Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема №26

  • 12 439
  • 334
# 270
Живеем в София , в сайта пише, че е мека водата, това означава ли да не добавям сол? Взела съм finish all in one, ако има значение.
Яйцето или кокошката.
Мненията по този въпрос са строго двуполюсни.
1. Добре прочети упътването си точно в раздела първоначално пускане на машината. При моите съдомиялни (АЕГ и Електролукс) пише да не се добавя сол, ако водата е много мека.
Вкъщи водата е много мека (минава през пречистваща и омекотяваща чрез соли система) и аз не добавям сол, защото първоначално добавях заради мантрата, че щом имаш миялна, задължително добавяш сол, че иначе ще скапеш н’амк’во си.
Обаче резултатите след измиване хич не бяха добри - най се виждаха по стъкларията. Цялата беше в синкаво-бели петна. Последното сипване на сол беше преди сигурно 3 години и оттогава не съм добавяла, но и индикаторът не свети. Стъклената посуда, а и останалата са измити без забележки.
Ползвам Финиш Куантум, който също е ол ин уан. Гланц не добавям - съдовете и без него са сухи и бляскави.
Сега сигурно ще се включат хора, които ще твърдят, че без сол не може. Други пък, като мен, ще ти кажат, че няма никакъв проблем и си ползват машините безпроблемно, без да добавят сол.
Решението трябва да го вземеш сама (напомням, прочети си упътването в този раздел). Успех!
Виж целия пост
# 271
Здравейте, имам нова съдомиялна, която вчера пуснах за първи път. Всичко се изми и изсуши перфектно, но ме притесняват следните неща:
1. Единствено тавата не се изми добре. Излезе по-мръсна отколкото влезе, цялата на някакви бели релефни петна като засъхнала хартия. Мислех, че не е била сложена правилно, но не, погледнах си пак книжката и беше както е показано там.
2. Един от пластмасовите съдове беше целият бял. Всички други бяха ок.
3. Като си сипах вода в една от измитите чаши, вътре имаше малко пяна.
Мих на някаква автоматична програма, 3.5 часа, която по спецификации уж трябваше да е 2-3 часа макс. Използвах таблетка Феъри Платинум и блясък Сомат на степен 3/5.
Това ми е първа съдомиялна и ще бъда благодарна за напътствия къде сбърках.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 272
Махни гланца(блясъка) или поне го намали. Аз изобщо не използвам такъв препарат. Само сол и Феъри платинум. Гланца е допълнителна химия, която реших да си спестя.
Виж целия пост
# 273
Аз си мия с гланц и нямам тези проблеми. От твърде много гланц,  нещата стават синкави, не бели - бялото обикновено е грешна насторйка на солта. Поне доколкото знам и доколкото съм експериментирала.
Виж целия пост
# 274
При посудата имало ли е нещо с хартиен етикет? Загорелите тави и тенджери се пускат на интензивна програма.Белите следи обикновено са от високо ниво на сол.Пяна в чашата е най-вероятно от не добре поставена-респективно не изплакната чаша.
Във Варна солта се настройва на предпоследната позиция от максималната.
Каква е марката и модела на машината?
Виж целия пост
# 275
Съдомиялната е BEKO BDIN 38531 D. Солта ми е точно на 4/5. Бях активирала опцията за таблетка. Тавата не беше изобщо загоряла. Нямаше нищо с хартиен етикет. Всичко съм махнала предварително. Чашата също си беше на добра позиция. Не съм пробвала другите съдове, но предполагам, че и те ще се пенят.
Виж целия пост
# 276
Според мен намалете Солта на 3/5
Виж целия пост
# 277
Да,щом остава бели следи може да се пробва и на 3/5.
Виж целия пост
# 278
Махнете гланца.
Синкави петна са ми се получавали от високо количество на солта, при мен нямаше как да е от гланц, защото аз такъв не ползвам.
Виж целия пост
# 279
Ок, ще пробвам да намаля солта и гланца, но как ще разбера, ако солта не е ок на 3/5. За какво да следя?
Виж целия пост
# 280
Ок, ще пробвам да намаля солта и гланца, но как ще разбера, ако солта не е ок на 3/5. За какво да следя?
Спокойно, няма да е малко. Можеш да се тревожиш само ако водата е твърда и няма никаква сол.
Виж целия пост
# 281
...Използвах таблетка Феъри Платинум и блясък Сомат на степен 3/5.
Това ми е първа съдомиялна и ще бъда благодарна за напътствия къде сбърках.
Благодаря предварително.

Според мен и солта, и гланца са в повече.  Пяна се получава от гланц или друг препарат в излишък, но не от сол.

Таблетките, които сте ползволи са тип „всичко в едно“ и съдържат известно количество компоненти, заместващи солта и гланца. Съветът ми е да проверите каква точно е твърдостта водата при вас (във Варна има разлики според района) и да прочетете етикета на таблетките - доколкото си спомням, там беше указано да се добавя сол само при твърдост над определена стойност, която мисля, че беше много висока.

На първо време, може да си купите прах или гел за съдомиялна, който да не съдържа нито сол, нито гланц и да го полвате известно време, докато се изчерпят солта и гланца заредени в машината.
Виж целия пост
# 282
Или да провери дали бутонът таблетка е включен (поне при мен има такъв, като "включено" означава, че ползвам комбинирана таблетка/капсула и следователно уредът няма да дърпа толкова сол и гланц). Когато мия с гел, дори и all in one, този бутон го изключвам, защото иначе не е добър резултатът.
Виж целия пост
# 283
В момента единственото за съдомиялна което имам са капсули на Сомат 4в1 и W5 AllinOne , като и при двете пише да се добавя сол само над 21dH.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 284
Здравейте, имам нужда от вашата помощ. След много четене в няколко теми си купих съдомиялна BEKO DFS 28123 X. След 3 ползвания изникнаха няколко проблема. Индикаторите за сол и блясък светят постоянно. Сол съм сложила повече от килограм, като преди това налях вода. Блясъкът го настрои да е нула, защото не искам да ползвам. Второто е че съдовете не излязоха чисти. Пуснах на програма с продължителност около 56 минути  и два пъти имаше лъжици и вилици, които не бяха измити добре (едната беше от лютеница). И последното за сега, уж пише, че програмите имат сушене, но всичко излезе мокро. Дори и с допълнително сушене пробвах, пак така.
Много ще съм благодарна, ако може да ми кажете как да ги оправя тези неща.
Използвах капсули на Fairy платиниум.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия