пикантен пържен банан

  • 8 006
  • 23
Видях тази рецепта в една кулинарно-туристическа поредица "Само в Африка"Много популярна била в Кения казаха.И понеже е проста и ефектна,реших да я предложа тук на обичащите лютичко,та дори и в десерта! Crazy




Взимат се по-зелени и твърди банани,обелват се и се отрязват по дължина на 2.Овалват се в смес от захар и сушено чили (същото дето се слага в шкембе чорбата).Количеството на чилито може да варира според вкуса,пък ако не обичате люто вкъщи може и без него,но аз мисля,че очарованието идва точно от лютото чили в този десерт! Peace
В тиган се разстопява масло и се слагат бананите с плоската част на долу,след минутка-две се обръща и след като се зачерви и от другата страна се вади.
Става много бързо и има атрактивен вкус - смес от карамел и люто върху плод. Grinning
Виж целия пост
# 1
мерси, че споделяш рецептата.

между другото аз съм правила шоколадов сладкиш с чили. лютото подчертава сладостта. комбинацията е супер.
предполагам, че сервират банана за предястие Thinking

Виж целия пост
# 2
asyalein,чувала съм за шоколад с чили,но не съм яла.Звучеше ми странно,но сега след като опитах лют сладкиш ми хареса.
Тези банани,казаха,че в Кения ги ядат за следобедна закуска,но в ЮАР ги предложиха за десерт.И аз за десерт ги минавам,защото в БГ сме свикнали само десерта да е сладък.
Виж целия пост
# 3
ще го изпробвам, точно имам банани.
лошото е, че като ги пържа придобиват един специфичен вкус, който леко ме дразни.
явно от подсъзнателни асоциации от банановата каша в детството  Laughing
Виж целия пост
# 4
Много интересно, но, честно казано, като вкус не мога да си го представя. Хем люто, хем сладко... Ще ми е любоитно някой, който го е пробвал, да сподели впечатления.
Виж целия пост
# 5
Много интересно, но, честно казано, като вкус не мога да си го представя. Хем люто, хем сладко... Ще ми е любоитно някой, който го е пробвал, да сподели впечатления.
Ами аз GrinningИ на мен ми беше странно,но го пробвах и ми хареса!
Виж целия пост
# 6

Ами аз GrinningИ на мен ми беше странно,но го пробвах и ми хареса!

 аз преди често си хапвах препечена филийка с мед и съвсем малко черен пипер. много малко.
така вкуса на меда се подчертава. всички ми се чудеха и като опитваха ми изяждаха филийката Crossing Arms


ок. тъкмо го хапнахме.
стана вкусно.
за 2 банана взех половин от най-малките, но най-свирепите люти чушлета

захарта беше 50:50 бяла и кафява. за да не се карамелизира сложих няколко капки лимонов сок, докато бананите се пържиха.
за тези, които не си падат по екстремно лютото, да сложат за малко лютата чушка да се пържи в маслото и после да я махнат. т.е. да си пусне лютото само в маслото, а не да се полепва по бананите.

на мен ми беше вкусно. мерси за рецептата
Виж целия пост
# 7
asyalein,радвам се,че някой се осмели да пробва,пък му и хареса! Grinning
Виж целия пост
# 8
asyalein,радвам се,че някой се осмели да пробва,пък му и хареса! Grinning

аз съм експериментатор в кухнята  Hug
и половинката го хареса и той е без предразсъдъци  Peace
Виж целия пост
# 9
Много интересно, но, честно казано, като вкус не мога да си го представя. Хем люто, хем сладко... Ще ми е любоитно някой, който го е пробвал, да сподели впечатления.
Ами за банана незнам, но има шоколад на линд тъмен с чили, има си и лютото чушле на опаковката  Mr. Green превъзходен е, въпреки,че е необичаен, струва си да се опита  Wink
По темата: правила съм пържени банани, но оваляни в яйце, малко брашно и захар, но това ми е прелюбопитно, в най-скоро време ще пробвам   chef
Виж целия пост
# 10
Е не обичам люто, но съм яла панирани плодове все едно сирене хапки и ми харесаха, та ако не беше люто бих го пробвала, но без чилито мисля че рецептата си губи очарованието
Виж целия пост
# 11
Страхотна идея! Ще я пробвам още днес! Аз все пак си мисля, че в Африка я приготвят с един друг сорт банани, не като тези, които се продават тук. Този сорт, за който говоря е по-нишастен и не е сладък. Яла съм пържени бананов чипс (пак от този друг сорт) и е също много вкусно.
Виж целия пост
# 12
МаDМаmА,може и да си права!
Аз по телевизията като го гледах изглеждаха като тукашните,ама кой знае.Там обясниха да са по-зеленкави.Аз направих с тези дето намерих на БГ пазара и стана много хубаво. Peace
Виж целия пост
# 13
МаDМаmА,може и да си права!
Аз по телевизията като го гледах изглеждаха като тукашните,ама кой знае.Там обясниха да са по-зеленкави.Аз направих с тези дето намерих на БГ пазара и стана много хубаво. Peace

Страхотна е рецептата!!! Hug
Виж целия пост
# 14
pina, направо ме зариби с тази рецепта!  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия