Необходими продукти:
1 пакет кори за баница- аз използвам на Бела
300 гл мляно свинско месо от плешка или бут-по шарено
3 големи картофа - сварени
1 голяма глава лук нарязана на шайби или на по- едро
олио или масло за намазване на корите и тавичката
чубрица
джоджен
черен пипер
сол на вкус
1 яйце за намазване на баницата
Плънката приготвяме като задушим в малко мазнина лука и мляното месо.Сваляме от котлона и добавяме сварените и намачкани на едро с вилица картофи.Подправяме с чубрица, джоджен, черен пипер и сол на вкус.
Оформяме банацита като вземаме три кори, намазваме ги с масло или олио, слагаме малко плънка в единия край и завиваме на руло.Редим в тавичката предварително намазана с малко мазнина.
Намазваме с разбито яйце и печем в предварително загрята фурна на 250 градуса до зачервяване.
Източник:Списание Моето Дете