За любители на салати

  • 95 688
  • 748
# 555
Нещо не разбрах-моркови по корейски в хладилника? Ама има ли някаква обработка,нещо специално?Или са някакъв вид специални моркови? ТиЛи не одобрява подправката,ама и не споделя как ги прави! Пък аз съм си любопитна. Я моля по-подробно!!!!
Виж целия пост
# 556
Я моля по-подробно!!!!
http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2014/09/10_25.html
Виж целия пост
# 557
О,много благодаря!!!!!! Имам моркови. Нямам време ,но в събота това ще ми е първата задача след работа. Вижда ми се много вкусно!
Виж целия пост
# 558
Нещо не разбрах-моркови по корейски в хладилника? Ама има ли някаква обработка,нещо специално?Или са някакъв вид специални моркови? ТиЛи не одобрява подправката,ама и не споделя как ги прави! Пък аз съм си любопитна. Я моля по-подробно!!!!
На кратко: морковите се насъргват и се прибавят подправките: черен пипер, лют червен пипер, чесън, кориандър, дафинов лист, сол, оцет и олио. Разбърква се всичко и се притиска леко за да си пусне сока и се маринова така. После се притиска още повече и се оставя в хладилника на студено около 3 дни. Има и други варианти в Интернет на руски.
Виж целия пост
# 559
Виж ти, виж ти. Виждала съм ги тези морковени лентички в Берьозка, но не съм купувала. Ще взема да пробвам.
Виж целия пост
# 560
Мен малко ме смущава пържното олио!? Ще пробвам с и без.
Снощи връхчет от броколетти, валериан,царевичка ,пресен лук и доматче.
Виж целия пост
# 561
Виж ти, виж ти. Виждала съм ги тези морковени лентички в Берьозка, но не съм купувала. Ще взема да пробвам.
Още утре ще мина да си взема.
Виж целия пост
# 562
Мен ме смущават кориандъра, дафиновия лист и пърженото. Кориандър само в гуакамоле.
Виж целия пост
# 563
Защо само в гуакамоле, в кюфтета също е страхотно!
Виж целия пост
# 564
По принцип подправките може да варират според вкуса. Основното е да се спази кисело-сладко-люто в хармонично единство. Могат да се добавят подправки, а други да се махнат.
Оргиналното гуакамоле не съдържа кориандър.
Виж целия пост
# 565
Кориандър какво? Листа или смлени семенца?
Още не могат да ме грабнат тези моркови по корейски. Готови да купя и да опитам - да, но аз да си правя - не.
Виж целия пост
# 566
Така е, оригиналното гуакамоле е без кориандър, в Мексико ядохме със и много ни хареса, така го правя и вкъщи децата така го харесват.

И мен не може да ме грабнат тия моркови. Виж под шуба много харесвам. И "руската" салата, която литовците наричат своя, както и румънците.

Морковите най-много ги обичам настъргани, пресни с леко запечени кедрови ядки, зехтин и лимонов сок.
Виж целия пост
# 567
Моркови (пресни и хрупкави) отскоро почнах да слагам на листна салата. Много ми харесва резултата.
Виж целия пост
# 568
Морковите най ги харесвам с мед, орехи и синьо сиренце. С кориандър нещо не ми допадат.
Виж целия пост
# 569
Извинявм се предварително за коментара, но кориандърът за мен има миризма на насекомото миризливка.  Joy Мое лично мнение.
Сега очаквам вкл/чване от темата с бисерите.  hahaha
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия