За любители на салати

  • 95 667
  • 748
# 465
Картофена с праз е вечерята за днес, с добавка аншоа, маринована от моя милост.
Виж целия пост
# 466
Мммм, и на нас ни беше като гарнитура към рибка.
Виж целия пост
# 467
Само печен пипер и авокадо. Сол и зехтин, и чесън, ако можете да си го позволите.
Виж целия пост
# 468
Само печен пипер и авокадо. Сол и зехтин, и чесън, ако можете да си го позволите.
Това го обичам много, но вместо чесън- червен лук на тънки лунички. Мням! Може и копър, и магданоз да се добави. И малко оцет или лимон.
Виж целия пост
# 469
При нас прясно зеле,морков,домат пресен лук и сладка царевица.
Досега не бях попадала на темата,но съм фен и изобретател на салати.
Отивам на първа страница bouquet
Виж целия пост
# 470
Домат, краставица, малко микс -рукола, спанак и тн., нахут и царевица, зехтин и балсамко.
Тийнът я хареса много.
Виж целия пост
# 471
Благодаря за рецептите, много голям фен съм на салатите, да не кажа, че почти само това ям. Има много идеи тук, ще се възползвам определено!
Виж целия пост
# 472
Зелен микс (спанак, рукола, айсберг), пушена сьомга, овкусени с honey mustard сос и отгоре панирано на фурна за 5мин. козе сирене, може да се сервира с крутони или просто разрязана на две препечена филийка хляб.
Виж целия пост
# 473
Кажете как варите нахут. Нещо специфично има ли? Знам само, че се накисва предварително една нощ. За колко време се сварява? Вода сменя ли се след първото завиране? Сода слага ли се? Как се преценява, че е сварен?
Веднъж съм яла някаква пакистанска салата с нахут, хареса ми. Но основно искам хумус да правя с нахута.
Виж целия пост
# 474
Аз купувам сварен нахут в буркани по лесно ми е.
Виж целия пост
# 475
Блу, и аз не съм правила с пресен, ползвам от консерва, има ги в теско, сейнсбърис, навсякъде.
Лично аз го ползвам само за хумус у разядки, не го харесвам в салати, затова рядко.
Виж целия пост
# 476
Преди варях нахут в тенджера под налягане. Сега го мятам в слоукукъра за една нощ.
Виж целия пост
# 477
Ако ще изхвърляш водата от нахута просто го накисваш за една нощ, после в обикновена тенджера за около час е готов или в слоукукъра за 6 часа на силна степен. Аз не добавям сол.
Виж целия пост
# 478
Нахута се накисва в много вода вечерта и на другия ден се вари. Водата от накисването са изхвърля. В тенджера под налягане се слага накиснатия нахут с вода да го покрие и малко отгоре (2 пръста) и малко сол. Вари се 1 ч. И е готов.
Виж целия пост
# 479
Благодаря ви, момичета. Ще го накисна и така ще го варя на другия ден в обикновена тенджера. Ако нещо изисква готвене в тенджера под налягане или слоукукър, предпочитам го готово - от магазин, в ресторант или на гости.
Стардъст, аз купувам готов хумус и много го обичаме, но искам да се пробвам всичко сама да приготвя. Но може и с нахут от консерва да пробвам също.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия