За любители на салати

  • 95 691
  • 748
# 345
Благодаря! Ще се поразтърся из магазините.
Виж целия пост
# 346
В коя верига да търся орехово масло?
Имаме Била,Лидл, Кауфланд.
Виж целия пост
# 347
Стана ми любопитно за това олио от тиквени семки. Къде мога да го открия?

В България може би в Била, Кауфланд, нямам представа. Скъпичко е, но е много подходящо за зелени салати.
Виж целия пост
# 348
В коя верига да търся орехово масло?
Имаме Била,Лидл, Кауфланд.


Със сигурност в Кауфланд, купувала съм го от там.
Виж целия пост
# 349
Като стана дума за зелени салати, ще ми дадете ли някоя идея за айсберг, че все още търся "моята" салата. Simple Smile
Виж целия пост
# 350
Нашата салата с айсберг е:
Накъсан айсберг, стафиди, крутони, сурови ядки ( кашу, бадем), подправям само обилно с бслсамов дресинг НЕ оцет,  ММ обича да си слага и царевица от консерва.
Виж целия пост
# 351
Много харесвам сусамовото масло. Ползвам го в салати главно от азиатски рецепти със сьомга.
Иначе и аз не правя дресинги, а ползвам зехтин или масло от авокадо, сок от лимон (лайм), винен оцет или балсамико плюс сол.



Може ли да споделиш някаква по-лесна рецепта за такава салата със сьомга /азиатска/:hugs:? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 352
При нас има различни готови салатни миксове. Измити са, но аз пак ги слагам в центрофугата за салати, сменям 3-4 води и така и ги центрофугирам. Рукола има в мискове и чиста - много е хубава, но в микс, иначе ми накъртва. Спанак млади листенца - пак самостоятелно и в микс.  Има едни листенца на люцерна приличат. Ям ги, без да им знам имената на всички, признавам си. И обикновени салати, разбира се. Струва ми се, че и в България съм купувала така салати.
Айсберг не обичам - пуска много вода и ми е безвкусен.
Олио от орехи има в хипермаркетите на ниска цена, но от тиквени семки не намирам, освен в специализирани магазини за органик, по-здравословни или изобщо по-претенциозни храни и клиенти. Сигурно в такъв магазин съм виждала при някое случайно влизане. Май просто ще купувам сурови тиквени семки и ще слагам в салатата.
Виж целия пост
# 353
В Метро има био орехово на цена около 25 лева и био от тиквени семки на цена около 15 лева, сусамовото ( не е био) е около 7 лева. Разфасовките са 250 мл.
Виж целия пост
# 354
Една идея за ядкова "майонеза". Чудна е за много салати и бобови. Накисвате 100 грама ядки по ваш избор за една нощ във вода. После изплаквате и пускате в блендера с малко сол и 1-2 лъжици олио или зехтин. Може да добавите и малко лимонов сок и чесън. Получава се паста с консистенция, близка до тази на майонезата. Добавям я на салата от прясно зеле и моркови, от боб, от нахут и т.н.
Виж целия пост
# 355
the wishmaster с орехи също ли става?
Виж целия пост
# 356
Да. С орехи много я обичам.
Виж целия пост
# 357

Може ли да споделиш някаква по-лесна рецепта за такава салата със сьомга /азиатска/:hugs:? Благодаря предварително!

Леко запечена или "запечатана" сьомга
Краставици нарязани на кръгчета
Домати, на резени
Едамем бобчета
Зелени чушлета Педрон (може с всякакви чушки)
Оризови спагети
Зелен лук

Зеленчуците се поставят смесени върху охладени оризови спагети, сьомгата я слагам отстрани. Заливам със соев сос и сусамово масло, добавям и лимонов сок.
Салатата я знам от едно азиатско заведение за бързо хранене.
Виж целия пост
# 358
За днес-З-милинки
            О-гъбена супа,кисело зеле с ребра
            В-същото,плюс зелена салата с крутони,домати,пармезан и дресинг,за десерт-плодове
Виж целия пост
# 359
Върху охладени оризови спагети (нудли) аз слагам краставица на пръчици, моркови на ленти (с картофобелачката), зелен лук - перата, авокадо на кубчета, пилешко месо сварено/печено/на тиган и на парченца. Щедро подравям с копър, оризов оцет, сусамово олио,  соев сос, лют сос тип срирача (ако сусамовото ми олио е люто не слагам лют сос) и украсявам с печен сусам.

Същата "рецепта" е невероятно вкусна и със японски спагети от гречка (елда). Разбира се търпи и вариации!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия