Арабска кухня-изпитани рецепти

  • 264 803
  • 726
# 195
пина за брик съм давала  мисля ка в арабска кухня! малсока ти трябва  около 10 кори,
2-3 картофи сварени, нама4кани на  едро пюре,
 3 яйца, тон от консерва,
1л каперси,
кашкавал стърган, около 100 гр, може и пове4е
1 лук настърган или дребно нарязан,
магданоз, една голяма връзка, наситнен.
магданозът,заедно с лука се минат над пара,да не останат твърди!
подправки: 4ерен пипер, сол, малко куркум, при варене на картофите
прави се плънката и се завиват като сърми4ки ,след което се пържат или пекат! при пе4ени се намазват с масло!
има и други видове: с цяло яйце, магданоз  и рикота, картофи и лук! те се прегъват на две и внимателно се първат от двете страни!
може спанак сварен ,отцеден с рикота, подправки и яйца,малко пилешко месо или  с телешка кайма! варианти има много!
Виж целия пост
# 196
абе това е май на бг  ванилова захар  10 гр, като бакпулвера се продава!
Виж целия пост
# 197
аха, разбрах! Демек ванилия, продават и тука със захар, да.
За брика, то пълнежа варира, явно, аз корите питам как да направя. Или не схващам от написаното или се купуват готови кори, което ще рече, че тук няма откъде да си купя.
Ще потърся из темите за арабска кухня.
Виж целия пост
# 198
не знам дали Ще можеш да си направиш, прави се от  фин грис, сол и вода, като каша, след което се обмазва бързо едно специално приспособление въртящо се наръка и нагорещено, като са4, но заоблен, или с 4етка се маже , листите сами се отлепят! не се 4акат много!май турците имат такива са4ове, за правени на едни кътми!ние ги купуваме готови или домашно направени! щерка ми в бг работи с финни кори,пак стават, пове4е масло маже за да попие добре!
Виж целия пост
# 199
тъй си и мислех, че няма да стане както си го мислех аз... Може да пробвам с готови кори, ама то ще си е баничка, пък брика е и то баничка, ама специфичен беше вкуса на самата кора. Айде, като искам да ям оригинален брик, ще ходя в Тунис!  Grinning
Виж целия пост
# 200
 забравих най-вкусните брик, със скариди! слагат се на мястото на риба тон или месото, слагат се по4истени и сурови, отцедени добре и хоп вгореЩото масло! останалата 4аст плънката си се запазва като компонента!
Виж целия пост
# 201

Кайма с бургул.

1кг. кайма /по - мазна по- добре/
200 гр. едър бургул.
сол.
1/2 ч.л . "7 подправки"
-----------------------------
може и допълнително да добавите

кимион
1 глава лук.

Всичко се минава през машинка за месо 1-2 пъти /слага се и около 100 мл вода , да омекне бургула/. Ако нямате , може и на ръка да го размесите  Laughing Разстила се в тава и се пече ,  ако не е мазна каймата се слага масло отгоре.. Аз преди да го сложа във фурната го нарязвам на ромбчета.


Пикантни пържени картофи .

Пържите си картофите по класическия начин.В отделен тиган слагате 2-3 скилидки счукан чесън, 1/2 ч.л. къзбара , дъбс флефле / смляни червени , люти чушки/, малко водичка и прибавяте готовите картофи .Задушавате за 3-4 минутки и са готови .

Виж целия пост
# 202
Момичета...чета ви, че пишете за някакъв бургул..какво е това и какви са тези "7 подправки"?  Embarassed
Виж целия пост
# 203
Арабски микс от седем подправки -чер пипер, бахар, канела, индийско орехче, карамфил, сомак, кимион

булгур е на български .
Виж целия пост
# 204
Обожавам арабската кухня . Благодаря Ви на всички за рецептите   bouquet
Виж целия пост
# 205


На това ядене не му знам името
1кг.кайма
1 връзка магданоз
1скилидка чесън
1/2 ч.л бахар
сол
Нарязва се магданоза и чесъна и се смесва всичко.От сместа се правят кюфтета.
1кг патладжани леко запържени
2-3 глави лук
1/2 кг домати
Всичко се реже на кръгчета.
В кръгла тава се редят изправени- кюфте,парче патладжан,парче домат,парче лук и така докато свършат.Трябва да има вид на карначе нареденото.И се пече

Това , което съм показала на снимките е без магданоза и е с 1/2 кг кайма , че не съм много по месото .
Виж целия пост
# 206

Мтауаме

1 кг тиквички.
1 глава лук /по -голяма/ .
2-3 скилидки чесън.
сол
1/2 с.л.дъбс флефле / смляни червени , люти чушки/ -може да се замени с едро смлян червен пипер, но да е лют  Simple Smile
олио.
Тиквичките се рендосват на едро .В тиган се слагат 2-3 сл олио и тиквичките се пържат, когато се по изпари водичката се слага ситно нарязаният лук.Малко преди да го свалите от котлона се прибавят и ситно нарязаният чесън и чушките .

става много вкусно и леко пикантно  Simple Smile
Виж целия пост
# 207
Манел , големи вкуснотии си наготвила . Комплименти !

Ето и един тажин по марокански от мен

Виж целия пост
# 208
Момичета бихте ли ми помогнали с рецепта.
Имам около 800 гр шилешко месо.Знам, че в арабската кухня е широко застъпено (шилешко, овнешко, агнешко ).Та молбата ми е да ме насочите с рецепта.
Сега стои мариновано в малко лук, маслини и бяло вино. Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 209
Арабски микс от седем подправки -чер пипер, бахар, канела, индийско орехче, карамфил, сомак, кимион

булгур е на български .
Ааааах,  булгур ли било това.... Joy Ами бая се чудех... newsm78  А тези 7 подправки така се продават готови смесени ли...или вие сами си ги правите ?  newsm78 Извинявам се че задавам тъпи въпроси...Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия