За любители на салати

  • 95 716
  • 748
# 570
Аз смлях пресни листа от кориандър поради липса на друга възможност, но салатата добива по-тъмен цвят. Интересен вкус е, на мен ми понася, но пък фен е силно казано. То се е до вкуса на човека.
Виж целия пост
# 571
Извинявм се предварително за коментара, но кориандърът за мен има миризма на насекомото миризливка.  Joy Мое лично мнение.
Сега очаквам вкл/чване от темата с бисерите.  hahaha

На моя мъж му заръчах да ми купи магданоз ония ден а той взе че ми домъкна кориандър... 😂 Викам си дай ще го опитам как е и си куснах едно листенце... Weary Еми... на мен ми се стори и от миризливката по-зле... Confounded 🤣🤣🤣
Виж целия пост
# 572
Кориандърът е много използвана подправка, особено в индийската кухня и се връзва чудесно с техните ястия. На мен ми харесва сготвена от професионалист, но в моята домашна кухня не е вкусна. Не съм перфектния готвач и нямам претенции, но у нас не е на почит.
Иначе няма нищо лошо и странно в това, че други хора я харесват.
Виж целия пост
# 573
Ние имаме във фризера и кориандър и магданоз, в едни и същи кутии са, аз не обичам кориандър, но ММ готви с него. Той като готви не му усещам вкуса, аз като объркам кутиите и хич не ми харесва как става.
Рукола с какво овкусявате?
Виж целия пост
# 574
Руколата я смесвам с други зелени, марули, валериана, сушени домати или чери, настъргвам пармезан, нарязвам авокадо, зехтин, тиквени семки, малко сол и лайм.
По желание може да се добавят чеснови крутони, пилешко месо, бекон, цвекло ...
Виж целия пост
# 575
Аз харесвам по-семпло овкусяване на салатите. За рукола - сол и зехтин + лимон или балсамико.
С коментираната по-рано меласа от нар също става вълшебно, особено като се добавят и малко ядки, а също и зрънца нар.
Виж целия пост
# 576
"Моята" рецепта за моркови по корейски не включва нито кориандър, нито пържено олио.  Laughing Дафинов лист- да, след като престоят в маринатата, го махам, разбира се. Има една тайна съставка, която почти в никоя от рецептите в нета не съм я срещала, но още преди 20+ години, когато ми даваха рецептата, ме заклеха да не я разкривам, а аз спазвам дадените обещания.  Peace Рецептата ми е написана на едно хвърчащо листче, което пазя като реликва.  Heart Eyes
А, да- също така е много важно морковите да не са настъргани на стандартно ренде, а да са си именно в онази специфична кръгловата, като тръбички форма. Вкусът е по- друг. И на ренде, разбира се, става, но не е същото.  Peace
Кориандър откровено не понасям.
Виж целия пост
# 577
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_5401.html


Салата от мариновани тиквички по корейски
Виж целия пост
# 578
Втората салатка от снимката каква е?
Виж целия пост
# 579
Ако искам моркови по корейски, ще правя. Тук няма такова нещо.
ТиЛи,ами ти не си дала рецепта за тази салата. Само споменаваш. Аз имах предвид споделената рецепта,затова пиша за пържено олио с лук. Всъщност лукът се отстранява.
Ще се пробвам по-късно с рецептата. Стискайте палци!!!
Виж целия пост
# 580
Права си, danilu- не съм дала рецептата, по- горе съм обяснила защо.  Peace
От корейската кухня много обичам и кимчи, особено когато е направено супер- люто.  Blush

Тези дни настъргах сериозно количество ряпа и моркови, полях ги обилно с бяло балсамико, сол, малко авокадово олио. Оставих съм ги в една кутия да си отлежават в маринатата, при нужда само отсипвах и отгоре настъргвах ябълка или круша. Понякога поръсвах със запечени орехи, друг път- без. Много ми се усладиха всичките варианти. Но е важно оцетът да е хубав и да не е прекалено кисел.
А, да- годжиберита или сушени боровинки също чудесно се допълват с тази салата.  Wink
Виж целия пост
# 581
Аз тези дни съм на вълна лилаво зеле.
Настъргвам го и правя различни комбинации: с моркови; с репички и домати; с копър и магданоз; с чесън и ленено семе.
Към валерианата буквално се пристрастих и вече слагам почти на всички зелени салати.
Морков обичам настърган с чесън, орехи и лимонов дресинг.
Напоследък използвам и грухана пшеница за основата на салати. Особено ако решим да хапнем по-леко и да сме на салата с чаша вино. Замествам с пшеницата и всички други по-тежки салати, в които обикновено се слагат макарони и кускус. Така стават по-леки и далеч по-полезни.
Виж целия пост
# 582
Fever Ray, лилавото зеле не е ли много твърдо? Или, като се настърже в робота, е ОК?
Виж целия пост
# 583
Леко твърдо е, но на нас така ни харесва. Настъргано става ок.
Виж целия пост
# 584
Мерси. Значи ще го пробвам настъргано в робота.

Днес правих шарена салата от домашен бейби спанак, пресен лук и чесън, плюс настъргани моркови и червено цвекло. Мням!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия