От нищо нещо с бутер тесто

  • 14 712
  • 22
Снимката не е от най-добрите, следващия път повече ще се постарая.
Сигурна съм, че много от вас спестяват време, правейки от бутер тесто различни вкусотии - сладки и солени.
Ето моето предложение - много лесно и бързо:

Необходимо ви е:

бутер тесто
шоколад
кафява захар

1.Тестото се нарязва на квадрати

2.Във всеки квадрат се слагат 4 парчета шоколад (доволно количество като за моя вкус)

3.Краищата на бутер тестото се навлажняват с вода, за да се слепят добре

4.Квадрата се прегъва на две, притискат се краищата

5.Отгоре леко се навлажнява с вода и се поръсва с кафява захар

6.Пече се около 20 мин. на 180 гр.

Това е. Захарта леко се разтапя и прави карамелена коричка. В комбинация с разтопения шоколад е просто прекрасно Crazy.

Виж целия пост
# 1
Добре изглежда, даже много добре  Laughing Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing
Виж целия пост
# 2
Бутер тестото е на голяма почит в нашият дом. Ще се възползвам от рецептата. И аз правя всякакви измислени сладки и соленки, с или без пълнеж.
Виж целия пост
# 3
да споделя опита си с бутер тестото, ако на някого мога да бъда полезна!
от темичката с тортите и от рецептата за торта Алказар се научих като работя с бутер тестото да го разточвам леко предварително! не бухва толкова много и не се троши отгоре!
Виж целия пост
# 4
Ето и моите "медалчета" от бутер тесто и ролца с кренвирш.



и още


Виж целия пост
# 5
Аз просто го режа на лентички, усуквам на панделка, посолявам и пека, стават чудно мезе  Grinning

Иначе за сладкото предложение - мерси  Hug
Виж целия пост
# 6
Аз също предпочитам бутер тесто, но жалкото е само , че баничките са вкусни топли. Приготвям банички с пълнеж от кремврирш, сирене или кашкавал. Формата може да е триъгълничета или квадратчета.
Marieta, рецептата ти с шоколада ме заинтригува много. Фенове сме му. Ще я пробвам с голямо удоволствие. Heart Eyes
Виж целия пост
# 7
Още утре ще ги направя!  Peace
Виж целия пост
# 8
Ето и едно сладко предложение с бутер тесто
Нарязвам тестото на малки квадрати приблиз 8/8 см , прегъвам на две да стане триъгълник и пека , приготвям сладък сироп като за баклава и поливам истиналите триъгилници със горещ сироп. Понякога вътре слагам и натрошени орехи
На вкус стават същите като тригуните които съм яла като дете
да ви е вкусно   chef
Виж целия пост
# 9
Добре изглежда, даже много добре  Laughing Обичам всякакви разновидности от бутер тесто  Laughing

И аз така Peace
Виж целия пост
# 10
Незаменимо за нео4аквани гости. У нас се яде в следните форми:
бани4ки с кайма/гъби,
с яйце и сирене или с кашкавал/колбас/кремвирш
рулца с чесън, чубрица и кашкавал
с локум/шоколад/плодове на сладко от смокини или вишни
на мини пици
като основа за тарти разни
на соленки посукани със сол и сусам...
на щрудел4ета
с киснати стафиди и орехи
май затова се сещам засега
Виж целия пост
# 11
Аз писах и в темата за сладкишите с извара, но да предложа и тук едно по-различно и необичайно предложение - сладки банички от бутер тесто с извара и стафиди:

Виж целия пост
# 12
Ще ги пробвам както с шоколад, така и с локум - не се бях сещала за такава плънка - благодаря за идеите Hug - и ние много обичаме бутер тесто
Виж целия пост
# 13
Eто някои лесни идеи и от мен:

цък:
Бутер - щрудел:
 Настъргана ябълка смесвам с канела, захар, смлени орехи и счукани бисквити (става и със счукани велиденски курабии, ако са ви останали  Mr. Green). Правя го на око, защото количествата на захарта и бисквитите варират според сладостта и влажността на ябълките. От тази смес слагам на широката страна на триъгълничета от бутертесто, завивам на кифличка, а след това - и на охлювче. Внимавайте при завиването, така че краищата на триъгълничетата да остават отдолу, за да не се разтварят при печене.

цък:
Локумки

Парче локум нарязвам на три или четири и увивам в триъгълниче от бутертесто. Ако локумът е много мек, подгъвам краищата на триъгълника навътре, за да не изтече.

Добре е локумките да се поръсят с пудра захар, но аз не го правя, защото иначе ще чистя пудра захар из цялата къща. Щерка ми е по-пакостлива и от сврака.


Бутер-пици

Предполагам, този начин на изрязване на тестото ви е познат, затова с две думи - плънката:
Най-отдолу слагам по една лъжичка готов доматен сос и поръсвам с босилек (през зимата ползвам замразен, през лятото - накълцан пресен). Отгоре слагам шунка, а върху нея - парче моцарела или др. сирене.

Бутерките по правило пека на загрята до 200*С фурна, върху силиконови подложки. Ако нямате, препоръчвам хартия за печене, в краен случай, намокрена с вода тава, но това не винаги помага против залепване.
Виж целия пост
# 14
Най - лесната рецепта (и една от най- любимите ни) е - нарязвам тестото на лентички, поръсвам с рендосан кашкавал и кимион.

Не можах да открия бутер тесто тука, а много обичаме такива закуски    Tired 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия