Панирани броколи с корнфлекс - как?

  • 6 896
  • 5
Ако броколите са замразени, трябва ли да се бланшират или  направо се панират? Да поясня броколите са купени замразени.
На моя мъж много му харесват броколите в пица Трол.Иска да му направя същите.
Дайте съвет, как се панира с корнфлекс?
Виж целия пост
# 1
Здравей  Vela! Simple Smile

Защо ще правиш замръзени броколи? Според мен те ще пуснат вода. Сега е сезона на пресните карфиол и броколи - използвай! Ако обаче решиш със замръзени...аз не мога да помогна, защото панирам само пресни. Но според мен ще трябва или да изчакаш да размръзнат, или да бланшираш(обаче губиш ценните витамини и в двата случая). Не знам - дано някой друг да пише!

За панировката - обикновенно панирам така - първо брашно, после яйце и накрая счукан корнфлейкс.

Успех!  bouquet
Виж целия пост
# 2
Natalyna, по този начин панираш сурови ли броколи и карфиол?
Виж целия пост
# 3
Леко да се отпуснат , да не са на кокал и ги панирам с белтък (или яйце), бира, сол(малко) и брашно (+ или само нишесте).
Докато се пържат отвън стават готови и отвътре.

Това е моят начин , но е без корнфлейкс. Мисля, че няма проблеми да бъде и със него.
 
Виж целия пост
# 4
Natalyna, по този начин панираш сурови ли броколи и карфиол?

Не, трябва да са леко сварени във врящ подсолена вода. не трябва да се варят до омекване. Peace
Виж целия пост
# 5
Здравей  Vela! Simple Smile

Защо ще правиш замръзени броколи? Според мен те ще пуснат вода. Сега е сезона на пресните карфиол и броколи - използвай! Ако обаче решиш със замръзени...аз не мога да помогна, защото панирам само пресни. Но според мен ще трябва или да изчакаш да размръзнат, или да бланшираш(обаче губиш ценните витамини и в двата случая). Не знам - дано някой друг да пише!

За панировката - обикновенно панирам така - първо брашно, после яйце и накрая счукан корнфлейкс.

Имам и пресни. Първо тях ще панирам, а после и замразените. Wink
Мерси Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия