За любители на салати

  • 95 733
  • 748
# 450
Бобът може да се комбинира в салата с варени картофи, варени яйца, кисели краставички, царевица, сосове (и ролца от раци или риба тон). Може и лук.
Виж целия пост
# 451
С някаква маринова риба си го представям боба, от чиято марината и боба се овкуси. И нещо зелено в салата - примерно някакви зелени листа /спанак, салатка, рукола и подобни/ или просто стръкове зелен лук, или дори праз.
Но аз предпочитам самостоятелно рибата, каквато и да е тя.
Виж целия пост
# 452
Боб много обичам в комбинация от царевица, праз, магданоз, оцет, олио и сол, по желание може и лютеничка ммммм.........
Виж целия пост
# 453
Дайте ми идеи червен боб в каква салата може да се включи, нещо с риба може би?
Аз съм хапвала в заведение с домати, червен лук и плочка сирене. Май имаше и печени чушки.
Виж целия пост
# 454
Салата от варени картофи и прясно зеле, подправена със сол, олио/зехтин/ и оцет, украсена с варено яйце и репички /аз ги правя във формата на цветя/.

Сух таратор от кисело мляко, крема сирене или извара, кисели краставици, чесън и орехи, сол и олио.
Виж целия пост
# 455
Много са хубави идеите за салати с червен боб. Особено с риба, ми е любима. Пускам още една идея, която е моя измишльотина. Накисвате за няколко часа суров белен слънчоглед или сурови белени тиквени семки. После изплаквате, добавяте чесъл и зехтин (може  обикновено олио) и смилате с чопъра, докато се получи консистенция като на фъстъчено масло. Това нещо се смесва със сварения червен боб. Отгоре се добавят лунички от червен лук, предварително мариновани със щипка мусковадо (и с обикновена захар става) и хубав оцет.Може да добавите и малко маслини.
Виж целия пост
# 456
Я споделете и за нахута-с какво,различно от праз и лук го комбинирате на салата?Извинявам се ако е коментирано,първите и последните няколко страници съм изчела,а ми трябват идеи за довечера.
Виж целия пост
# 457
С червен лук, печени червени чушки и кимион.
Виж целия пост
# 458
Нахут със боб, царевица, кис. краставички, печени червени чушки, маслинки, авокадо, зелен лук и копър - ако нямам нещо го пропускам или заменям. Бобът гледам да е повече от един вид/цвят, че става по-шаренко и весело - велика салата! Велика! Дори и гостите ми така мислят Grinning
Подправям я с баласамико/зехтин обикновено, но не издребнявам, и олио/оцет е чудно!
Виж целия пост
# 459
Червен боб ползвам за салата от зеле и всякакви зимни кореноплодни - бяла ряпа, черна ряпа, червено цвекло, ряпа дайкон, моркови.
Слагам я и на зелена салата - с моркови, репички, краставица и лук.
Виж целия пост
# 460
Червеният боб се връзва много добре с червено цвекло, целина глава и варени яйца. Става голяма вкусотийка.
Виж целия пост
# 461
Червеният боб се връзва много добре с червено цвекло, целина глава и варени яйца. Става голяма вкусотийка.
Да, аз го правя и с домат и малко сирене, целина не слагам, но ще пробвам.
Виж целия пост
# 462
Какъв дресинг слагате на зелена салата и микс от кълнове? Опитах със стандартен, но кълновете ми леко горчат и не ми хареса. Или вид салата, в която да употребя кълновете?
Виж целия пост
# 463
Аз слагам лимон, за да убие горчивината и зехтин с трюфел, но имай предвид, че трюфелът е специфичен и не допада на всеки.
Понеже вкъщи не всички обичат, слагам зехтин с чесън или авокадово олио.
Виж целия пост
# 464
Всички идеи за червен боб ми звучат много вкусни, благодаря за идеите! От вчера - айсберг, авокадо, репички, пресен лук, магданоз и чери домати и друга - картофена с праз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия