Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 14

• 45 352
  • 296
# 180
Аз съм пак с въпрос за марципан Варна - трябва ли да стои в хладилник преди да се използва? И ако да - колко време е минимума?
Виж целия пост
# 181
Ето нещо плодово за украса- с боровинки
1/4 чч брашно
1 ч ч мляко
1 ч ч меко масло
1 ч ч захар
6 с л сос от цели боровинки
2 ч л ванилия
Смесете брашното с млякото и сварете, за да се сгъсти. Оставете да изстине.  Разбийте маслото, добавете захар, разбийте добре и добавете млечния крем. Накрая се добавя боровинковия сос и ванилията. Бийте 5 мин.

Виж целия пост
# 182
Maktub, правила съм го и без да го държа в хладилника. Но ако е много мек е хубаво да се сложи за малко. Половин-1 час - колкото време имаш. А пък ако можеш да го направиш предния ден, е още по-добре. Но е добре да се охлади целия (т.е. до центъра, както е на топка направен и завит в найлон). В самата рецепта пише, че се държи на хладно, но не се уточнява колко време.
Виж целия пост
# 183
Да попитам нещо, малко не по темата... Решила съм да правя торта Рафаело. Дали ще стане хубава и с готовите блатове, че нямам доверие на фурната за такива неща? И за крема да попитам - с 250гр. масло не става ли тежичък и мазен?
Виж целия пост
# 184
Acer Рафаелото аз веднъж го правих с готови блатове (не ми остана време да изпека  Whistling )
Тортата стана отровно сладка  ooooh! Блата по рецептата се прави много лесно  Peace
Виж целия пост
# 185
Здравейте момичета, от известно време навестявам темичката ви и останах изключително впечатлена от творенията, за което ви поздравявам!!! Тъй като ми предстои първият рожден ден на моята дъщеричка съм решила да се позабавлявам с правенето на една тортичка по случая!
Въпроса ми е към Меги, извинявам се, но си позволих да разгледам албума ти с тортите Embarassed, конкретно ме интересува Калинката, страхотна е и съм решила да изпробвам правенето и. Та въпроса ми е какво има отвътре, т.е. каква е самата торта. Ориентирах се горе долу, как се прави глазурата само за цветовете не разбрах, стават ли такива за яйца, че аз съм малко резервирана към тях и Степчетата вършат ли някаква работа.
Меги, ако не искаш да разводняваме темата ми пиши на лични, много ще съм благодарна  Heart Eyes
Момичета тортите са ви наистина превъзходни Hug
Виж целия пост
# 186
Няма защо да се извиняваш, нали затова са сложени там Laughing
Калинката е малко съчинена от мен торта - на принципа на тортата с рула на Лео (само подреждането). Ето обясненията са тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=197370.msg4225146#msg4225146. Ако има нещо неясно, пак питай

Стават боите за яйца - аз за всеки случай гледам на опаковката да пише, че са и за сладкиши. За степчетата са писали, че става и с тях, но аз съм попадала и на мнение, че вкуса на някои от тях после не е добър.
      - горе в ъгъла пише "нетоксична"; отзад пише "немски продукт"

- тези са желатинови        - тук пише че са разрешени за хранителни цели, но самия факт, че съдържат Е123...  Ето тук съм писала и за други бои на прах (и за Е123) - но боите за яйца на тази фирма са със сол вътре и не стават за сладкиши, сигурно затова са направили и отделни опаковки за сладкиши. Което ме подсеща - гледайте за солта в боите, много от великденските са със сол.
Виж целия пост
# 187
Меги,  Hug Heart Eyes, остава да стане, стискайте ми палци!!!
Виж целия пост
# 188
Напоследьк не пиша често,но ви чета редовно.Бях спряла малко с тортите поради липса на поводи и диетата ми,но днес имаме повод да похапнем-имения ден на сина ми.Ето днешната ми торта
-пандишпанови блатове и муса на Танитка

Все си казвам,че няма да правя повече коли,защото ми е много трудно,а и не ми се отдава много,ама за син тийнейджьр какво друго-само коли са му в главата.
Виж целия пост
# 189
 В рецептата която има аз, за тестото не е посочен набухвател. Така ли става или трябва бакпулвер?
Виж целия пост
# 190
за да не стане объркване, можеш ли да напишеш рецептата, която имаш ти - и тогава мога да ти кажа
Виж целия пост
# 191
acer ако рецептата е от първата страница на темата - в нея няма набухвател, но блата става доста дебел. Спокойно се реже на три. Чалъма е да се разбият много добре белтъците.
Виж целия пост
# 192
Здравейте!  Grinning
Творенията ви са наистина прекрасни!!   bouquet
Писах в общия форум, но ме упътиха насам, та да си повторя въпроса - знае ли някой как се прави таква торта - http://www.afamilyfare.com/Images/cake.jpg
Моя близка приятелка се омъжва и много иска да има такава торта, затова си мислех да се пробвам и да я изненадам.
Мерси!  Hug
Виж целия пост
# 193
Да това е рецептата, от първа страница запандишпанов блат.
Виж целия пост
# 194
acer, wel ти е отговорила - трябва много хубаво да се разбият белтъците и няма проблем.

bosilek, много ме впечатли картинката! с толкова много блатове единствено съм виждала медовик и може би трюфел! нека да кажат и другите и с общи усилия ще измислим нещо!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия