, а де.  Досега не сме се предавали, да видим дали ще успеем пак да се пребопим.
Не му се ходи на момчета на училище. Грам ентусиазъм не съзирам. Ама няма как.
Виж целия пост
# 20
Гледах ги кърпите,харесаха ми,това са тези за 9,90лв нали?
karzz, кърпите са различни размери, струва ми се, че си гледала от по-малките. Моите ползват такива, същите, от 10-тина лв, но има и по-големи. Аз мисля да взема от тях следващия път, особено за големия. Прецени според размерите дали да не минете директно на тях, мисля, че са около 14-15лв те. Hands V
Виж целия пост
# 21
Успешна учебна година на всички! Ние сме първа смяна от 07,30ч. Tired
Виж целия пост
# 22
Мандарина, този модул физическо сигурно е допълнителния час, той от няколко години е задължителен за всички степени. Едно време можеше да се окрупнява и си правиш по една разходка или екскурзия на месец, сега най-много да се съберат 2 часа в модул без междучасие.
Момата се вдигна в ранни зори (втора смяна е) и захвана да пише списък с прочетените през ваканцията книги, към 20-на парчета си спомни.
В петък са висели 2,5 часа на опашка с баща й за органайзера на Стан с автограф, взела отделно автографи от Стефи и Флапа и няма по-щастлива от нея. ММ пък си припомнил висенето на опашка за банани от детството ни.😁
 Естествено, програмата моменталически беше вписана в новия органайзер.
Виж целия пост
# 23
Успешна нова учебна година да е за всички нас!
В класа и има едно напуснало детенце, нейна приятелка още от детската градина, изместиха се в чужбина и пристигна едно ново момченце, което се хвалило с медалите си от плуване. Още не ме е питала за плуване, но очаквам да ме попита за обещаната стрелба. Обещах да проуча и да я запиша още юни месец след като на един рожден ден грабна една пушка и само 4 пъти не успяла да уцели, чак аниматора ме пита откога тренира стрелба. Да го бях попитала къде има клубове...
Виж целия пост
# 24
И нашата чанта е ужасна. Днес занесоха всичко наведнъж. Само раниците им са по 10 кг (мерих ги вчера). Отделно физическо, кутията с рисуването, чанта с обяд.... Ужас просто. Добре че мъжът ми беше свободен та отиде да им помогне. Но не са гу пуснали до горе да им занесе чантите. Ненормалници! Три етажа с 10 кг раница!!!... Добре поне че не ги носим всеки ден.

За майката, която пише за класа с многото момчета - в нашия клас са 20 момчета и 4 момичета. Никога не е имало проблем. В малките класове госпожата е най-важна, не съотношението.
Виж целия пост
# 25
Днешната раница - кантара показа 6,453 /единственото допълнително нещо е шишето с вода/, без храна, без физическо, без допълнителните помагала, които още не сме закупили, утре ще събираме пари на родителската среща.
И я носим всеки ден - сутрин и обед /до училището - аз поне, защото вече е голяма и се изпращаме до двора му./
А, да и кантара показа 23 кг.
По стандарт, за да няма гръбначни изкривявания раницата не трябва да тежи повече от 10 % от теглото на детето.
И по-голямата част от децата в класа и както ги гледам са около нейните килограми, единици са тези с повече от нейните - и на височина, и на килограми.
Виж целия пост
# 26
Успешна учебна година на всички третокласници! Hug

Tsv, и моята щерка е 23кг., затова направо бях в шок като ми  каза, че "Х" съученичката ѝ била вече със сутиен Shocked.

Виж целия пост
# 27
Е, моето е от по-едричките  Laughing Висока е 148см и тежи 38 кг. Това лято купихме бюстиета  Crazy
Тази година няма да ходи на занималня.
Да видим как ще се оправя сама с организацията, че нещо никаква я няма  ooooh!
Виж целия пост
# 28
Tsv, и моята щерка е 23кг., затова направо бях в шок като ми  каза, че "Х" съученичката ѝ била вече със сутиен Shocked.
Чак пък шок. Айде няма нужда. Нормалната възраст за начало на пубертета е 8 - 12 години. И е нормално на дете, на което са започнали да растат гърдите да носи бюстие. По-ненормалното е да се съблича и останалите да го гледат и да изпадат в ШОК. А още по-ненормално е родители, и още повече майки, да изпадат в ШОК от това.
Виж целия пост
# 29
Мандаринка,ще огледам за размери. По памет,май ми излязоха само един размер.
Tsv,ако имаше и при нас стрелба,моментално бих го записала
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия