Помощ - сметана за торта

  • 1 987
  • 8
Помагайте! Кажете как да приготвя така сметаната, че след като извадя тортата от хладилника да не се разтече.А ако можете и да помогнете за сиропиране по-интересно ще съм ви многооо благодарна  Laughing
Виж целия пост
# 1
За каква сметана става дума? Ако е за течна или суха - разбивам я с миксера и после не ми се разтича изобщо. Ако е за заквасена, може да сложиш един желатин и като намажеш тортата да оставиш няколко часа в хладилника.

За сиропирането - най-често сиропирам със сок от компот или карамелизирам захар и после я разтварям в мляко или вода. В зависимост от тортата може да се сиропира и с ликьор и мляко.
Виж целия пост
# 2
Ами и аз не знам каква сметана да ползвам точно  Wink
Виж целия пост
# 3
Обикновенно в рецептите си пише каква е сметаната. Дай рецептата за тортата, за да не стане грешка.
Виж целия пост
# 4
Рая, блатовете още не съм решила какви ще са, може и да са купени готови, защото си мисля, че иначе няма да се справя.  Neutral Face Искам да направя торта за дъщеричката ни с детски мотиви, като оцветя сметаната и така  Grinning
Виж целия пост
# 5
Ами използвай квасена сметана. До сега не ми се е случвало да ми се разтича на сладкиш. Разбива се със захар, като другата.
Виж целия пост
# 6
заквасената сметана се разбива с пудра захар и става твърда за мазане..а, с какво мислиш да я оцветяваш..как се оцветява и с какви бои (марка, кол.-во) и тн
Виж целия пост
# 7
Миленче, има по магазините сладкарски бои, а мисля, че ако разтворя някакъв степ хем ще има цвят, хем и аромат, а си мисля и че ще е по-безвредно от тези бои.Знам ли  Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 8
Аз не съм на същото мнение за Степа, той има аромат, но е с изкуствен подсладител, който е вреден. По-голям привърженик съм на сладкарските бои. Те все пак са предназначени за храни, а има и течни есенции, с които сметаната може да се ароматизира.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия