Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Четвъртокласници 2018/2019

  • 76 346
  • 742
# 615
Нашите учебници ги дадоха сега на 4ти,на род. среща.
Виж целия пост
# 616
Аз тази година ще налепя етикетите директно върху учебниците и ще ги надпиша с химикал. Че миналата година постоянно търсих някакви учебници, които изчезваха и мистериозно се появяваха. Дори бележникът му беше изчезнал и след две седмици ровене по шкафовете с класната из цялата стая, накрая мистериозно се появи. Явно има много прибран съученик.

Дано измислят нещо за тежките раници, че тази година вече няма да си мълча и ще яхна метлата.
Виж целия пост
# 617
При нас род- среща ще има слез началото на учебната година.Тетрадките днес си ги подвърза и надписа.
Дрехите са проблем май само за мен.Тя носи 2 номера по големи идея нямам защо-всичко й е голямо и ако не й е свръх свободно според нея е малко и не го облича-като на закачалка й стоят.Само с клиновете нямаме проблем.
Вчера беше много горда от себе си-тежала 27,300 тоест качила е 300 грама .Пратих я до тоалетната,за да й спадне самочувствието. Хахахаха.
Преговор по ЧО и ЧП ще направим от понеделник.По математика реши един сборник за 4 клас през лятото по диагонал-от всеки урок по 3-4 задачи,така че там няма какво да правим.По бг сме правили диктовки поне 2 на седмица,че имаме проблем там.
С английския проблем няма-взе още едно ниво през лятото ,а и аз я тормозя с тестове постоянно.
За мен е по-важно бързо да се адаптира в новото училище.

Виж целия пост
# 618
Някой ще ползва ли електронни учебници тази година? Моля, споделете как.

Доколкото виждам от сайта на Просвета, безплатните учебници са само онлайн, не могат да се свалят.
Силно се изкушавам да пратя детето с таблет, а хартиените учебници да са само у нас.

Виж целия пост
# 619
Моята щерка е 26 кг и 141см.

В учебно време ще бъде лишена от всички устройства с достъп до интернет. Твърде много време прекарва на тях и няма самоконтрол.
Виж целия пост
# 620
А защо не обратното? Защо тези бумаги да не си седят в училище. Вкъщи всеки има възможнодт да си гледа учебниците онлайн или са ди ги снима ако трябва.
Виж целия пост
# 621
Валя* В нашето училище няма достатъчно шкафчета.
Виж целия пост
# 622
И в нашето има един шкаф с няколко вратички в стаята. А и няма контакти, където да се зареждат таблетите на блейковците.
До сега учебниците по музика и ДБТ са седяли там. Ще оставят и другите.
Виж целия пост
# 623
И в нашето има един шкаф с няколко вратички в стаята. А и няма контакти, където да се зареждат таблетите на блейковците.
До сега учебниците по музика и ДБТ са седяли там. Ще оставят и другите.
всичко може бе, ако учителката иска.
Виж целия пост
# 624
Да, дано успеем да я убедим колко много иска точно това.
Виж целия пост
# 625
Здравейте скъпи майки на четвъртокласници!

Макар че аз изпращам първокласнички тази година, се включвам при вас с "мисия" да разбера има ли списък с принципно необходими неща за четвърти клас, тъй като искам да съм в помощ на баща, който сам отглежда децата си и заедно с него да "тръгнем" по списъка и да видим младежът в 4 клас какво има и какво няма.

Нямам представа в четвърти клас вече изцяло ли са на тетрадки с големи квадратчета и тесни и широки редове или само широки, по математика какви приспособления им трябват и т.н. Моливи, пастели и флумастри - кое от тези се използва и пр.

Също така вашите момчета в четвърти клас имат ли любими герои от филми/анимационни, спортисти, певци... изобщо какво би харесало едно момче на тази възраст, например върху раницата или несесера, или тетрадката си.

Ще бъда благодарна за всеки акъл, който споделите.


ПС Говорих лично с бащата, но освен несесер друго не се сеща, но според мен е твърде възможно да пропуска нещо. Затова търся съдействие от вас. Благодаря!
Виж целия пост
# 626
Нямам представа в четвърти клас вече изцяло ли са на тетрадки с големи квадратчета и тесни и широки редове или само широки, по математика какви приспособления им трябват и т.н. Моливи, пастели и флумастри - кое от тези се използва и пр.
Тетрадки с тесни и широки редове и големи квадрати се използват само в първи клас, а даже не и навсякъде (моите деца са писали само в тетрадки с малки квадратчета). В четвърти клас вече са с тетрадки с широки редове. С 40-60 листа по БЕЛ и математика, и по-малки по останалите предмети.
Пастели и флумастери също не са използвали.
Сини и цветни химикали (предимно зелен), черен молив, острилка, гума, линия, триъгълник, цветни моливи, ножичка, сухо лепило. Тефтерче за записване на информация, която трябва да стигне до родителя,
Бои, четки, блок за рисуване, подложка за предпазване на чина.
Екип и обувки за физическо.
И останалото ще се разбере в течение на учебната година.
Виж целия пост
# 627
Кафе, ти искаш да помогнеш на татко, който не знае на какви тетрадки се пише в 4 клас ли? При това те мързи да прочетеш последните две страници, където се обсъждаше точно това. И очакваш някой да хукне да ти прави списък ли? Трябват му същите неща, които и в трети клас. Щом е преценил, че само несесера е за смяна, значи това. Когато се сети за нещо друго ще го купи. Само в първи клас се купува по списък и има истерия. В четвърти вече си знаеш какво харесва на детето и няма драма.
Виж целия пост
# 628

Тетрадки с тесни и широки редове и големи квадрати се използват само в първи клас, а даже не и навсякъде (моите деца са писали само в тетрадки с малки квадратчета). В четвърти клас вече са с тетрадки с широки редове....

Mrs Jan, много благодаря за отговора и насоките, споделени без упреци! Flowers Sunflower

Бащата, на когото искам да помогна, гледа сам своите 5 (пет!) деца - българчета, след като майката почина преди по-малко от година от рак. Батковците са в горен курс, малкият ще е четвъртокласник, а момичетата са последна група в детската градина. Като оставим настрана липсата на средства, едва ли някой от нас си представя колко "загубен в превода" е този мъж. Няма помощ от баби/дядовци/лели/чичовци. Живеят в малък град, човекът едвам успява да се погрижи за физическото оцеляване и добруване на децата, всичко останало идва на втори план.
Напълно е възможно някои неща да му убягват и затова ми се иска с насочващи въпроси от моя страна да разбера с какво друго можем да помогнем за училището на момчето.


Благодаря!
Виж целия пост
# 629
Тетрадки с широки редове по всички предмети. По математика - пергел, транспортир и милиметрова хартия А4 няколко листа. По английски - тетрадка речник, по музика - нотна тетрадка. За рисуване вече е казано. Аз купувам много блокчета, защото и в занималнята много рисуват с моливи и фулмастери. Но, ако е купен несесер в него ги има тези неща. Ножичка и сухо лепило допълнително, както и гланцово блокче. Искат ни и туш -черен, не знам за какво ще го ползват, но е в списъка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия