Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

раждане в болница Вита...

  • 1 305
  • 13
Избрах тази болница за раждането на бебока ми. Моля мамите, които са родили там "нормално", да споделят своето мнение, впечатление...
Доколкото знам, там по-голяма практика е раждането "със секцио", аз обаче държа на естественото раждане... Ще се радвам да споделите своя опит, как протече всичко накратко и т.н.
Виж целия пост
# 1
Мисля, че за Вита по-важно е кой лекар си избрала. Аз ходих там за проследяване, но не бях доволна от идеите на лекаря за раждането, защото също исках да е максимално естествено и без никакви намеси. Накрая се отказах от този лекар. Иначе болницата е приятна, но май в родилното стаите са с общ санитарен възъл. То вярно, че и стаите не са много, така че не би трябвало да е проблем.
Виж целия пост
# 2
Аз лично не бих раждала там, имам приятелка, раждала във Вита и не остана много доволна. Аз съм ходила там за прегледи при грип и забелязах, че всеки път ми изписват адски скъпи лекарства, единият път се върнах при джи пи-то и той ми изписа съвсем обикновенни и пак се оправих Wink Така, че аз лично им нямам много вяра, но всеки си преценява.

Леко раждане!
Виж целия пост
# 3
Погледи в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=312789.0


Леко раждане!
Виж целия пост
# 4
Етърва ми роди преди няколко дни там, но секцио. Стаята и беше с едно легло и самостоятелен санитарен възел. Доволна е като цяло.
Виж целия пост
# 5
Моя колежка роди във Вита преди време... Онова което ми разказа, твърдо ме отказа да раждам там и затова избрах друга частна клиника!
Виж целия пост
# 6
Чела съм много постинги за раждането във Вита, но всички те касаят жени родили оперативно.  Интересуват ме впечатления от "нормалното" раждане!
Виж целия пост
# 7
Аз родих във "Вита" в края на ноември миналата година и съм много доволна. Тъй като родих секцио, нямам лични впечатления от "нормалното" раждане там. Моя колежка, обаче, роди и двете си деца там "нормално" и всичко, което ми е разказвала за самото раждане е само и единствено положително Simple Smile. Тя ражда при д-р Илиева.

Ако решиш да родиш "нормално" там, ти препоръчвам да избереш или д-р Илиева или д-р Кълвачева. И двете са много добри специалисти. Успех!
Виж целия пост
# 8
В началото ходих при д-р Велкова, но после успях да се запиша при д-р Кълвачева и сега тя ми води жк. Това което знам за Вита е, че стационара не е много голям, и тъй като повечето жени предпочитат да раждат там със секцио и след като то е планирано във времето, си помислих "как тогава протича естественото раждане, като то не може да се планира, има ли място за всички, а ако се наложи да престоиш повече време...?!".  И на тази база ми е любопитно за жени, които са родили нормално там, да споделят как протича всичко, колко време са престояли в болницата и пр. /Ако желаете, можете да ми пишете на лични/.
Виж целия пост
# 9
Здравей!
Аз раждах естествено във Вита началото на ноември миналата година. Не съм останала с впечатление, че там повече се ражда секцио  Thinking Бременноста ми следеше д-р Кълвачева - безкрайно съм доволна, но се случи така, че тя беше на отдавна планувано пътуване в чужбина когато започнах да раждам и ме пое д-р Илиева. Мислех, че ще се отнася по-зле с мен защото все пак не съм нейна пациентка, но въобще не беше така. Отидох към 17 часа с два см. разкритие и акушерката ми каза, че сигурно ще родя чак на другата сутрин. После ме прегледа Илиева и каза въобще да не се притеснявам, ще си родя същия ден. Направиха ми тоалет, мъжа ми беше с мен в стаята до последно. Сложиха ми епидурална упойка, преди това окситоцин. Бях на регистратурата в 17 часа, а в 21.40 родих. Боля ме около 40 мин. докато ми сложат упойката. Целия персонал беше изключително внимателен. Аз въобще не издържам на болка и вдигнах всички на главата си, но никой не показа изнервеност, напротив - всички ми съчувстваха и ме разсейваха, въпреки, че беше събота вечер и вероятно предпочитаха да са със семействата си вкъщи.
Родих голямо бебе - 3,700 кг, но въобще не съм се мъчила. Благодарение на д-р Илиева родих за 15 мин. Още тогава заявих, че мога да раждам през седмица. Нямам неприятни спомени от раждането. Имаше няколко забавни момента. Дъщеря ми имаше малък проблем, но благодарение на адекватната реакция на неонатоложката се разминахме само със ситеми.
Не съм се мъчила като животно, не съм изпитвала влудяваща болка, не са ме карали да се чувствам виновна, че раждам както е в повечето болници. Целия екип направи всичко възможно да се чувствам добре. Направиха така, че ако реша да имам второ дете раждането ще е последното нещо което би ме притеснило. Виж закърмянето е друга тема, мога да раждам през седмица, но вероятно второ бебе няма да закърмя никога... Но това е друга тема.
Ако имаш още въпроси пиши на лични! Успех и леко, безпроблемно раждане   bouquet
Виж целия пост
# 10
Аз родих във Вита, секцио, затова мога да ти дам инфо само за обстановката. Стаите в родилното са общо 4, две от тях са със собствен санитарен възел, другите две са с общ. Във всички стаи има по едно легло.
През времето на престоя ми имаше едно нормално раждане, явно всичко мина много лесно, защото жената няколко часа след приемането си беше родила и се разхождаше по коридора вече.
Болницата е много чиста, всички са много любезни.
Виж целия пост
# 11
Аз също родих във Вита, обаче секцио. Напълно подкрепям казаното от Ники. Доколкото знам, ако случайно се окаже, че няма места в стаите в родилното, ще те настанят на долния етаж, където условията са същите. Когато аз раждах два дни бях самичка след което дойдоха още две мами, едната от която роди естествено. Акушерките често седяха при мен и ми обясняваха надълго и нашироко как да се грижа за бебока и отговаряха на абсолютно всичките ми въпроси. Останах изключително доволна от всичко и ако живот и здраве имаме отново бебе, определено ще се насоча към Вита.
Виж целия пост
# 12
всички които са раждали във Вита са доволни, което ме радва - значи съм направила добър избор!!! Миналата седмица като ходих при д-р Кълвачева, обсъдихме, че моето раждане ще най-вероятно "нормално", засега всичко върви добре с бебето!
Виж целия пост
# 13
За естествено раждане ти препоръчвам д-р Илиева. Тя никога няма да тръгне да прави секцио просто ей така, а и е голям поддръжник на естественото раждане. Никога не съм виждала по-мила и любезна докторка от нея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия