За любители на салати

  • 95 655
  • 748
# 615
 Питах аз, но никой не ме отрази.Simple Smile
Кориандър какво? Листа или смлени семенца?


Елдата, която купувам е китайска. Надявам се е по-малкото зло. Първоначално бях намерила украинска, но я изхвърлих без да я отворя.
Виж целия пост
# 616
Блу, ако питаш за корейските моркови,  в сухата готова смес са смлени семена кориандър, не се вижда сушено зелено. Има още червен пипер, чесън на прах, сол и не помня какво друго.
Виж целия пост
# 617
Нещо кисело има. Имаше рецепти по- напред. Конкретно в тези от Берьозка се виждат тук там недосмлени семена кориандър. Аз пак си взех и пак ям, че много ми допадна.
Виж целия пост
# 618
Нарязах моркови, сложих кориандър смлени семенца, черен пипер, чесън на прах, балсамико и олио. На първо кусване морковите определено носят кориандър. Но ги оставих в хладилника да си поемат от подправките и ще ги видя довечера. Сол, захар и лютив червен пипер засега ще се въздържах да сложа. Ако довечера реша, че искат още нещо, тогава.
А утре ще ходя за боя за яйца в един магазин за източноевропейски храни и ще погледна и за готови моркови по китайски, Flushed упс, по корейски.
Виж целия пост
# 619
Много малко лют червен пипер сложи според мен, искат си, много им върви, мисля.
Виж целия пост
# 620
Сигурно ще им върви люто, обаче след люто на другата сутрин ме боли в дясното подребрие и сега съм го спряла.
Виж целия пост
# 621
Зарибихте ме и мен, ще взема да опитам тези моркови по корейски, само че няма да ги пържа. Кориандър на зърна по-добре звучи от пресния (миризливката).

Ядох типичната "мешана" бг салата наскоро с всичко много ситно настъргано (домати, краставици, лук, зелен леко лют пипер и много магданоз) с червен пипер, зехтин, сол и оцет и много ми хареса. Никога не ми е хрумвало да сложа червен пипер (млян) на салата!
Виж целия пост
# 622
Зарибихте ме и мен, ще взема да опитам тези моркови по китайски, само че няма да ги пържа. Кориандър на зърна по-добре звучи от пресния (миризливката).

Ядох типичната "мешана" бг салата наскоро с всичко много ситно настъргано (домати, краставици, лук, зелен леко лют пипер и много магданоз) с червен пипер, зехтин, сол и оцет и много ми хареса. Никога не ми е хрумвало да сложа червен пипер (млян) на салата!

Само да вмъкна, че от  страница насам им казвате по "китайски", те са по "корейски"
Виж целия пост
# 623
Извинявам се, май само аз съм ги прекръстила. Корейски  Peace, коригиран пост.
Виж целия пост
# 624
И аз. Редактирах се.
Виж целия пост
# 625
Сигурно ще им върви люто, обаче след люто на другата сутрин ме боли в дясното подребрие и сега съм го спряла.
На мен пък ми гори от подправките на този тип моркови и май ще се откажа от тях. Иначе са вкусни.
Виж целия пост
# 626
И аз се бъзнах с тия корейски моркови, но според по-напред дадената рецепта 200мл олио ми се вижда страшно много. Веррно, че и морковите не са малко, но това си е една чаша олио. И с тоя въглехидрат...Чудя се ако запържа в по-малко няма ли да е пак същото? Хич не обичам да си съчинявам по чужди рецепти. Винаги се придържам каквото ми написано (поне първия път). Но много ми идват 200мл олио. Ще видим..
Виж целия пост
# 627
Мисля на око да слагам аз и по-малко кориандър ... и ще си сложа пресен чесън, не обичам никакви изкуствени форми на чесъна, тежки са ми.

Виж целия пост
# 628
Елдата,която купувам е произведена в Италия и на вкус е доста приятна. Моята е зелена. Мога и да я покълвала,но все не ми остава време да се занимавам с поници. Малко ме е срам,ама имам куп ангажименти и все нещо забравям . Сега ще тичам у дома да полея орхидеите,че не съм ги плезила поне три седмици.
Купих си една готова екзотична салата с мицуна и татсой. Взехме преди два дни и много ни хареса. Имам и био салата,но от време на време карам по допирателната,т.е. не се вчарвам много.
Виж целия пост
# 629
Елдата,която купувам е произведена в Италия и на вкус е доста приятна. Моята е зелена. Мога и да я покълвала,но все не ми остава време да се занимавам с поници. Малко ме е срам,ама имам куп ангажименти и все нещо забравям . Сега ще тичам у дома да полея орхидеите,че не съм ги плезила поне три седмици.
Купих си една готова екзотична салата с мицуна и татсой. Взехме преди два дни и много ни хареса. Имам и био салата,но от време на време карам по допирателната,т.е. не се вчарвам много.
Много от елдата се прекупува от Украйна в Европа, пакетира се и се препродава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия