Трябва ли на някого да се разреши да не се ваксинира - на гърба на всички остана

• 53 177
  • 815
# 210
А какво представлява този титър на антитела при реимунизация? Моето дете също е с поставени само част от ваксините, поради изостряне на атопичен дерматит. Как мога да проверя дали си е изградило вече имунитет в такъв случай и да не го реимунизирам?. Благодаря предварително.

И мен това ме интересува. Благодаря и аз.
Виж целия пост
# 211
А какво представлява този титър на антитела при реимунизация? Моето дете също е с поставени само част от ваксините, поради изостряне на атопичен дерматит. Как мога да проверя дали си е изградило вече имунитет в такъв случай и да не го реимунизирам?. Благодаря предварително.

И мен това ме интересува. Благодаря и аз.
Взима се кръв от вената на детето и се изследа процентно какъв имунитет има. След имунизация за определен период от време имунитета се изчерпва и затова се прави реимунизация. Обаче при дъщеря ми се оказа, като и направиха това изследване в Инснинута по Педиатрия към МА, че не е необходима реимунизация ,защото имунетита от имунизацията е достатъчно силен или висок като стойност /трябва да погледна в къщи изследването/ и затова не назначихе реимунизация.
Виж целия пост
# 212
Christian, мисля, че с r0ksi говорите за различни неща. Ти отговаряш като лекар, а тя като майка. Струва ми, че тя има предвид, че колкото и пари да ти даде държавата като обезщетение за осакатеното ти дете, на теб ти е все тая. Защото лечение най-често няма, а болката с пари не се лекува. Дано съм я разбрала правилно, де.
Точно това исках да кажа.
Виж целия пост
# 213
Извинете, ама какво значи "Искам всички деца да са ваксинирани" ???

Звучи ми точно както баба ми казва "Всичко отново трябва да е държавна собственост, защото от комунизма по-добро няма"

За моите деца единствено аз и баща им имаме правото да решим със или без ваксини.

Никакъв закон не може да ме задължи да поема този риск, както и никакъв довод не е в състояние да промени мнението на някои от ревностните защитници на ваксините от този форум.

Приемете това за нормално и спрете глупавите спорове на тази тема!

mari_anka    bouquet ти си много силна жена! Кураж и Вяра!
Виж целия пост
# 214
Как така са ваксинирани за вариола? Ваксините за вариола са спрени около 1970 година. Нашите родители са ваксинирани, но ние не. Аз съм на трийсет и няколко и не съм ваксинирана.
Да не бъркаш с това че са ваксинирани за рубеола?
Arizona, аз съм родена 1974 г.,а брат ми 1977 г. И двамата сме имунизирани срещу вариола. За съжаление. Мисля, че малко след като са имунизирали брат ми е спряна тази ваксина, но не мога да твърдя със сигурност.
Виж целия пост
# 215
eta, благодаря! Hug Май само така изглеждам. Не си ме виждала в моментите на отчаяние. Simple Smile
Виж целия пост
# 216
А един болен от Хепатит С или СПИН не ви ли zаплаШва вас и детето ви след като няма ваксина zа теzи болести...
Хайде стига с крайности кой каква отговорност носи и zа кого. Peace
Ако детето ви се увреди от ваксина кой Ще носи отговорност? Ами вие и само вие.Да не мислите,че МЗ или Министьра или пьк лекарката сложила ваксината Ще ви обеzЩетят...напротив,леко и на прьсти Ще се иzмькнат...

Щом майка ви е лекар Рина,попитайте я какьв е zаЩитният титьр на ваксината zа морбили.И дайте отговора тук.Благодаря  bouquet

Хепатит С и СПИН не се предават по въздушно-капков път.
Всеки носи определени отговорности към останалите членове на обществото. Ако /не дай си боже/ аз се заразя с туберколоза от вашето неваксинирано дете, вие ще ме обезщетите ли?
Christian, доколкото разбрах сте лекар. Едва ли сте допрели до майка ми като източник на информация. Предполагам, че с този въпрос намеквате, че въпросният титър е прекалено нисък, за да оправдае риска от ваксинация. Според статиите, които току-що изчетох, не е точно така. Но пак казвам, риск винаги има и аз си умирам от страх при всяка следваща ваксинация. Човек обаче може да си отиде и от една ягода или няколко фъстъка. Това означава ли, че никога няма да дадете на децата си да опитат тези храни?
Виж целия пост
# 217
А ако самата ваксина те разболее от туберкулоза или ти причини други вреди кой ще те обезщети?
Виж целия пост
# 218
Ако /не дай си боже/ аз се заразя с туберколоза от вашето неваксинирано дете
в цялата тема на всяка страница и по няколко пъти се изписва една и съща глупост: "неваксиниран=вирусоносител"? някой би ли се обосновал най-накрая, моля.

и освен това, Rina77, не разбрах ако се заразиш от ваксиниран по-добре ли ще се чувстваш?
Виж целия пост
# 219
mari_anka, съжалявам, че се е случило на дъЩеря ти. Абсолютно те раzбирам zаЩо не искаШ и си против ваксините.  HugМоже би на твое място и аz бих раzсъждавала като теб. Аz съм zа ваксините и се моля моите деца да не към тоzи 1 % Наясно съм, че ваксите са натоварване zа човеШкия органиzъм, но съм и убедена (мое си мнение), че благодарение на тях са предотвратени много епидемии. 
Виж целия пост
# 220
Всеки човек има право на избор.Ти казваш, че неваксинираните нарушават човешките ти права.Защо?Нали ти и децата ти са ваксинирани, а  ваксината не позволява  заразяването с определена болест.В риск е неваксинираният, но той по никаквъв начин не застрашава околните вакинирани
Виж целия пост
# 221
А ако самата ваксина те разболее от туберколоза или ти причини други вреди кой ще те обезщети?

Никой. Естествено, мога да реша да си спестя негативите и рисковете на ваксината и да разчитам, че хората около мен са ваксинирани /тоест са се прецакали, за разлика от мен/ и затова няма да има кой да ме зарази. А ако останем само неваксинирани? Кое ще спре туберколозата? Добрите битови условия? Хомеопатията? Съмнявам се. Да не говорим, че вече има форми, които са резистентни на антибиотици и хора и в наши дни умират от туберклолоза.

Ако /не дай си боже/ аз се заразя с туберколоза от вашето неваксинирано дете
в цялата тема на всяка страница и по няколко пъти се изписва една и съща глупост: "неваксиниран=вирусоносител"? някой би ли се обосновал най-накрая, моля.

и освен това, Rina77, не разбрах ако се заразиш от ваксиниран по-добре ли ще се чувстваш?

Никой не твърди, че неваксинираните са задължително вирусоносители. Но неваксинираният е по-вероятен вирусоносител от ваксинирания.
Вторият въпрос не го разбирам... newsm78 Повечето ваксинирани хора изграждат имунитет и точно затова от тях не бих могла да се заразя.

Не ме разбирайте погрешно, мен също ме е страх от ваксините. Просто смятам, че са по-малкото зло.
Виж целия пост
# 222

Не ме разбирайте погрешно, мен също ме е страх от ваксините. Просто смятам, че са по-малкото зло.

Peace

Точно така мисля и аz.  Peace
Виж целия пост
# 223
Rina, нали ти е ясно, че не всички ваксинирани изграждат имунитет? Тогава какво правим? Да хукнем всички да си правим изследвания, дали сме изградили такъв, за да са по-спокойни хипохондриците ли? newsm78
Виж целия пост
# 224
добре, а искм да попитам, по някъкав начин, след опр възръст развива ли се при децата без ваксини нещо като естествен имунитет към някои от заболяванията???
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия