Пилешки хапки - рецепти?

  • 4 098
  • 8
Здравейте, кулинари! Моля за помощ. Искам да приготвя пилешки хапки и търся различни рецепти - панирани или не. Нека всеки сподели своя опит. Аз правя една много лесни - нарязвам пилешки гърди, добавям чесън на прах или нарязан на ситно чесън, лимонов сок, олио, черен пипер и сол и запържвам до златисто.
Виж целия пост
# 1
В момента съм сложила пилешки хапки в марината от : водка , соев сос , малко мед, сол и подправка за пиле на котани . Ще е в маринатата няколко часа / докато започна да панирам  - яйца - разбити съвсем леко - колкото да се смесят белтъка и жълтъка и потапям в галета .
Виж целия пост
# 2
Ако искаш може и да си направиш тип кошни4ки със смес от пиле/гъби/ананас/сирена- само да не са много остри вътховете 4е се бодат хората
Виж целия пост
# 3
Не ги обичам с панировка и ги правя така:
Нарязвам месото на хапки и го овкусявам със соев сос и черен пипер, понякога и малко лют червен пипер.
Овалвам в брашно и пържа.
Брашното да е хубаво изтупано. Трябва да хване червена коричка.
Най-често ги ядем с китайски микс /оня , който е на жулиени с банбука/
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви, момичета! Всичко ще опитам!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 5
Аз съм малко експериментатор и нямам идея дали това ще се впише в понятието "хапки"

Нарязваш пилето и го пържиш в тиган с масло. Нарежи върха на една люта пиперка + една зелена чушка + много къри + една праскова също нарязана на много дребно. Става бързо и зелено -) Не е сладко спокойно  Wink
Виж целия пост
# 6
Мисля, че ги бях писала някъде из форума по друг повод, но не се сещам къде беше. Понеже си ги обичаме панирани, си нарязвам филето на хапки или на ивици, мариновам го според каквото настроение ми дойде в момента  Wink, после слагам в купата при мръвките и разбито яйце и ги разбърквам хубаво (по-бързо ми е, отколкото да ги топя една по една в яйце). След това, вместо в галета, ги овалвам в царевичен грис за качамак, даже всъщност на опаковката направо качамак си пише. Отново в яйце и в тигана. Стават страшно хрупкави, а да не говоря какъв златист цвят имат от царевицата. Ето как изглеждат: http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2550.jpg   http://i141.photobucket.com/albums/r57/natka_photos/IMG_2547.jpg
Самият качамак не мога да се сетя сега каква марка точно използвам, но на него пише, че се сварява за две минути. Това го пиша, понеже веднъж пробвах с друг и царевицата остана много твърда, така че явно има значение.
Виж целия пост
# 7
Потапям ги в марината от соев сос,вино,лимонов сок,1ч.л. вегета,чесън на прах,1ч.л. горчица.Оставям ги така колкото може повече и една нощ да стоят стават по-хубави.
После ги овалвам в галета и яйце и пържа.
Стават страхотни.
Виж целия пост
# 8
Мммм...ще пробвам и аз!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия