РЕСТОРАНТСКИ/кръчмарски рецепти

  • 300 740
  • 467
# 30
паста "ПАТАФРИ" :

2 яйца
белтъците се отделят и към жълтъците се прибавят:
1 с.л. олио
3 с.л. брашно
4 с.л. бира
1 пакетче сусам
1 ч.л. подправка за пиле /на KOTAHYI или на Picantina на Chef's Best/
белтъците се разбиват на сняг и към тях се прибавят жълтъците, като бъркаме бавно с дървена лъжица
много вкусна панировка особенно за пилешки хапки /пилешко месо на хапки - в марината: 1-2 с.л. водка, 1/2 с.л. мед., соев сос, олио и от същата подправка за пиле. месото стои в маринатата няколко часа . Стават страхотни пилешки хапки -  "топят се в устата" newsm10 newsm10 newsm10
Виж целия пост
# 31
Мариета и аз го правих за рожденният ден на мъжът ми  Peace облиза си пръстите!!! И на двамата многооо ни хареса. Топеното сиренце го взех с гъби и стана много хубаво. Мислех направо да сложа гъбки, но реших да направя рецептата точно както си я написала, за което не съжалявам. Може някой път и с гъбки да пробвам.
ето и снимка
Виж целия пост
# 32
С гъби не съм го пробвала, но предполагам, че пак ще е вкусно. Радвам се, че ви е харесало, изглежда чудесно на снимката.

А вчера ядох в една кръчма пилешки крилца с чеън, малеееееееее, облизах си пръстите, страхотия Crazy. Предполагам, че крилцата се мариноват в соев сос, чесън и нещо друго, след това се пържат. Днес ще питам, сервитьорката ми е приятелка Wink и ще ви кажа.
Виж целия пост
# 33
скоро разбрах, че като се пържели кюфтета се овалват с ръце, намокрени в оцет, за да не се пръскат.
Виж целия пост
# 34
Аз пък преди няколко седмици ядох в един ресторант за десерт паниран шоколад.Името му в менюто беше Шоколадови трюфели. Не съм питала за рецептата, но според мен това са топки от течен шоколад,например Нутела, най-вероятно предварително силно охладен, за да стане на топки, и след това овалян в панировка и изпържен на силен огън.Беше много вкусно, но ужасно сладко нещо  Laughing
Виж целия пост
# 35
А знае ли някой как стават принцеските толкова пухкави/като на рекламите или пък по коктейлите /. На моите каймата винаги става една суха и стегната...какво пропускам newsm78
Виж целия пост
# 36
А знае ли някой как стават принцеските толкова пухкави/като на рекламите или пък по коктейлите /. На моите каймата винаги става една суха и стегната...какво пропускам newsm78
мисля, че каймата се размива с вода и брашно
Виж целия пост
# 37
Пилето "Беарнез" с топено или пушено сирене го правите? Има доста видове топени и пушени сирена. Вие кое използвате? И още нещо....може ли да се замени пилешкото филе с пуешко?

Запалихте ме стова пиле ейййй.... сега докато не го пробвам няма да се успокоя #Cussing out хе хе хеееее
Виж целия пост
# 38
Пилето "Беарнез" с топено или пушено сирене го правите? Има доста видове топени и пушени сирена. Вие кое използвате? И още нещо....може ли да се замени пилешкото филе с пуешко?
Аз използавах сметана за готвене "Hopla" и топено сирене "Hochland" с гъби (в отделни триъгълни пакетчета, като Президента) , сложих 6 бр. За пуешкото незнам, предполагам, че може, ако го обичате нищо не пречи  Peace
Виж целия пост
# 39
Аз използвах топено пушено сирене "Жоси", много ми харесва, а сметаната беше на Данон заквасена.
Виж целия пост
# 40
Пилето "Беарнез" с топено или пушено сирене го правите? Има доста видове топени и пушени сирена. Вие кое използвате? И още нещо....може ли да се замени пилешкото филе с пуешко?

Запалихте ме стова пиле ейййй.... сега докато не го пробвам няма да се успокоя #Cussing out хе хе хеееее

Аз използвах пушено топено сирене на "Бор чвор" и сметана на Данон. Голяма вкусотия е това пиле Беарнез! Heart Eyes Много 10х за рецептата!  bouquet
Виж целия пост
# 41
А знае ли някой как стават принцеските толкова пухкави/като на рекламите или пък по коктейлите /. На моите каймата винаги става една суха и стегната...какво пропускам newsm78
мисля, че каймата се размива с вода и брашно
уууууууу мерси ,това пък не го знаех Hug
Виж целия пост
# 42
Здравейте момичета GrinningПо темата за принцеските аз ги права така:
Едно пакетче кайма се размесва с едно яйце,една филия изкиснат хляб,едно средно рендосано доматче,около 100 гр кашкавал нарязан на много малки кубчета,малко вегета и чубрица.С тази смес намазвате филиите и ги запичате.Стават много сочни.Добър апетит!  chef
Виж целия пост
# 43
На Сами-М продават готова кайма за принцеси, стават чудесни. А за готовите кюфтета за скара няма да ви казвам каква вкусотия са. Сочни, големи със страхотен вкус!
Виж целия пост
# 44
На Сами-М продават готова кайма за принцеси, стават чудесни. А за готовите кюфтета за скара няма да ви казвам каква вкусотия са. Сочни, големи със страхотен вкус!
Ами аз съм си купувала от тях ама пак стават едни твърди.Явно много ги пека newsm78
А оня ден на един прием ядох едни такива сочни принцески- хапки и ми се прииска и аз да си направя ,ама нъц.....не мога да усетя тънкостта на тия принцеси  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия