как правите таратора?

  • 3 283
  • 57
с олио без олио?с копър без копър?с орехи без орехи?с колко кисело  мляко? стържете ли краставиците или ги режете на куб4ета?
Виж целия пост
# 1
Не мислех, че някой ще пита за това, но...лично аз стържа на ситното ренде, мляко и вода 1:1, олио, сол, копър, оцет, понякога и чесън, но напоследък без.
Виж целия пост
# 2
С настъргани краставици, чесън и копър - задължително, олио/зехтин, сол, а млякото - много добре разбито (да не стои на бучки), по-редичък и непременно се пие от чаши. Така научих всичките си близки, даже и родителите ми, които в началото ми се смееха на прищявката.
Но пък така е по-удобно, отколкото да сърбаш с лъжица!  Wink Laughing
Виж целия пост
# 3
С настъргани краставици, чесън и копър - задължително, олио/зехтин, сол, а млякото - много добре разбито (да не стои на бучки), по-редичък и непременно се пие от чаши. Така научих всичките си близки, даже и родителите ми, които в началото ми се смееха на прищявката.
Но пък така е по-удобно, отколкото да сърбаш с лъжица!  Wink Laughing


И аз така го правя.
Виж целия пост
# 4
Не мислех, че някой ще пита за това, но...лично аз стържа на ситното ренде, мляко и вода 1:1, олио, сол, копър, оцет, понякога и чесън, но напоследък без.
нима?трябва да ме е срам или какво?интересно ми е другите как го правят #Crazy
Виж целия пост
# 5
нима?трябва да ме е срам или какво?интересно ми е другите как го правят #Crazy
Нямах предвид това...просто аз никога не съм се замисляла, че може да се прави  и по друг начин.
Виж целия пост
# 6
Не мислех, че някой ще пита за това, но...лично аз стържа на ситното ренде, мляко и вода 1:1, олио, сол, копър, оцет, понякога и чесън, но напоследък без.
нима?трябва да ме е срам или какво?интересно ми е другите как го правят #Crazy
какво сте се наострили всички ,по-спокойно,с какво пък те засегна толкова? newsm78
Виж целия пост
# 7
нима?трябва да ме е срам или какво?интересно ми е другите как го правят #Crazy
Нямах предвид това...просто аз никога не съм се замисляла, че може да се прави  и по друг начин.
ами аз знам че се слагат орехи счукани на ситно?
Виж целия пост
# 8
Краставиците на кубченца, сол, олио, чесън (пресован). Сервирам го в купички с лъжица! Понеже мъжът ми го харесва само така, за мен отделно, само в моята купичка добавям копър и орехи, защото иначе ми е като измит!  Naughty
Не съм почитател на настъргана краставица, защото ми се лигави. Но всичко е въпрос на вкус! Тараторът ми е една от любимите храни като цяло! Peace  Mr. Green
Виж целия пост
# 9
А,да,на въпроса-краставицата на кубчета,сол,олио,мляко,вода 1:1.Копър и чесън не слагам,децата не обичат.От чаша.
Виж целия пост
# 10
Настъргана краставица на едрото ренде.Млякото гъстичко 1:1 с водата,разбито с пасатор против бучки.Задължително копър,чесън(в количества предизвикващи киселини) и ситно смлени орехи.При поднасянето добавям бучки лед.И ледена мастичка........ох,на батя Wink
Виж целия пост
# 11
Настъргани краставици, кисело мляко 1:1 с вода, чесън, копър, счукани орехи, зехтин, сол.  И ние често го пием от чаши.  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
мляко- вода -1:1 , нарязана на малки кубчета краставица , олио, чесън и копър. орехи не слагам , защото аз не ги обичам
Виж целия пост
# 13
Краставицата обелена и настъргана и я посолявам преди да сложа млякото - това го знам от един приятел готвач. Млякото 1:1 към краставиците. Малко олио, чесънче за вкус, копър нарязан на много ситно да не ти се мотае в устата и орехи пожелание - който обича. Да ти е вкусно  Laughing
Виж целия пост
# 14
нарязвам на дребни кубчета за мен и съвсем дребни за съпругът  Laughing, посолявам и оставям да поемат солта, сипвам само мляко за мен и мляко и вода 1:1 за съпругът Laughing , малко орехи за мен и олио за съпругът   Laughing
то си е цял ритуал правенето на таратор...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия