Канелони

  • 5 014
  • 12
Кажете, моля, на клетата учеща се да готви някой пълнеж за канелони. Досега съм правила с кайма и със спанак. Четох и една рецепта с патладжани, но тях не ги обичам. Ровичках из форума и други места в нета, но не открих нещо различно. Идейки?  chef
Виж целия пост
# 1
Това видя ли го, може да помогне  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Не помогна, ами направо ми отвори очите!
Къде съм спала като съм пускала търсачката???
Значи, ще спретна канелони карбонара, пък каквото сабя покаже!
Марче, ако канелоните станат, в готварския тефтер записвам "Канелони Марчело" Simple Smile 
Виж целия пост
# 3
После да кажеш резултата и вписана ли съм в тефтера  Joy Blush
Виж целия пост
# 4
Първо - да информирам Марчето, че е вписана в тефтера!  Simple Smile

Второ - да споделя какво забърках:

Канелони "Марчело Карбонара"

2 глави лук
2 скилидки чесън
500 гр. гъби печурки
250 гр. бекон
1 малка кофичка заквасена сметана
босилек

Запържих лука, чесъна,бекона, гъбите. Прибавих сметаната, поръсих с босилек и сол.

Направих сос бешамел. Не знам колко като количество, обаче Embarassed

Включих  фурната да се загрява на 180 градуса.

Напълних канелоните с първия сос и ги залях с втория /бешамела/. Важно е бешамела да покрива канелоните.

Пекох около 40 мин., след това настъргах кашкавал отгоре, посипах с магданоз и пекох още 5 мин.


Много съм добра!




 
Виж целия пост
# 5
Трогната съм  Flutter Не, че имам заслуга за самите рецепти  Joy
Виж целия пост
# 6
Kanelonite sa americanskoto ime na italianskite  Manicotti.Tyrsi recepti za Manicotti ima mnogo .Az obi4am pylneni sys izvara ,gybi,2br. jaca,presen bosilek malko sol i Parmesan kashkaval .Triabva da zadushish vsi4ko v tendgera ili tigan (po dylbok)Yok naprimer i sled tova gi pylnish .Zalivash s domaten sos i si gotova >Eto ti mojta lubima recepta za domaten sos:
 

Ingredients:
1/4 cup of olive oil - zahtin
2 med. onions coarsely chopped --- luk nariazyn
6 cloves chopped garlic  -6br.skilidki chesyn
2-3 pounds of fresh plum tomatoes, blanched in boiling water, plunge in cold water and peal under a
stream of cold water. Remove seeds and crush by hand in a large bowl. ---(tova mojesh da slojish domateno pure ili konservirani celi domati)
A small handful of fresh basil or 2 clusters   -- bosilek
A small handful of fresh parsley, remove bottom stem -- magdanoz okolo polovin vryzka
1 teaspoon of crushed red pepper jar prepared in liquid, ( optional )  -- cherveni piperki namachkani
Kosher salt and freshly ground black pepper to taste -- col  i cheren piper
1/2 cup dry white wine (never cook with anything you wouldn't drink)-- suho bialo vino
Hot red pepper seeds (optional at serving) -- lud cherven piper
Fresh graded cheese (Pecorino Romano or Regianno Parmeggiano)  --- Parmezan kashkaval



Directions:
In a deep sauce pan, on the heavy side, add olive oil and heat to med. Add onions half the garlic and simmer until onions are translucent. Add the tomatoes, S&P to taste and bring up to a low boil and then simmer for about 30-45 minutes. Keep stirring from the center of the pan; it will burn if you use a lightweight pan. * Time for a taste test! Are the tomatoes cooked enough? Not everyone's stove or pans are alike. When they are done somewhat al dente (without killing them), add the wine, fresh parsley, the basil and remainder of the garlic and continue to cook for another 3-5 minutes or so. ** Time for a 2nd taste test! And do what u gudda do.

 
Виж целия пост
# 7
Soleya,
аз веднъж се обърках и вместо канелони си купих маникоти и голям ужас - на тях пишеше, че трябва да ги варя 15 минути и те естествено не станаха добре. А въпроса ми е може ли маникотите да не се варят? Пробвала ли си?
Виж целия пост
# 8
Kanelonite sa americanskoto ime na italianskite  Manicotti.

 Rolling Eyes Аз пък мислех, че Manicotti е американското име на канелоните. Тук само като manicotti съм ги виждала.

Извинения за спама bouquet
Виж целия пост
# 9
Kanelonite sa americanskoto ime na italianskite  Manicotti.

 Rolling Eyes Аз пък мислех, че Manicotti е американското име на канелоните. Тук само като manicotti съм ги виждала.

Извинения за спама bouquet
Тук има  канелони и маникоти.Разликата между тях е ,че маникотите имат раета отгоре ,а канелоните са гладки. Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Тук има  канелони и маникоти.Разликата между тях е ,че маникотите имат раета отгоре ,а канелоните са гладки. Simple Smile

A някаква практическа разлика има ли  newsm78? Мъжът ми поиска канелони миналата седмица и аз в целия Italian food isle само маникоти видях.
Виж целия пост
# 11
Juturna , правилно мислиш, канелони и маникоти е едно и също.
Виж целия пост
# 12
Kanelonite sa americanskoto ime na italianskite  Manicotti.
Rolling Eyes Аз пък мислех, че Manicotti е американското име на канелоните. Тук само като manicotti съм ги виждала.

Точно така е!  Peace
Италинците доста биха се зачудили какво е това Manicotti   Laughing


Ето ви за справка :

The term manicotti is more common in the United States,

http://en.wikipedia.org/wiki/Manicotti


Всъщност става дума за едно и също нещо Peace

Ето една лесна рецептичка

Канелони а ла Сичилиана
 
сварените канелони се пълнят  с риба, морски дарове,зеленчуци(каквато комбинация ви харесва) заливате с "Бешамел" и печете на фурна, обилно поръсени с пармиджано.  Peace

 между другото може да използвате и кори за лазаня ,сварявате ги леко и огъвате във формата на цилиндър,после реда на приготовление е като на канелоните ...вкуса е същия . Wink

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия