Фалафел, самбусек, дюнер, хуммус-станах фен на арабската кухня!!!

  • 40 116
  • 103
# 90
Здравейте,
Трябва ми рецепта за Суджу.
Благодаря.
Виж целия пост
# 91
тъй като сте на кускус вълна, да кажа и за нашия кускус как се прави, има някъде рецепти от  преди ,дето съм давала! в двойна тенджера се готви, долу е сосът, горе кускусът! но първо се приготвя месото, каквото искате да бъде, телешко, пиле, заек, агнешко!
1кг месо, 1 кг кускус!
 слага се месото на късове за порциите, зехтин един 4ерпак, 2 големи лъжици доматено пюре,( салца) отива към 120гр., една л. 4ервен лют пипер, хариса, може за по-люто една л., канела,сол, табел керуия една л., и се задушава за малко след което се долива вода някъде 2 л.и се вари до по4ти готово месото, когато се прибавят измити и обелени зелен4уци, цели или на големи пар4ета:
лук глави, 2 нарязани на 2
моркови цели 2/3
тикви4ки (или тиква) 2/3, на две отрязани
ряпа, нахут, предварително сварен и обелен
картофи 2 нарязани на 2 по средата
и тогава се подготвя кускуса
кускуса се  омесва в съд без дупки с малко вода и зехтин и сол една 1 л.
и се постявя в кискесата, горната 4аст с дупките
над  ве4е врящия бульон! разбърква се отвреме на време внимателно, встрани от тенджерата с  соса и пак се слага! като изпръхне кускуса  и бульонът е готов, се мести кускуса в голяма тава или така наре4ената шкала и се залива само със соса, той трябва да  остане  мокър, да няма те4ност и се разпределя в 4инии, като отгоре се нареждат зелен4уците и месото, и се добавят набъбнали стафиди! има едно смен -масло специално ,дава страхотен вкус, но може и без него! та това е! при нас  допълнително се  запържват цели пипери в зехтин и се украсява месото! да ви е сладко!

Виж целия пост
# 92
 Ау Marsy ще те изям бе душо, винаги много готини рецепти даваш и лесни!
Е то от такъв хубав човек няма как да е нещо лошо! newsm51
Виж целия пост
# 93
Ееееех, мерси, marsy,  точно така съм го яла по алжирска рецепта, страхотно е! А това самне не беше ли палмовото масло? едно такова жълтеникаво? или го бъркам..
Виж целия пост
# 94
монди, ще питам и ще ти кажа то4но, ина4е ние семейно като си бяхме във варна , това лято ти посетихме арабското кафе, търсехме те, ама каза моми4ето да минем пак! поздравления, кахуа араби е супер! аз оттам тръгнах с килцата нагоре я, хахахасладости , благости ,ама как се лепят!жалко, 4е не се видяхме, съу4ени4ки сме по езикова гимназия! сори за оффа!питайте, ако ви интересуват ястията от магреба, няма да им простим ,рецептите са пробвани!
Виж целия пост
# 95
Здравейте, виждам, че доста от вас са запознати с вкусотиите на арабската кухня. Искам да питам за две рецепти, май зимнина се водят. Едната е за пълнени малки патладжанчета с червени чушки и орехи. Другата е за великите солени краставички. Благодаря.
Виж целия пост
# 96
Магдус /арабски специалитет от патладжани/100% арабска рецепта
Малки патладжанджанчета се сваряват леко да омекнат,режат се дръжките със зеленото.Отгоре се прави дупка в патладжана с пръст.Соли се със сол отвътре и отвън. 4-5 дни се държат да се отцедят в наклонена тавичка,като се притискат.След това се пълнят със счукани орехи,счукан чесън ,ситно нарязани червени чушки ,може и лютива.Редят се плътно патладжаните в буркани ,обръщат се върху тавичка с дъното нагоре.Притъпкват се всеки ден 2 седмици.Накрая се заливат с олио да се облеят добре.
Виж целия пост
# 97
ех,1е е вкусен този макдус!Но  е много трудно да се намерят  толкова малки патладжани тук.  Издържат до 2  години.
Виж целия пост
# 98
Магдус /арабски специалитет от патладжани/100% арабска рецепта
Малки патладжанджанчета се сваряват леко да омекнат,режат се дръжките със зеленото.Отгоре се прави дупка в патладжана с пръст.Соли се със сол отвътре и отвън. 4-5 дни се държат да се отцедят в наклонена тавичка,като се притискат.След това се пълнят със счукани орехи,счукан чесън ,ситно нарязани червени чушки ,може и лютива.Редят се плътно патладжаните в буркани ,обръщат се върху тавичка с дъното нагоре.Притъпкват се всеки ден 2 седмици.Накрая се заливат с олио да се облеят добре.
Ох, да си жива и здрава  bouquet
Искам да питам в патладжанчетата само с пръст ли се прави дупка, не се ли издълбават нацяло?
Виж целия пост
# 99
ех,1е е вкусен този макдус!Но  е много трудно да се намерят  толкова малки патладжани тук.  Издържат до 2  години.

Монде, онзи ден на пазара видях такива патладжанчета, ама като не знаех рецептата...
Виж целия пост
# 100
Магдус /арабски специалитет от патладжани/100% арабска рецепта
Малки патладжанджанчета се сваряват леко да омекнат,режат се дръжките със зеленото.Отгоре се прави дупка в патладжана с пръст.Соли се със сол отвътре и отвън. 4-5 дни се държат да се отцедят в наклонена тавичка,като се притискат.След това се пълнят със счукани орехи,счукан чесън ,ситно нарязани червени чушки ,може и лютива.Редят се плътно патладжаните в буркани ,обръщат се върху тавичка с дъното нагоре.Притъпкват се всеки ден 2 седмици.Накрая се заливат с олио да се облеят добре.
Ох, да си жива и здрава  bouquet
Искам да питам в патладжанчетата само с пръст ли се прави дупка, не се ли издълбават нацяло?
Не, по-дълбоко се издълбават, за да е пове4е плънката.
Виж целия пост
# 101
Благодаря.
Виж целия пост
# 102
Дайте рецепта за суджу, плийз!!! Praynig
Виж целия пост
# 103
Тук съм и ви следя  Joy Joy Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия