Месото (пилешко,телешко или език) се сварява добре като се овкусява със сол, черен пипер и всякакви подправки по ваш вкус. Бульона се прецежда за да бъде бистър. Месото се нарязва на филийки.Отделно се сваряват моркови и грах ,по няколко зрънца и кръгчета за порция. В подходящи чашки или купички (аз обикновено използвам форми за крем карамел) се подреждат филийки(парченца) месце, а между тях се аранжират грахчета и морковите. В хладкия бульон се слага желатина разтворен на водна баня. Разбърква се добре бульона и се сипва внимателно да не се размести подреденото месо. Слага се в хладилника за няколко часа. Когато се сервира се поставя купичката за секунди в гореща вода, обръща се и се сервира в подходяща чиния.
P.S. Както месото така и зеленчуците са въпрос на избор. Може да сложите каквото ви хрумне. (Царевица, чушки, маслини и .........)