Пай Банофи

  • 29 804
  • 83
# 60
Да, Коте, защото и в Англия такава използват, или подобна - whipping cream - която е с масленост към 36 до 40 %  Simple Smile
Виж целия пост
# 61
 Shocked
Tanetо,и аз пишман станах,че реших да споделя своето мнение и опит  bouquet
 Tiredизобщо не разбирам с какво те засегнах!?
айде чао    bouquet
Виж целия пост
# 62
  Направих го със собствен блат,обаче.....Утре ще докладвам за резултата! Simple Smile
Виж целия пост
# 63
  Резултата е много хубав!Сметаната Хопла не е развалила сладкиша,както и собствения ми маслен блат!Друг път мисля и орехи да добавя.
   Благодаря за рецептата!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 64
някой смесвал ли е тази сметана с шоколад/бял/?дали ще стане,защото веднъж ми се пресече при разбиване сметаната на Президент/само със захар я разбивах/ и сега първо питам за шоколада да не стане беля?
Виж целия пост
# 65
Първият път изобщо, когато разбивах Президент беше с пудра захар и на мен също ми се пресече....добре че пробвах с много малко количество.
За Банофи пая я разбих с кристална захар и се разби чудесно  Simple Smile
Преди около две седмици пак я разбивах с кристална захар и нямах проблеми  Simple Smile

Със шоколад съм я разбивала на принципа на ганаша - затоплих сметаната в подходящ съд, добавих шоколадов кувертюр настърган (стъргането ми беше трудоемко Wink), после охладих и изстудих в хладилника за една нощ. На следващият ден разбих с миксер. Самият ганаш ми стана обаче по-мек и течен, отколкото си го представях......

това е което, мога да споделя  Simple Smile
Виж целия пост
# 66
благодаря Simple Smile
аз не дочаках отговора и рискувах.Взех сметана/подсладена/ сложих я за малко във фризера ,защото пишеше,че трябвало да е студена и после я разбих и добавих два разтопени на водна баня бели шоколада и пак разбих с тел.Стана супер на вкус,а на вид не се промени остана си консистенцията на сметаната/пухкаво/
Виж целия пост
# 67
На мен ми е малко странно,че кутийките се варят неотворени Shocked Няма ли да стане нещо така..и после нищо не се добавя към млякото? Как става този карамел,че и с такъв цвят? Простете невежите ми въпроси,ама хич ме няма по сладкишите,а този специално искам да го направя добре! А може ли несмлени бисквити,че е се опасявам да не би да не се получи плътен блат от смлените..
Виж целия пост
# 68
  Sladurka,100 пъти съм варила кондензираното мляко,уверявам те,нищо "така" няма да стане! Laughing Става кафяво на цвят,защото захарта,която е в него,се карамелизира по време на варенето.Важното е кутийката да е покрита с вода през цялото време(сигурно си го прочела по-нагоре),изпълни това условие и всичко ще е тип топ! Peace
Виж целия пост
# 69
  Sladurka,100 пъти съм варила кондензираното мляко,уверявам те,нищо "така" няма да стане! Laughing Става кафяво на цвят,защото захарта,която е в него,се карамелизира по време на варенето.Важното е кутийката да е покрита с вода през цялото време(сигурно си го прочела по-нагоре),изпълни това условие и всичко ще е тип топ! Peace
Hug,задължително ще го направя аз тоя пай,макар не и днес Blush
Виж целия пост
# 70
Момичета, днес го направих.Направо е върхът.Варих млякото 2.5 и стана много гъсто и многоооооо карамелено.
Taneto,благодаря за рецептата!
Виж целия пост
# 71
Taneto, благодаря за рецептата!  bouquet  Днес направих пая и стана много вкусен! Всички го харесаха.   chef
Виж целия пост
# 72
Вчера направих 2 Wink Мммм в бисквитеното тесто сложих и разбити белтъци на сняг, масло и кондензирано мляко. А кондензираното мляко за карамела варих 7 часа
Виж целия пост
# 73
и аз го правих тази седмица и наистина е супер вкусно Simple Smile Варих млякото 5 часа и стана много хубаво. Наистина има разлика във вкуса, в зависимост от времето на варене.
Виж целия пост
# 74
Има ли указание на кутията на кондензираното мляко как се вари - до къде трябва да е водата - да облива кутията или до половината? И като е затворена кутията - няма ли опасност като ври и не излиза парата да се получи бомба-ефект? Дано въпросите ми не звучат глупаво. Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия