Десерт и пиле от мен :-)

  • 1 011
  • 10
Пускам ви две рецепти, надявам се да ви харесат. Първото си е моя измислица, понеже нямах много време за приготвяне на неща за погачата на малкото, а имахме много гости се чудех как да си спестя време. Сварих пилешки бутчета от предния ден и ги оставих в хладилника. Преди да дойдат гостите, наред с другите неща им предложих и бутчетата по следната рецепта:

12 сварени пилешки бутчета
галета
червен пипер
черен пипер
розмарин
сусам
сол
олио
( може да се сложи и къри, но аз не сложих този път)

Бутчетата, предварително сварени се потапят до края на месото ( с широката част надолу) в чаша до половината пълна с олио. След това се овалват в предварително смесените подправки. Нареждат се в/у алуминиево фолио, скаричка или както предпочитате и се запичат до зачервяване в печката.
Ето това се получава http://good-times.webshots.com/photo/2844491110078191892MOqHTs

Охлюви
3 яйца
1 1/2 ч.ч. хладка вода
3 с.л. захар
1 ванилия
1 ч.ч. орехови ядки ( счукани) или шам фъстък
1/2 пакетче канела
125 гр масло
мая колкото кибритена кутийка

за крема:
масло
захар
канела
какао
орехови ядки

за сиропа 1.5:1  вода към захар
Маята се разтваря във водата, захарта се разбива с яйцата, след което се смесват двете. Прибявя се ванилията, брашното малко по малко. Меси се тесто докато започне да се отделя от ръката. Готовото тесто се разточва на кора с дебелина 2 см. Намазва се с чистото масло, сгъва се на 4 и отново се разточва. Това се повтаря 3 пъти. при третото разточване се намазва с крема и се навива на руло. Реже се на парчета дебели 2-3 см. Нареждат се охлювите в предварително намазнена тавичка , оставят се да втасат. След като втасат се намазват с белтък и се пекат в умерена фурна.  След като са готови се оставят да изстинат и се заливат с ТОПЛИЯ ( не горещ) сироп . Оставят се да престоят 24 часа. Поръсват се отгоре с шам фъстък. Консумират се студени.

Това е дългата рецепта за охлюви Simple Smile Кратката е - купувате си бутер тесто , намазвате го с крема,нарязвате и процедирате по същия начин ( без втасването) Simple Smile И в двата случая се получава много вкусно Simple Smile.
А ето как изглеждат вече готови:

http://good-times.webshots.com/photo/2307120900078191892DPzawk

Да ви е сладко!

Виж целия пост
# 1
Пилешкото изглежда супер.Ще го пробвам когато мога (и е лесно).
Виж целия пост
# 2
Пилешкото изглежда супер.Ще го пробвам когато мога (и е лесно).
Peace
Виж целия пост
# 3
Пилешкото изглежда супер.Ще го пробвам когато мога (и е лесно).

Става като панирано, само че не толкова мазно и не си играеш да го правиш само по няколко в тиган, ами всичко наведнъж. Много ги оценявам в последно време такива лесни работи Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Харесаха ми и двете неща.
Тези охлюви съм ги яла като малка и често съм се питала, как точно е рецептата /помня само че тестото беше с мая Grinning/
Благодаря ти  bouquet
Виж целия пост
# 5
Много хубави бутчета ( и лесни)   bouquet  bouquet   newsm78 Нали стават хрупкави  Grinning
Виж целия пост
# 6
аз не съм много по сладкото, но бут4етата изглеждат много апетитно   bouquet
Виж целия пост
# 7
Много хубави бутчета ( и лесни)   bouquet  bouquet   newsm78 Нали стават хрупкави  Grinning

Да, хрупкави са Simple Smile
Виж целия пост
# 8
ох като ги гледам тези охлюви, оле боже  пропада ми диетката, но ако пък и ги докарам така да изглеждат и да са вкусни, голямо благодарско, ще им взема занаята на сладкарите тук хахаха!
Виж целия пост
# 9
ох като ги гледам тези охлюви, оле боже  пропада ми диетката, но ако пък и ги докарам така да изглеждат и да са вкусни, голямо благодарско, ще им взема занаята на сладкарите тук хахаха!

 И да се похвалиш после как са станали Wink Peace
Виж целия пост
# 10
страхотни са и двете рецепти  bouquet
а охлювчетата изглеждат невероятно!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия