Как да въведа жълтък, белтък и прясно мляко?

  • 530
  • 3
Ами това питам. Сигурно има много подобни теми, но нямам абсолютно никакво време да търся.
Емма тръгва на ясла от 01.10. и трябва да съм въвела тези храни.
Интересува ме по-конкретно с какво количество се започва, как се увеличава количеството и за какви реакции трябва да следя. Белтъкът сварен ли се дава или като застройка на супа примерно?
Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Аз вече съм ги давала. Жълтъка го сварявах твърдо и го смесвах със зеленчуковото пюре. Белтък и прясно мляко въведох, когато тръгнахме на кухня (11 месеца) - белтъка като застройка на супата, а млякото като нишесте. Дано бързо свикне малката с яслата и малко да боледува!
Виж целия пост
# 2
Първо започни с жълтъка /от твърдо сварено яйце/. Дай малко пърченце например по-малко от 1/4 от жълтъка. Изчакай 1-2 дни и дай 1/4 жълтък, след още 1-2 дни дай 1/2 жълтък и така докато достигнеш цял жълтък. След това захрани с белтък /от твърдо сварено яице/, като постепенно увеличаваш количеството докато дадеш цял белтък.
След това може да дадеш вече цяло твърдо варено яйце.
Аз до сега / на 2г е Злати/ яйце в застройка не съм давала, а и в нашата кухня не застройват супите с яйце. Ако в яслата , където ще ходи детенцето  застройват супите с яйце /а не с яйчен прах/ почни да приготвяш супички на детето и ги застройвай. Аз лично на тази възраст не бих дала полусурово яйце.
След като се убедиш, че няма проблем с яйцето, започни захранването с прясното мляко. Направи някакъв десерт с прясно мляко /нишесте, грис, мляко с ориз/ и дай няколко лъжички на детенцето. На следващият ден увеличи количеството и т.н. докато достигнеш количеството на цялият десерт.

А за това за какви реакции да наблюдаваш - аз единствено за евентуален обрив знам.
Виж целия пост
# 3
Много благодаря   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия