Зеленчуците сега

  • 547
  • 9
Чудя се - напоследък ме "изби на готвене"  Joy (и на мен да ми се случи). Смело използвам всякакви пресни зеленчуци от пазара. Обаче като се замисля - и чушките, и пресния магданоз, и морковите, и копъра, и пресния лук, чесъна (Китайски) и т.н. всъщност или са си парникови или внос. Няма друго, така че ги купувам - следователно и малкия ги яде. Толкова големи и "излъскани" изглеждат всички, че се чудя дали наистина са полезни и не съдържат разни "обогатители", неподходящи за малки деца. Ама каква е другата алтернатива - замразени  newsm78? Разчитам на мнения.
Виж целия пост
# 1
Единственото за което се сещам е  като вземеш  пресните зеленчуци да  ги накиснеш за 2 часа в студена вода .
Така се махали нитратите .... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2
За мен не съществува алтернатива. При амразените каква е гаранцията? Пак не знам какво точно са замразявали.
Купувам пресни зеленчуци и плодове целогодишно, като гледам да се придържам предимно към сезонните. Ясно е, че точно по това време всичко е парниково и бухано с нитрати.
Кисна във вода и ядем. Това е положението.
Виж целия пост
# 3
Пресни или замразени - ако не са домашни, са бъкани най-вероятно с боклуци. Има лек - кисненето на обелени и нарязани и накисанти за поне 20мин в обилно количество студена вода. 99 процента от нитратите падат  Peace
Виж целия пост
# 4
Това за кисненето във вода не го знаех досега.
Златни сте!
Виж целия пост
# 5
Това за кисненето във вода не го знаех досега.
Златни сте!
И аз,благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 6
Пресни или замразени - ако не са домашни, са бъкани най-вероятно с боклуци. Има лек - кисненето на обелени и нарязани и накисанти за поне 20мин в обилно количество студена вода. 99 процента от нитратите падат  Peace
И аз много мерси за инфото Peace. Значи пак водата оправя работата  Wink (понеже си спомням как в една много стара моя тема за купешките пилета - Vivi пък ме просветли, че като се хвърли първата вода също падат "боклуците)
Виж целия пост
# 7
Аз също готвя със зеленчуци от пазара и за нас,и за детето.Просто нямам друг избор.За малката ги кисна обелени и нарязани за около половин час в студена вода.Когато варя месо за детето,го чакам да заври и изхвърлям първата вода.Чувала съм,че така падат и голяма част от гадостите в месото.
Виж целия пост
# 8
Когато варя месо за детето,го чакам да заври и изхвърлям първата вода.Чувала съм,че така падат и голяма част от гадостите в месото.

Скоро и аз се зачудих дали кисненето на месото няма да доведе до подобен резултат, но и това със смяната на водата е идейно, мерси   bouquet
Виж целия пост
# 9
Когато варя месо за детето,го чакам да заври и изхвърлям първата вода.Чувала съм,че така падат и голяма част от гадостите в месото.

Скоро и аз се зачудих дали кисненето на месото няма да доведе до подобен резултат, но и това със смяната на водата е идейно, мерси   bouquet
Да, да, точно така  Peace. Всъщност горе май не се изразих правилно - хвърля се първата вода от варенето  Sunglasses
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия