Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 3

  • 52 777
  • 289
# 180
Тортата е жестока!!! Не знам за каква шоколадова лента говориш, на мен ми изглежда перфектна. Дай подробна рецепта, моля те. Ей, каква красота.
Виж целия пост
# 181
Адашке, мерси за похвалите.
тортата е Трюфел, както писах по-горе, ето тук линк към обясненията на Сладка Хапка и рецептата :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101637.msg1825335#msg1825335

Аз обаче правих блатовете по-малки с диаметър около 13-14 см. Направо върху хартията за печене си начертах окръжностите и ги пълних със сместа, така на едно печене ставаха готови по 5 блата на веднъж. Направих я с 15 блата, исках да е висока, за да имитира букет от рози. Имах съвсем друга идея за "опаковането" но за съжаление с дребната нямаше как да си играя да правя "дръжки" на розите. Затова по-лесният вариант беше да направя лента от шоколад, с която да увия тортата. След като слепих всичките блатове с крем, в останалата сметана начупих бишкоти и направих като купол отгоре на тортата, за да придам сферична форма на "букета". Розичките са набодени на клечки за зъби и забити в купола. Тея рози ги правих 3 следобеда, докато Ева спеше  ooooh!, и ми взеха здравето.
Виж целия пост
# 182
Зори, страхотна тортичка- сигурна голяма игра е падала с направата на толкова рози, но пък ефекта си струва.  bouquet
Виж целия пост
# 183
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН  на всички които празнуват днес Flowers Bouquet ,понеже и аз сам именничка черпя с тази торта http://images14.snimka.bg/002542624.jpg , а ето и разрез http://images14.snimka.bg/002542623.jpg
Виж целия пост
# 184
честит рожден ден на всички.

Зори, имам едно питане.
Тортата е с пшеничено нишесте.
Ти какво нишесте ползва.
Аз преди време правих една торта и много се изложих с нишестето и сега когато мисля да я направя тази торта не искам пак да стане същото.
Аз ползвах пшеничено на грамаж за онази торта. Когато направих крема се стегна, но когато залях бисквитите на сутринта беше по рядко и от боза  #Crazy
Виж целия пост
# 185
Ще отговоря вместо Зори, защото съм правила тортата няколко пъти: използва се натурално пшенично нишесте (без оцветители и аромати). То е специално за готварски цели. Аз лично си го купувам от Метро, но го има в повечето големите супермаркети.

(В тортата Трюфел нишестето се слага в блата, не в крема).
Виж целия пост
# 186
 Heart Eyes, благодаря ти sladka hapka .
че вече внимавам като веднъж съм се издънила.
Виж целия пост
# 187
Честит имен ден на всички празнуващи и с моята цветна торта! Тартата е Медовик.

Виж целия пост
# 188
Честит имен ден на всички празнуващи и с моята цветна торта! Тартата е Медовик.


Много е красива,направо прекрасна Simple Smile,но не е справедливо и аз искам такива формички Cry
Виж целия пост
# 189
Танита, много красива торта! Както винаги, когато видя такава красота ми остават очите в нея  Shocked и се чудя дали някога бих могла да сътворя подобно нещо!

Но поне мога да пробвам... ако ме подпомогнеш с информация за материала от който са изработени цветенцата и плетената кошница отстрани как се прави. Тя от какво е? Мисля, че преди време беше пуснато инфо, но сега не мога да го намеря.
Виж целия пост
# 190
Ето и моята торта, която направих за рождения ден на майка ми в събота. За съжаление тя ще я види само на снимка, че е на 300 км от нас. Ние вече я преполовихме и без нея. Тортата е с готови блатове (все още не мога да повярвам на фурната и да и поверя печенето на блатове  Laughing)


Снимката е линк към албума, където има още 2-3 изгледа ( не можах да реша откъде се вижда най-добре  Simple Smile)
Виж целия пост
# 191
Taneto, благодаря за информацията. Някой преди доста време беше пуснал снимки на тези джаджи и все са ми в главата. Heart Eyes  ..... но не този комплект, който сте поръчали вие. Sad Би ли споделила за каква сума става въпрос?

Amarena,
и на мен ми се въртят в акъла всички wilton-ски неща, откакто видях сайта им  Grinning. Мисля, че Джемма беше пуснала линка.......  bouquet
Комплектът, който аз си поръчах е този:

http://www.cakedecoration.co.uk/merchant.ihtml?pid=7784&last … tid=74&step=4

Цената му е смущаваща, 19,99 британски лири. Самият комплект може да се замени с няколко от по-малките. Разгледай подробно сайта, продуктите са в няколко категории и добре описани и подредени. Аз си взех още великденски форми за курабийки, два комплекта по 6 бр. форми за изрзяване и др. джаджи....

Схемата ми беше такава:
Самата поръчка изпратих като файл по e-mail, който беше публикувам в сайта (имаха проблме с поръчката от самият сайт). Всъщност аз самата си кореспондирах с жената от сайта; тя само се обади на сестра ми за данните от картата за самото плащане. Доставката в Англия до адрес е 7,50 лири. Оттам нататък сестра ми изпрати всичко по пощата, колетът пристигна за 5 дни.

Tannita,
ами аз питам за листенцата, защото си купих точно накрайник за листа на Kaiser и си мислех, че някакси сами стават  Embarassed....явно съм в грешка....ето го накрайника ми:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o633111030109306250.jpg

Ще трябва да тренирам, сигурно има някаква малка тайна, за да стане листенцето с връх  Simple Smile


И благодаря за похвалите, но с формички всичко е лесно, момичета. Затова направихме със Зори таква финансова операция  Laughing Joy

Зори, розите са супер. Моите омекнаха, защото ги правих с капковидни листенца, а твоите са със застъпващите се кръгчета, нали?!
Виж целия пост
# 192
Меги Танита тортите ви са уникални Shocked
Виж целия пост
# 193
За нишестето искам и аз да споделя.  Simple Smile
Вече пека блатовe за торта като смесвам брашно и нишесте. Според DiMom на 100 гр. брашно се отнемат 20 гр. и се добавят 20 гр. нишесте.
Аз слагам повече. Около 2-3 от количеството по рецепта e брашно, останалото 1/3 е нишпесте. Така блатовете стават по-меки и сочни, много лесно се разрязват хоризонтално. Много хубаво е нишестето на Др. Йоткер - Gustin.
Моята цветна торта-сандъче е торта Сахер в правоъгълна форма за кекс, разрязана и намазана с кайсиево сладко. Такива блатове с нишесте изобщо нямат нужда от сиропиране  Simple Smile
Виж целия пост
# 194
Имам рецепта за блатове от една моя учителка по литература в 11 клас (УПК), не я познавам много добре, че само няколко месеца бяхме с нея. То с тези УПК-та...
Обаче ни даде няколко рецепти, за което я споменавам с добро все още.
Рецептата е брашно и нишесте 1:1

4 яйца
175 гр захар
80 гр нишесте (пшенично)
80 гр брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. вода или компот (за разбиване на белтъците)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия