Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Обмисляте или решавате на мига?

  • 1 715
  • 23
# 15
Много ми беше приятно времето на импулсивните решения. Аз го свързвам с младост. Вече е мога да си го позволя, не нося отговорност само за себе си.
Виж целия пост
# 16
Зависи от ситуацията.
Ако трябва да се действа бързо-решавам на мига.

Иначе обмислям предварително.
Например къде ще пътуваме през уикенда,кога и къде ще почиваме през лятото....
Осиновяване на животно-имаме 2 кучета и две котки ,но сме обмислили предарително как ще се грижим за тях.
Не бих взела импулсивно решение.
Това е отговорност.
Виж целия пост
# 17
Имам силно развита интуиция и в зависимост от ситуацията я следвам, опитвам се да избягвам импулсивните решения и предпочитам спокойно да обмисля и преценя преди да взема решение.
Виж целия пост
# 18
По принцип винаги обмислям на дълго и на широко...  Но в пътите, в които съм вземела решения без да мисля, определено ми е било в пъти по-добре. Така, че се опитвам да не се колебая дълго.
Виж целия пост
# 19
Аз обичам бързите решения, но само разумните такива. Не обичам да се мотая по принцип, също и време нямам. Доста неща пропуснах в този живот поради лошо стечение на обстоятелствата и мястото, където изкарах 18 години от живота си, така че нямам много време да наваксвам. Това, което за други е даденост ми се е случвало с много труд и нямам време да мисля толкова дълго. Живей си живота и дано са правилни решенията, които взимаш.
Виж целия пост
# 20
Нещо комбинирано. Дългото обмисляне и претегляне "за" или "против" ми е донесло избор, който е замесен с това съмнение. Не се е оказал най-добрия. Прекаленото обмисляне стъпка по стъпка, планиране, рационализиране, страх дали няма да сбъркаш, клони повече към закучване. Да не стане баш така както си го обмислил.
Предпочитам да се доверявам на първо място на интуицията си. Ако нещо от раз ме печели, да не го рационализирам прекалено.100-ва гаранция, че даден избор ще се окаже правилен от гледна точка на времето - няма,  но пък избор поставен на плоскостта - страх, съмнение, дали няма да сбъркаш гарантира, че не си на правилен път.
Виж целия пост
# 21
Вземам решения бързо, но в никакъв случай - импулсивно. Преди да поискам или реша нещо се интересувам каква е цената му и готов ли съм да я заплатя. Например: ако си взема домашен любимец - в следващите 10-15-20 години няма да мога да се отсъствам от дома си за повече от един ден. И месечните ми разходи ще нараснат с около 100-200 лв. Ако цената ме устройва - не се колебая. Ако не - отказвам се от съответното нещо и повече не мисля за него.
Виж целия пост
# 22
На мига. Мисленето не е помогнало на никой. Води до главоболие и стрес.
Има между другото такава теория, за интелигентността се съди по това как човек се справя в напечени ситуации, как реагира, дали решава бързо или започва да се паникьосва и да вдига врява. То е ясно, че къщата гори, дали ще врещиш и ще тичаш в кръг като пиле, или ще работиш по безопасното излизане, от теб зависи.
Виж целия пост
# 23
До преди 5,6 години всичко обмислях, дори и излизането на дискотека/бар, дори закупуването на някаква дреха. Почнах да се променям и да действам по-импулсивно дори, като после да не съжалявам за решението си. Отдавам го и на работата ми, тъй като често се налага бързо да вземеш решение, та сякаш по-бързо вече и преценявам ситуацията. НО пак много зависи за какво става дума.
 Е имам и няколко изцепки с многото мислене, така миналата зима три пъти ходих до един магазин за една чанта. Тъй като имам доста чанти и все се разколебавах, накрая реших да я купя и се оказа, че предния ден я върнали в склада.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия