Пълнената тиква на леля!

  • 4 409
  • 8
Бяхме на гости на леля и останах силно впечатлена от десерта който ни беше приготвила.  Hug
Не знам дали е пускана тази рецепта (не работи търсачката, а в книгата не намерих), но исках да ви споделя, защото толкова вкусно и интересно нещо одавна не бях яла  Heart Eyes

Та рецептата е :
Една тиква.Отрязва и се капаче и се издълбава.
Напълва се със сушени плодове.Каквито ви душа иска - сини сливи, стафиди, кайсии, ябълки, смокини, фурми....
Слагат се 6 с.л. мед, няколко парчета локум, нарязани на дребно и орехи (може и други ядки).
Захлупва се с капачето и се пече на 100 - 120 градуса цяла нощ.
Да ви е сладко  Hug   bouquet  Heart Eyes
Виж целия пост
# 1
Страхотнто изглежда и заради тази тиква ще се престраша и аз да направя.
А в тавата за печене вода сипва ли се  newsm78
Виж целия пост
# 2
А в тавата за печене вода сипва ли се  newsm78
Да, слага се водичка (малко) и ако се изпари се долива.Не трябва да остава съвсем на сухо тиквата  Hug
Виж целия пост
# 3
Страхотно!
Нямам тиква, но си записах рецептата.
Виж целия пост
# 4
Дамаянти, супер изглежда! БравоС на леля ти!   bouquet
Виж целия пост
# 5
Изглежда много апетитно!
Браво!

Жалко, че не обичам тиква и сушени плодове, бих я пробвала, ама...
Виж целия пост
# 6
Дамаянти , надявам се да не ми се разсърдиш, че използвам темата ти за да покажа и моята пълнена тиква. За съжаление, нямах кръгла тиква, с тях е по-красиво, но пък беше много вкусно. Пълнежът - стафиди, фурми, сушени сливи, ябълки, локум, орехови ядки - всичкото това нарязано, поръсено с 2-3 лъжици мед и малко ром. Никаква вода не слагах нито в тиквите, нито в тавата. Съжалявам, че отрязах дългата част на тиквите, мислех, че няма да се опекат, но трябваше да ги оставя - при тричасово печене, няма как да останат сурови. Пекох в печка, която гори с дърва. Мъничко ги поизгорих, но не беше беда. Харесаха се! И на мен също! Grinning

Виж целия пост
# 7
Лабрекс, супер изглежда  Hug   bouquet
А като знам колко е вкусно, ми потекоха лигите  Blush
Виж целия пост
# 8
С такава тиква обрахах овациите по Коледа! Напълних я със  същите продукти с тази разлика, че не сложих сини сливи и стана по-красиво(сливите придават един зеленикаво-син нюанс), повече мед сложих и една чашка ром в съчетание с малко канела се получи божестен аромат!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия