Как се консервира пюре от сини сливи?

  • 1 166
  • 7
Имам много хубави сини сливи, зрели, сочни и меки. Обелих ги, нарязах ги и ги пасирах. И сега какво да правя от тук нататък, за да ги съхраня за по-дълго. Трябва ли да ги сваря и колко време преди да ги сипя в бурканчета и да стерилизирам за 10 мин. /както съм чела, че се прави с плодовите пюрета/? Мога ли да замразя във фризера на дозички, някой пробвал ли е? Дали ще се запази вкуса и качествата по-добре, отколкото с варене? Очаквам идеи и благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Аз ги измих, обелих, нарязах и във фурната за около 30 мин. да се сварят, след това сложих малко ориз и 1 лъжичка захар. Пасирах, сипах в бурканчета и ги кипнах за около 10 мин. Не знам дали това е начина, но аз така направих... Wink
Виж целия пост
# 2
Благодаря, еmy_emy. А без захар дали ще стане? На какво количество е тази 1 лъжичка?
Виж целия пост
# 3
Няма нужда от захар.
Виж целия пост
# 4
На една пълна тава с диаметър 45 см сложих една супена лъжица без връх. Без захар станаха много резливи и моето дете няма да ги яде. Mr. Green
Виж целия пост
# 5
Не искам да споря, само да си кажа Mr. Green:
И аз си мислех, че са киселички и дълго се въздържах да давам това пюре на Иво, а то се оказа, че му стана едва ли не любимото. Изяждаше го с голям кеф.
Виж целия пост
# 6
 Измивам, беля, варя ги с малко вода, пасирам и в бурканчета. Варя ги 15 мин. за всеки случай. Захар не слагам.
Виж целия пост
# 7
Измивам, беля, варя ги с малко вода, пасирам и в бурканчета. Варя ги 15 мин. за всеки случай. Захар не слагам.
И аз така ги направих, дори първо ги пасирах и после ги сварих без вода. Като отворя ще кажа дали са хубави. Захар не сложих.
Vivi, на мен и доста от купешките пюрета са ми въз кисели,ама на беба и харесват, а това е важното.
Благодаря на всички!  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия