Паниран кашкавал

  • 107 364
  • 35
Здравейте,
помагайте моля как да направя паниран кашкавал,без да ми се разтече .Омръзма ми да го събирам от тигана,а така ми се е приял.Дайте идея как
Виж целия пост
# 1
В едно от предаванията на Иван Звездев той каза как го прави: Нарязва парчетата за паниране и ги слага за един час във фризера. После си е стандартно пане - яйце, брашно, яйце и пържиш. Той няма време да се размрази а само омеква, докато се опържи.
Вече повече от година действам така и няма грешка.
Ама преди това... ooooh!- повечето беше в тигана, а не по чиниите Joy
Виж целия пост
# 2
аз подбирам по-твърд кашкавал, дори понякога прилича на "гумен" като го купувам Embarassed

ДЕ ВАня, мерси за това с фризера - чак сега разбирам защо майка ми ми е казвала кашкавала да се държи до последно в хладилника.
Виж целия пост
# 3
Зависи и от кашкавала, ако е по-твърд има по-голям шанс да не се разтече в тигана.
Виж целия пост
# 4
Аз не го слагам във фризера, но го кисна 15 минути в ледена вода с няколко капки оцет вътре. Пържа в повечко и силно сгорещена мазнина. НЕ БОДА С ВИЛИЦА при обръщането - помагам си с шпатула. Панировката ми е бира яйце и брашно до гъста каша. Овалвам кашкавала в брашно, мятам в тази смес и накрая пускам в галета.
Виж целия пост
# 5
майка ми ме светна на тази хитрост с фризера наскоро- наистина става чудесен кашкавал-пане
Виж целия пост
# 6
И аз от години използвам фризера при панирането на кашкавал.  Peace
Виж целия пост
# 7
евалата на форума-такива простички, но ефикасни нещица имало!
още утре мятам тиганчето, а покрай футболните страсти бирата е в повече и ще пробвам панировката на Люлуто Mr. Green
Виж целия пост
# 8
А във фритюрник става ли? Не че имам , но във вторник гсотите ще си идват с гритюрника (заради мача и пържените картоШки Laughing) та си мисля дали няма да мога да се възползвам и за моето любимо казакавалче? baby_neutral
Виж целия пост
# 9
Лелями работеше в един ресторант и съм я виждала , че първо го мокреше добре под струята на чешмата със студена вода.
Овалва в брашно , яйце , галета , яйце , галета и пуска във врящото олио да порозовее .
Виж целия пост
# 10
Нарязва парчетата за паниране и ги слага за един час във фризера. После си е стандартно пане - яйце, брашно, яйце и пържиш. Той няма време да се размрази а само омеква, докато се опържи.

Ехей, браво! Ще пробвам и ако стане, имаш голянмо МЕРСИ от моя съпруг, който много оби4а кашкавал пане, но не е слу4ил на майсторка  Embarassed Mr. Green
Виж целия пост
# 11
Значи не съм била единствената напълно отчаяна след неуспешни опити отпреди няколко години. Майка ми и без фризер може да мине, ама нейната ръка е друго нещо. Но този номер с фризера звучи обещаващо и  демократично. Благодарности!
Виж целия пост
# 12
А във фритюрник става ли? Не че имам , но във вторник гсотите ще си идват с гритюрника (заради мача и пържените картоШки Laughing) та си мисля дали няма да мога да се възползвам и за моето любимо казакавалче? baby_neutral

Да става:) Много хубави мезенца са. За сватбата на брат ми бях направила кашкавалени хапки и ги изпърих във фритюрник, защото не ми се занимаваше иначе. Станаха супер и нямаше опасност да ги продупча при обръщането и да изтече разтопения кашкавал.
Виж целия пост
# 13
И аз от години използвам фризера при панирането на кашкавал.  Peace
Peace и аз така!
Виж целия пост
# 14
Има една панировка за сиренца и кашкавалчета на Анжел - страхотна е! Пробвайте я. И с Патфри става също, и тя е хубава.
Виж целия пост
# 15
Продават специална готова панировка за кашкавал, пиле и т.н...
Някой дали я е пробвал? Става ли?
Виж целия пост
# 16
Лелями работеше в един ресторант и съм я виждала , че първо го мокреше добре под струята на чешмата със студена вода.
Овалва в брашно , яйце , галета , яйце , галета и пуска във врящото олио да порозовее .

И аз така го правя Peace
Виж целия пост
# 17
Лелями работеше в един ресторант и съм я виждала , че първо го мокреше добре под струята на чешмата със студена вода.
Овалва в брашно , яйце , галета , яйце , галета и пуска във врящото олио да порозовее .

И аз така го правя Peace
И аз почти така Grinning, само вместо да го мокря под чешмата, го накисвам за малко в леденостудена вода и вместо галета, напоследък използвам царевично брашно. А и задължително кашкавала да е от по-твърдия. До сега по тази схема не съм имала провали Peace
Виж целия пост
# 18

И аз почти така Grinning, само вместо да го мокря под чешмата, го накисвам за малко в леденостудена вода и вместо галета, напоследък използвам царевично брашно. А и задължително кашкавала да е от по-твърдия. До сега по тази схема не съм имала провали Peace


 newsm10 И аз така го правя. Отли4ен резултат. Преди с години ми се разти4аШе из тигана Embarassed
Виж целия пост
# 19
СЪпругът ми е готвач и понякога използва тази рецепта: хубаво се мокри кашкавала с вода /дори може да остави да покисне за 1 мин./, след което се овалва в сухо готово картофено пюре и се слага в силно загрят тефлонов тиган без никаква мазнина.
Става много вкусно и не е толкова тежко. Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Значи не съм единствена!Ще пробвам тези хитринки
Виж целия пост
# 21
СЪпругът ми е готвач и понякога използва тази рецепта: хубаво се мокри кашкавала с вода /дори може да остави да покисне за 1 мин./, след което се овалва в сухо готово картофено пюре и се слага в силно загрят тефлонов тиган без никаква мазнина.
Става много вкусно и не е толкова тежко. Simple Smile
И аз го правя по същия начин,много е вкусно и не се разтича.
Виж целия пост
# 22
този кашкавал снощи колко бира изпи... на мъжете много им допадна мезето
Виж целия пост
# 23
Правих тази вечер паниран кашкавал, вкусен стана, но доста солен. Има ли начин да не става така солен? Явно е че е от  самия кашкавал.
Виж целия пост
# 24
А може ли да препоръчате конкретно някоя марка кашкавал?
Виж целия пост
# 25
Предлагат един кашкавал за паниране - от доста време го замислям, но все още не съм го пробвала. Предполагам, че щом е за паниране е подходящ. Ако някой го е пробвал ще се радвам да сподели Praynig
Виж целия пост
# 26
А може ли да препоръчате конкретно някоя марка кашкавал?
В къщи от две години консумираме предимно "Лактис".
Виж целия пост
# 27
СЪпругът ми е готвач и понякога използва тази рецепта: хубаво се мокри кашкавала с вода /дори може да остави да покисне за 1 мин./, след което се овалва в сухо готово картофено пюре и се слага в силно загрят тефлонов тиган без никаква мазнина.
Става много вкусно и не е толкова тежко. Simple Smile

Ще го пробвам в неделя и ще кажа веднага резултата... Flutter

а има значение дебелината на парчето кашкавал?
Виж целия пост
# 28
Аз предпочитам да панирам с паста Патафри Grinning
Виж целия пост
# 29

Ут кАде се кОпува?  newsm78
Виж целия пост
# 30
От Испания Joy
Виж целия пост
# 31
За природо некъдърни готвачи като мен, напроаво снощи изумих домочадието.Пробвах това със фризера и стана НЕВЕРОЯТЕН кашакавал, бързо, лесно и вкусно, все така ще го правя!!!Мерси  bouquet
Виж целия пост
# 32

Има готови прахообразни смески, във всеки супер има. При подправките седят обикновено или при инстантните супи.
Виж целия пост
# 33
Пълен, тотален, размазващ провал  Blush

Купих си Патафри-то и всичко потече, стопи се и се наля с мазнотия  Sick
Къде бъркам?  newsm78
Виж целия пост
# 34
А другата тънкост е олиото да е загрято силно,аз правя като Лулу,но само едно не се получава-галетата не залепват добре,аз ползвам обикновени Rolling Eyes
Виж целия пост
# 35
Е-еееееее, знаех си, че само във форума ще намеря решение за разтичащия се кашкавал  Hug Hug Hug.
Добре, че ви има  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия