Как правите картофеното пюре да не е лепкаво?

  • 8 288
  • 27
Как правите картофеното пюре, така че да не става като лепило? Колкото и да се опитвам винаги е ужасно лепкаво и неприятно! Варя картофите цели, с обелките и като почна да го мачкам то става лепкаво. Пробвах със студени сварени картофи, с топли  - ефекта е един и същ! Голяма излагация Embarassed
Виж целия пост
# 1
Не знам как точно го правя да не е лепкаво. Сварявам картофите обелени, още горещи ги намачквам. След това прибавям горещо мляко, като продължавам да ги мачкам. Количество не мога да кажа, но ти ще видиш каква консистенция ще ти хареса. Слагам и малко сол, а накрая лъжица краве масло (или маргарин). Може би в кравето масло/маргарина е тайната..  newsm78 Важното е и картофите, и млякото да са горещи. Става пухкаво и гладичко Simple Smile
Виж целия пост
# 2
С пасатор ли ги мачкаш? Лепкаво става, ако действаш с него. Аз за картофено пюре никога не го ползвам. А и картофите варя обелени в малко вода и после вси4ко намачквам докато е горещо. Прибавям масло и прясно мляко и е готово.
Виж целия пост
# 3
зависи какво го искаш
По-гъсто ако искаш, с по-малко прясно мляко, малко масло или маргарин, една приятелка даже ми каза и малко олио да се сложи, за да може като го извадиш от хладилника пак да е пухкаво и вкусно...Даже аз на моето пюре му слагам и малко Маги Вълшебен Вкус - става наистина вълшебно!!!
Твоето явно е по-рядко или не си сложила малко мляко и затова лепне???
Виж целия пост
# 4
Слагам и мляко и масло, обаче резултата винаги е лепкаво пюре. Мачкам го с вилица. Май тайната е във варенето- ще пробвам с предварително обелени и нарязани картофи...че аз ги варя цели, с обелките и като се сварят ги беля..
Виж целия пост
# 5
С пасатор ли ги мачкаш? Лепкаво става, ако действаш с него.
Точно. Аз ги мачкам с вилица. Варя ги обелени и нарязани в солена вода, мачкам ги още горещи, добавям горещо мляко и масло.
Виж целия пост
# 6
Аз ги мачкам с онова нещо от домакинските комплекти, което е плоско с дупки... не знам как се казва. Някой ако се сеща, да каже. С вилица не съм пробвала, даже не съм си и помисляла, че може  newsm78 Не е ли по-трудно?  Thinking
Виж целия пост
# 7
Аз ги мачкам с онова нещо от домакинските комплекти, което е плоско с дупки... не знам как се казва. Някой ако се сеща, да каже. С вилица не съм пробвала, даже не съм си и помисляла, че може  newsm78 Не е ли по-трудно?  Thinking
И аз с туй нещо мачкам.  Laughing Ама не знам как се казва, ръчен пасатор  Wink С вилица не съм пробвала.
Виж целия пост
# 8
Никога не ми е ставало лепкаво. Картофите варя с обелките, заливам ги със студена вода, обелвам ги, мачкам ги с ръчен пасатор, слагам сол, краве масло и прясно мляко. Понякога добавям един жълтък и разбивам с миксера за кратко - става много пухкаво.
Виж целия пост
# 9
аз съм забелязала, че пюрето става лепкаво, когато картофите са измръзнали, а също така и в зависимост от сорта на картофа. Някои сортове не са подходящи за пюрета. И ако картофите са ти домашни и винаги садите един и същи сорт, затова ти е и проблема.
Виж целия пост
# 10
Абсолютно по същия начин и с прибора с дупките от комплекта / с вилица ще е много пипкаво/. Горещи картофи с горещо прясно мляко и повечко масло - винаги става леко и пухкаво Peace!
Виж целия пост
# 11
Абсолютно по същия начин и с прибора с дупките от комплекта / с вилица ще е много пипкаво/. Горещи картофи с горещо прясно мляко и повечко масло - винаги става леко и пухкаво Peace!
Да това е начинът за приготвяне на хубаво картофено пюре.
Виж целия пост
# 12
.  грешка. Моля модераторите да изтрият мнението ми!
Виж целия пост
# 13
Аз варя картофите нарязани на парчета с малко вода и то подсолена. Като се сварят, бързо им изливам водата и им добавям само масло и хубаво размачквам със споменатия вече ръчен уред  Grinning
Виж целия пост
# 14
Аз ги варя обелени и нарязани на едри кубчета.След това пасирам с пасатор.Така не става лепкаво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия