Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 318 754
  • 485
# 45
Ето и моите:

- Болярска питка

- за Бъдни вечер 2006 г.

- Усукана питка с мед и орехи

- Питка - Слънце

- за Бъдни вечер 2007 г.
Виж целия пост
# 46
Браво на всички за питлите.Страхотно са!Може ли рецептата за тази питка с орехи и мед,но искам да знам как точно се усуква.Аз също правя хубави питки ,но мога само на кифлички ,розички и на охлюв.Нямам снимки,защото скоро не съм правила а другите ми снимки са на хартия с обикновен апарат.при питките на Танита имаше мн интересни модели,някакси като нарязкани,бяха супер някой ако мойе да кайе как се постига този ефект,ще бъда мн благодарна!
Виж целия пост
# 47
Ето тук съм качила по-голяма част от питките които съм правила, кажи коя точно искаш да знаеш как се прави и ще обясня като имам време.

Виж целия пост
# 48
ай, ай, Tannita.... Crazy
Очите ми са пълни, душата ми се пълни от тези фотографии! Hug

Ще взема да се метна да меся...
Виж целия пост
# 49
здравейте и от мен!Ето и рецептата за моята любима питка:

3 яйца
1к.кисело мляко
1с.л. сол
1с.л. захар
3с.л.олио
125гр. краве масло
1 кубче мая-40гр.

Разбърквам маята с малко брашно,захарта и малко хладка вода да се получи каша и оставям да бухне.Разтапям маслото.Пресявам брашното със солта.Направете кладенче в брашното и добавете яйцата,к.мляко и олиото.После разделяме тестото на 2 части.Разточвам всяка топка до кора 1 см.Намазвам едната кора с раз.масло,после слагам отгоре и втората кора.Пак намазвам с масло и навивам на руло.Усуквам като изтеглям в две посоки.Намазвам с олио и поръсвам с брашно тавата.Срязвам двата края и ги слагам  в средата,а останалото в кръг.Оставям да втаса и накрая намазвам с жълтък разбит с 1 ч.л. вода или олио.Пече се в умерене фурна-45мин.

Съжалявам,че нямам снимка,но все пак да ви е сладко Grinning
Виж целия пост
# 50
 dohзабравих-около 1 килограм брашно.
Виж целия пост
# 51
Здравейте !
Моята пита не се получи. Sick Оставих я да втасва във фурната на 50 градуса и след 5 мин вече беше почнала да се пече- имаше кора. Така че я хвърлих. Като гледам вашите какви са хубави, направо ми иде да Banghead
Виж целия пост
# 52
Хм. Сигурна ли си, че е била на 50, а не на 150 градуса? Аз понякога слагам и на по-висока температура, към 70 градуса, досега никога не се е запичала отгоре Thinking
А ти намаза ли я с олио предварително, за да не засъхва и покри ли я с нещо, или просто остави тестото така във фурната? Ако не си я покрила, може да стане нещо като коричка, ама можеш да го махнеш или просто да я измесиш отново, като втаса, не се усеща после.
Виж целия пост
# 53
Tannita разгледах питките ти-фантастични!Ако може кажи как правиш 3-та,7-та ,а 20 и последната еднакви ли са?Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 54
Танитта,те твоите питки са цяло изкуство!нежероятно,направо оставам с отворена уста като ги гледам!Дето има кифлички,плитки и възелчета ми е ясно.Но не мога да разбера как са направени 3,4,7,12 питка? Имаш едно като козунацхе от възелчета и него не схващам мн.Едно като венче и пак така нарязкано,изобщо всички са мн оригинални и красиви!Браво ти за мен си фаворитката на питките! Simple Smile
Влагодаря ти много за вниманието!И предварително ти благодаря за урока за подреждането на питката в тавата!
Виж целия пост
# 55
Танита пропуснах да отбележа че твоите питки имат мн хубав цвят и някакси са мн равномерно изпечени.Имат страхотна коричка!Моите обикновено това което е намазано преди печенето става лъскаво а това дето се пуква в печката(дето после се надува при печенето) остава  бяло и някакси грапаво ако мога да се изразя.кажи кога точно ги мажеш и как ги печеш!Извиняваи за нахалството ми но мн ми харесаха твоите!Искам и моите да стават толкова хубави!
Виж целия пост
# 56
На втора страница пуснах идея за Никулденска пита

На бъдни вечер я направих в подходящ по височина съд и възелчетата станаха по-подредени:



щях да правя елха, ама изникна проблем и хайде пак възелчета  Wink
Виж целия пост
# 57
Ето тук съм качила по-голяма част от питките които съм правила, кажи коя точно искаш да знаеш как се прави и ще обясня като имам време.


Танита ти направо ме разби. smile3544 smile3544 smile3544
Моля те давай веднага рецептите и оформянето на питките-Коледната, за деня на благодарността, едно руло навито -сладко.една продълговата,абе давай всичките.Предварително мноооого благодаря и   bouquet
Виж целия пост
# 58
Хм. Сигурна ли си, че е била на 50, а не на 150 градуса? Аз понякога слагам и на по-висока температура, към 70 градуса, досега никога не се е запичала отгоре Thinking
А ти намаза ли я с олио предварително, за да не засъхва и покри ли я с нещо, или просто остави тестото така във фурната? Ако не си я покрила, може да стане нещо като коричка, ама можеш да го махнеш или просто да я измесиш отново, като втаса, не се усеща после.
Нито я намазах, нито я покрих  smile3538- просто ей така я сложих. Опитах се да я размеся наново , но да ти кажа честно не успях- отгоре кора, вътре лепне, направо не можех да го отделя от ръцете си, затова добавих брашно, но тестото стана много твърдо и аз се отказах накрая Sick. Някой път ще събера смелост да се пробвам отново Peace
Виж целия пост
# 59
Момичета аз да се похваля,че като за пръв път направих Болярската питка стана страхотна,жалко,че не я снимах.

Обачеее това,което видях от Танита ,нямам думи.Красота и изкушение.И питките и тортите.Танита как ги правиш толкова красиви??
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия