Въпрос за пържен черен дроб

  • 78 441
  • 29
# 15
И на мен ми е доста странно. Явно предизвиква някаква реакция содата- шупва и го прави мек,но...
Виж целия пост
# 16
И на мен ми е доста странно. Явно предизвиква някаква реакция содата- шупва и го прави мек,но...
Ами аз пробвах веднъж с пилешки дробчета(прочетох тук във форума,че се овалва в брашно+1/2 ч.л. сода)....обачееее хич,ама хич не ми хареса вкуса.Содата даде гаден вкус.Аз правя често дроб в къщи(описала съм по-горе как го приготвям) и винаги си облизваме пръстите.Става крехък,сочен.Стана ми любопитно с тая сода ,затова питам.......
Виж целия пост
# 17
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.

Много вярно! Само преди това го накисвам за една нощ в прясно мляко (или разредено прясно мляко), което после изхвъэрлям. Това е, за да се отнемат част от токсините, които се натрупват в черния дроб. После изплаквам с хладка вода и слагам нарязания дроб в купа. Поръсвам със сода бикарбонат  и както го е описала по-нататък didi62. Наистина няма да съжаляваш! Много успешен трик - дроба се топи в устата, мекичък и вусничък.
Виж целия пост
# 18
Аз от един стар готвач зная това : кисне се поне 24 часа в олио и след това се обработва - или пържи , или на скарата.
Виж целия пост
# 19
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.

Така го правя и аз . Свеки ме светна за това един път и не съжалявам ,че я послушах.
Виж целия пост
# 20
Харесва ме го малко алангле, така не става твърд и сух.
Виж целия пост
# 21
  Аз го нарязвам на парченца,измивам добре и го пускам за няколко минути във вряща вода.След това загрявам олио в което задушавам лук.Вадя дроба от водата,поръсвам го с магданоз,посолявам и го поливам с горещото олио и лук.Покривам с капак за няколко минути и е готов.Става много сочен и вкусен. Peace
Виж целия пост
# 22
Благодаря ви за всички ,,тайни'',за пръв път ги чувам.
Ще изпробвам всички cook
Виж целия пост
# 23
Аз го правя с праз и червено вино в глинен гювеч или йена във фурната; слагам и няколко парченца сланина, колкото за аромат. Никога не ми е ставал сух /е, стига да не се заплесна и да не забравя да го изключа Mr. Green/. Преди години пробвах със сода по съвет на едно списание и го изхвърлих, просто содата дава отвратителен вкус според всички вкъщи  Confused
Когато се случи да го правя на тиган, пак слагам същите добавки, но в гювеч ни харесва повече.
Виж целия пост
# 24
Абе все чета в тая тема,че слагате сода на дроба...Е,не остава ли соден вкус...Все ми се струва гадничко... Sick Или има някоя тайна?
След содата се изплаква обилно с вода.
Виж целия пост
# 25
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Ще се изпробва на всяка цена . Хем си знаех че има мами които могат да ми отговорят на този въпрос  хем все нещо ме спираше.  newsm73
Благодаря на всички   bouquet
За тази рецепта гарантирам-забравила съм да пиша,че се соли след като се изпържи---------------чакам да ми кажеш дали си доволна.
didi62- благодаря ти наистина стана много хубав  lovekissза първи път да ми се получи както трябва   bouquet
Виж целия пост
# 26
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Ще се изпробва на всяка цена . Хем си знаех че има мами които могат да ми отговорят на този въпрос  хем все нещо ме спираше.  newsm73
Благодаря на всички   bouquet
няма защо

За тази рецепта гарантирам-забравила съм да пиша,че се соли след като се изпържи---------------чакам да ми кажеш дали си доволна.
didi62- благодаря ти наистина стана много хубав  lovekissза първи път да ми се получи както трябва   bouquet
Виж целия пост
# 27
Дроба се нарязва на филийки /ако е телешки или свински/ слага се в купа с прясно мляко,където престоява 1-2 часа

След това вече се изпържва  Grinning

И аз така го правя и става страхотен! Престоява 1-2 часа в прясно мляко, след което го овалвам в брашно и сода и пържа. За да не става никое месо твърдо и сухо, никога не се подсолява предварително или по време на термична обработка. Винаги трябва да се осолява след като е сготвено вече Peace

Прясното мляко прави дроба да не е горчив.
Солта издърпва соковете от месото.
Виж целия пост
# 28
Тъкмо онзи ден готвих свински черен дроб, та да покажа как го правя в къщи:

Нарязвам много лук /4-5 големи глави на 1 кг. дроб/ на едри полумесеци, слагам го в тава или в гювеч, поръсвам го със сол, червен пипер и млян черен пипер и го намачквам с подправките. Дроба го нарязвам на парчета, посолявам го, овалвам го обилно в брашно и го пържа в олио колкото да се "запечата" само. Всичкото това барабар с мазнината от пърженето го изливам върху лука, обърквам го, изливам една чаша вода и го пека най-малко 1 час - обикновено час и половина. Ако е в тавата - под фолио. През това време той си остава само на мазнината. Накрая може да се отвори за 5 минути да хване коричка. Дробът не се нуждае от никакви предварителни обработки, защото става на мозък!
Когато правя тая манджа, обикновено след това не се налага да мия тавата  Laughing

Ето и как изглежда:
Виж целия пост
# 29
Ако искаш да махнеш кръвта слагаш в тенджерка да заври вода и махаш от котлона.Потапяш дроба 5 мин да му изтече кръвта,изцеждаш го и го пържиш.
Аз го панирам с бира,брашно и яйце.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия