300 гр. боб
1 глава лук
50 гр. олио
2 с.л. червен пипер
2 сухи чушки
0,200 мл. смлени домати
2 с.л. подправка за боб
сол на вкус
1 с.л. джоджен
2-3 с.л. брашно
1 кг. свински ребърца
подправка за месо
1 с.л. соев сос
3 с.л. червено вино
Боба се накисва в студена вода от вечерта за да набъбне и да се свари по-бързо. На другия ден се слага в тенджера да ври 10 мин. Снема се от огъня за да се изхвърли първата вода. Пак се залива с вода и се прибавят олиото, червения пипер, чушките и лука нарязан на дребно. Вари се и 15 мин. преди да е готов боба се добавят доматите, подправката, джоджена и сол на вкус. Като се махне от огъня се прибавя брашното смесено с малко вода.
Ребрата се посоляват с подправката, поливат се с виното и соевия сос и се слагат в глинения съд, като се захлупват с капак. Задушават се ок. 30 мин. на 200*. След това се маха капака и се прибавя боба. Пече се още ок 30 мин. на 170*-180*. Трябва да се внимава да не изври водата и да не остане боба сух.