Домашна торта "Василия"

  • 132 649
  • 184
Този уикенд си взех кутия маскарпоне, уж за тирамису, но ми дойде идея за торта и реших да експериментирам. Резултатът си заслужаваше, затова я кръстих на дъщеря ми, която в момента е най-голямото ми вдъхновение  Heart Eyes


Домашна торта "Василия"



1 кутия сирене "Маскарпоне" /от 0.500 кг/  се разбърква добре с 200 гр. разбита подсладена сметана, добавят се и 2-3 лъжици пудра захар и 1-2 пакетчета ванилия. Така кремът ви е готов!

Смилате в блендера или счуквате в плик 1 пакетче какаови бисквити и ги смесвате с 2 суп.лъжици какао.

На дъното на тортена форма се нареждат обикновени бисквити  "Пти бьор" на "Житен дар"   /на мен за цялата торта ми стигнаха пакетче и половина/, върху тях се разстила 1/3 от крема, поръсва се с 1/3 от смлените какаови бисквити и се полива с 3 лъжици затоплен в микровълновата фурна течен шоколад "Нутелла". Следват още 2 пъти в същия ред -  бисквити, крем, какаови трохи и шоколад. Преди да полеете третия пласт със шоколад, посипвате с ядки, каквито ви се намират. Аз изполвах филетирани бадеми.

Нужни са поне 12 часа в хладилника, за да придобие тортата завършения си вид и вкус. Моите хора я нападнаха на 4-я час, но могат само да съжаляват, защото парченцето, което си бях оставила за днес, беше много-по-вкусно, тортата става по-плътна и бисквитите поемат хубаво влагата от маскарпонето.

Със сигурност ще я доусъвършенствам, но и така е много вкусна и ефектна.



P.S. /14.01.2013/ ...Мина доста време от публикуването на рецептата, а през това време тортичката мина през доста вариации в къщи, затова се чувствам длъжна да ги споделя  Simple Smile

1. Кремът може да стане още по-разкошен, ако добавите към него 1 кутия карамелизирано подсладено кондензирано мляко, известно още като "дулсе де лече" /в руските магазини се продава готова "сгущенка", другият, предпочитан от мен вариант е,  консервата да се вари 2-3-4 часа във вода /колкото повече, толкова по-добре, като се внимава винаги да е покрита с вода/ и да се отвори, след като е напълно изстинала/. Дори използвам още по-революционен метод - варя консервата в тенджера под налягане за 50 мин., ефектът е като след  5-часово варене на котлона Simple Smile Разбира се, внимавам да е покрита с поне 3-4 пръста вода, за да не остане на сухо. На българския пазар се продава това мляко. Правила съм го и с 3-те съставки, и заменяйки сметаната с карамелизираното мляко, всякак става.  Маскарпонето е основата на крема и си е задължително!

2. За тези, които обичат по-сочни торти, пробвайте варианта да натопите бисквитките в прясно мляко, в което са разтворени 2 пакетчета сухо капучино или 3х1.
Виж целия пост
# 1
Това ще го направя непременно  smile3508
Изглежда супер апетитно и вкудно
Виж целия пост
# 2
 Цецето,   bouquet
С тази торта ще посрещна дъщеря ми в неделя.
Като я направя в събота ще кажа какъв е крайния резултат.
Предполагам че от самото маскарпоне,ще има лек вкус на Тирамису.
Виж целия пост
# 3
Уау!  ooooh!
Цеце, добре, че си събра мислите да опишеш това творение на изкуството!  Hug
Виж целия пост
# 4
аЗ ДА ПОПИТАМ-МАСКАРПОНЕТО ОТ КОЛКО ГРАМА Е,ЗАЩОТО ИМА от 0.500 и от 0.250 гр,или няма значение,малко сирене,малка торта...
Виж целия пост
# 5
Ауу Цеце разкош Party.Още от другата тема където се отчитаме какво сме готвили те дебна да пуснеш рецепта.
Маскарпоне от къде купувате момичета - може би от големите супермаркети при сиренето ли newsm78.
Никога не съм купувала Маскарпоне, а имам голямо желание да направя тази торта.
аЗ ДА ПОПИТАМ-МАСКАРПОНЕТО ОТ КОЛКО ГРАМА Е,ЗАЩОТО ИМА от 0.500 и от 0.250 гр,или няма значение,малко сирене,малка торта...
А и да не повтарям и аз този въпрос.
Цеце още веднъж  bouquetза рецептата.
Виж целия пост
# 6
аЗ ДА ПОПИТАМ-МАСКАРПОНЕТО ОТ КОЛКО ГРАМА Е,ЗАЩОТО ИМА от 0.500 и от 0.250 гр,или няма значение,малко сирене,малка торта...

Извинявам се, ще допълня рецептата  Embarassed - кутията маскарпоне е от 0.500 гр.

Бъни , аз купих маскарпоне от Пикадили - там имаше 3 вида. Досега в квартален супермаркет така и не съм откривала. Другите момичета да кажат, ако са купували от други места. Успех в приготвянето!
Виж целия пост
# 7
Страшна е не съм по сладкото , но ще я направя на всяка цена и ще докладвам!! Специални поздрави на сладкарката  bouquet
Виж целия пост
# 8
Подсладена сметана - това течна сметана сладкарска ли е, или може да се използва и течна готварска, разбита със захар?Или пък заквасена сметана, разбита със захар?
Виж целия пост
# 9
Бъни ,да,по принцип маскарпоне има в по големите супермаркети,аз си купувам от Билла,и май там/освен в Кауфланд/ е на най изгодна цена,като тя варира за опаковка от 0.500 кг.от 7.80 до 9.00 лв. някъде.Зависи и от марката като най скъпо е на "Санта лучия",но и на другите марки е също толкова добро като на тази скъпата Peaceтака,че не си заслужава да се дават 12.80 лв. за това марковото,при положение,че се използва за торта Peace
Виж целия пост
# 10
Подсладена сметана - това течна сметана сладкарска ли е, или може да се използва и течна готварска, разбита със захар?Или пък заквасена сметана, разбита със захар?



Сарина, аз използвах подсладена течна /сладкарска/ сметана. Няма проблем да се използва и течна готварска, която да си разбиеш със захар. Но в случая една кутийка подсладена от 0.200 ще ти свърши идеална работа  Peace
Виж целия пост
# 11
Понеже в нашия град поне аз не съм открила да продават "Маскарпоне",с какво може да се замени-сирене "Крема"или нещо друго?
Виж целия пост
# 12
Понеже в нашия град поне аз не съм открила да продават "Маскарпоне",с какво може да се замени-сирене "Крема"или нещо друго?
Това не го вярвам ThinkingОткъде си?Щом аз го намирам в нашето село Rolling Eyes
Виж целия пост
# 13
Цецето, страхотна е тази торта! Браво Hug!
А колко голяма е тортената форма?
Виж целия пост
# 14
Допадна ми тази торта. Ако открия маскарпоне ще я направя още утре  Peace
Виж целия пост
# 15
Понеже в нашия град поне аз не съм открила да продават "Маскарпоне",с какво може да се замени-сирене "Крема"или нещо друго?
Това не го вярвам ThinkingОткъде си?Щом аз го намирам в нашето село Rolling Eyes
Търговище!Наистина не съм виждала в големите супермаркети, може някъде по кварталите да има,но не мога да обиколя целия град. Grinning
Виж целия пост
# 16
Леле! Супер изглежда и е от"мързеливите"/ не се пекат блатовете и не се варят кремове/-такива най-много ги обичам!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 17
А колко голяма е тортената форма?

Моята е 24 сантиметра, но малко по-голяма или по-малка едва ли ще е проблем  Peace
Виж целия пост
# 18
Лина ,аз съм от Силистра,и имаме  Билла,но и  в други по големи супермаркети съм намирала PeaceСигурна съм,че има,просто трябва да обиколиш Wink
За заместването,незнам....става с крема сирене,но да знаеш,далеч по различно става на вкус Peace
Виж целия пост
# 19
Ето открих моята торта.Благодарности на авторката,отдавна си търся рецепта за торта с маскарпоне Hug
А съвсем ме зарадва факта,че не се пече блат,имам лоши спомени от това Laughing
Скоро ще я направя и ще приложа снимка.
Виж целия пост
# 20
Супер изглежда,поздравления  bouquet
Виж целия пост
# 21
Оуууу, страшно иглежда Crazy, лигите ми потекоха! Задължително ще я пробвам, благодаря, че сподели с нас рецептата  bouquet.
Виж целия пост
# 22
Тортата изглежда просто зашеметяващо    bouquet
Виж целия пост
# 23
ще  я  пробвам  задължително
Виж целия пост
# 24
Аз не съм правяч на торти, но тази торта ми ПРОГОВОРИ от екрана... Каза: "Изяж ме!"  Mr. Green Ще я направя, то се е видяло...  Animal Pig
Виж целия пост
# 25
Щом не се пече е лесно е в случая не е евтино , но пък е вкусно .Браво -хареса ми.
Виж целия пост
# 26
Тортата изглежда невероятна! Благодарско!  bouquet  chef  bouquet
Виж целия пост
# 27
Страхотно изглежда , благодаря ,че сподели  с нас рецептата ..със сигурност ще я  пробвам  bouquet
А да попитам откъде купувате тези филетирани бадеми  newsm78
Виж целия пост
# 28
Страхотно изглежда , благодаря ,че сподели  с нас рецептата ..със сигурност ще я  пробвам  bouquet
А да попитам откъде купувате тези филетирани бадеми  newsm78
В Метро със сигурност  има.
Виж целия пост
# 29
Страхотно изглежда , благодаря ,че сподели  с нас рецептата ..със сигурност ще я  пробвам  bouquet
А да попитам откъде купувате тези филетирани бадеми  newsm78
Във всеки по-добре зареден магазин ги има
Виж целия пост
# 30
Аз утре ще я правя за втори път. Много я харесаха вкъщи. Страхотна е! Да е жива и здрава Василия и все така да вдъхновява майка си!   bouquet
Виж целия пост
# 31
Ще я правя направо звучи невероятно.
Виж целия пост
# 32
perfektna torta!bravo
Виж целия пост
# 33
изглежда страхотна Peace, поздравления
Виж целия пост
# 34
Еее, няма начин и аз да не спретна една такава, особено след като в петък чакам дъщеря си Василия да се прибере от лагер.
Виж целия пост
# 35
Направих тортата преди няколко дни и да ви призная чесно не очаквах моите да хапнат много от нея , но............. излапаха я за един ден.Страхотна торта.Още повече като няма печене на блатове и т.н. Цецето да си жива и здрава за тази страхотна рецепта.
Виж целия пост
# 36
изглежда много вкусно и лесно.
Виж целия пост
# 37
Mnogo  добре изглежда тортата и ще я направя и аз,но понеже ще я ядат мъже,а те обичат да е сладка.....Дали е достатъчно сладка с тези две,три лъж.пудра захар? Не съм използвала маскарпоне и не знам дали е сладко и то? Кажете ми моля ви,да добавям ли още захар? И благодаря за рецептата!!!  bouquet
Виж целия пост
# 38
Тортата изглежда превъзходна и мисля да я направя за рожденния ден на дъщерями и изскам да попитам бисквитите дали омекват от крема защото  много обичат сочни блатове.
Виж целия пост
# 39
Тортата изглежда превъзходна и мисля да я направя за рожденния ден на дъщерями и изскам да попитам бисквитите дали омекват от крема защото  много обичат сочни блатове.
Омекват, но трябва да престои поне 24 часа PeaceТова е вече любимата торта на моето семейство!
Виж целия пост
# 40
Mnogo  добре изглежда тортата и ще я направя и аз,но понеже ще я ядат мъже,а те обичат да е сладка.....Дали е достатъчно сладка с тези две,три лъж.пудра захар? Не съм използвала маскарпоне и не знам дали е сладко и то? Кажете ми моля ви,да добавям ли още захар? И благодаря за рецептата!!!  bouquet

Пробвай крема и ако прецениш, че не е достатъчно сладък, можеш да добавиш още захар по ваш вкус.  Но все пак имай предвид, че се добавя и шоколад, а той си е доста сладък   Wink
Виж целия пост
# 41
Здравейте,
Искам и аз да изкажа благодарности на авторката на тази чудесна торта:))
Приготвих я, само че нещо не съм доразбрала и използвах заквасена сметана плюс пудра захар, но и така се получи чудесна...

Много благодаря, ще опитам отново и в оригинал:)))
Прекрасно попадение   bouquet
Виж целия пост
# 42
Направих свой вариант по темата, като добавих три яйца - жълтъците към маскарпонето и сметаната, а белтъците на сняг и ги смесих накрая. ще мога да споделя най-рано утре дали е успешна модификацията Wink
Виж целия пост
# 43
ще ядете сурови яйца? Shocked
Виж целия пост
# 44
          Greene, то това си е крема на Тирамисуто, хич не се чуди, хиляди съм изяла и нищо ми няма  Laughing
     А тази тортичка ще си я направя следващата събота за рождения ден, може и да не я пробвам, че уж съм на диета, но ще е приятно разнообразие за гостите ми, които от години посрещам с Тирамису на този ден  Laughing
     Благодаря за сладката идея   bouquet
Виж целия пост
# 45
Много обичам тирамису, ама незнаех, че крема му е със сурови яйца. Crazy През лятото май ще го изключа като любим десерт Rolling Eyes
Виж целия пост
# 46
Правя вече няколко пъти тортата и винаги се изяжда до троха. Последния път я правих за колегите на съпруга ми, предизвика фурор.
Направих някои модификации в оригиналната рецепта. Слагам кълцани ядки между пластовете и горе също - така ядките се усещат по-добре. Крема го правя с повече сметана - на 500 грама маскарпоне слагам 400 грама течна неподсладена сметана + 3 лъжици пудра захар. Явно маскарпонето, което купувам е много гъсто и с по-малко сметана крема става прекалено гъст, а с тази пропорция с повечко сметана става перфектен.

Благодаря горещо на авторката на рецептата!
Виж целия пост
# 47
хареса ми рецептата, ще я пробвам
Виж целия пост
# 48
Влизам специално да благодаря на Цецето, която е измислила такава вкусна торта! Стана перфектна и дъщеря ми не спря да я хвали. Благодаря и също за разясненията в една друга тема! Цеце  bouquet
Виж целия пост
# 49
Правих я току що, отзиви за вкуса най-рано довечера, защото няма да издържа до утре.
Но да попитам нещо...доста трудно ми се нанасяше крема в/у бисквитите...те се лепяха и повдигаха...и формата ми е с размер 26 см...май щеше да е по-добре да е само на два реда бисквити. Вие как действате в тази посока?
Виж целия пост
# 50
Защото ти е бил гъст крема. Както писах по-горе, според мен по-удачната пропорция е 500гр маскарпоне + 400 грама неподсладена сметана + 3 лъжици пудра захар. Така се нанася по-лесно, попива по-добре и си стяга без проблем след няколко часа в хладилника. На 3 пласта си е ОК.
Виж целия пост
# 51
Защото ти е бил гъст крема. Както писах по-горе, според мен по-удачната пропорция е 500гр маскарпоне + 400 грама неподсладена сметана + 3 лъжици пудра захар. Така се нанася по-лесно, попива по-добре и си стяга без проблем след няколко часа в хладилника. На 3 пласта си е ОК.
Уж четох тук вчечера, но стриктно си взех само 200грама...следващия път. дано бисквитите и так апопият все пак.
Виж целия пост
# 52
Ами кремът си е лепкав по принцип, и на мен ми лепят бисквитите, но това не ме притеснява - то пълно щастие няма  Laughing В крайна сметка като си попият от маскарпонето, тортата си се стяга и си сляга добре във формата.

За мен 400 гр. сметана биха били много за вкуса ми, защото така се убива вкусът на маскарпонето и ще преобладава този на сметаната. Аз по принцип не обичам торти със сладкарска сметана и 200 гр. за мен е добър компромис - хем става по-пухкав кремът, хем не е прекалено. А влагата идва точно от маскарпонето и бисквите си пият и омекват от него Peace
Виж целия пост
# 53
Цеце, ползвам класическа, истинска, неподсладена сметана. Сладкарската сметана е различна като вкус и гъстота, а като състав - съвсем. Тя е разтителна сметана, с много химия вътре.
Предполагам от там идва разликата.

Както и да е, тортата ти е разкошна, търпи варианти, но основната идея е страхотна. Пак ти благодаря за което!
Виж целия пост
# 54
Цеце, ползвам класическа, истинска, неподсладена сметана. Сладкарската сметана е различна като вкус и гъстота, а като състав - съвсем. Тя е разтителна сметана, с много химия вътре.


Сбъдваща, помогни ми малко с терминологията ... Сладкарската сметана е битата - Schlagsahne, нали, а "класическата, истинска"  е saure Sahne предполагам?!, а заквасена сметана изобщо не знам какво е и има ли го в Германия?
И кои бисквити ползва за тортата, че тук тип обикновени бисквити не съм виждала май?
Изглежда невероятно и още тези дни ще я пробвам!
Виж целия пост
# 55
  Saure Sahne е заквасена сметана. Schlagsahne е класическата готварска сметана - течна, неподсладена, от краве мляко. Сладкарска сметана (разстителна подсладена) има при щандовете с украси на торти, конденzирано мляко и прочие. Не я препоръчвам.
Бисквити - става добре с обикновените Butterkeks, но има едни пълнозърнести бисквитки в Алди с които става още по-вкусно.
Виж целия пост
# 56
Интересна идея за торта......Сега я виждам чак Embarassed......Точно като за хора като мен - дето нямат нерви за други торти с фондани и пр. екстри....

Цеце, благодарско, ще и намеря повод за да я направя тези дни......
Виж целия пост
# 57
Най-напред поздравления на ЦеЦето за рецептата   bouquet
Откакто я мернах тук във форума ми се загнезди в главата тази торта и не ме остави на мира докато не я направих.  Blush
Моя скромен опит показа,4е другия път Ще пробвам така както е казала СбъдваЩа :

Защото ти е бил гъст крема. Както писах по-горе, според мен по-удачната пропорция е 500гр маскарпоне + 400 грама неподсладена сметана + 3 лъжици пудра захар. Така се нанася по-лесно, попива по-добре и си стяга без проблем след няколко часа в хладилника. На 3 пласта си е ОК.

С опаковката маскарпоне от 500 гр и само една неподсладена сметана за готвене от 200мл + 3те лъжици пудра захар пластовете не можаха да се овлажнят достатъ4но ( 12 4аса я оставих да отлежава в хладилника ). Явно крема е доШъл по- гъсти4ък и тортата я ядохме в насипно състояние,не 4е това я спаси от униЩожение,де. Twisted Evil  Другия път Ще сложа оЩе една сметана от 200 мл и дано това да бъде достатъ4но. А,и другото неЩо,което малко ме озада4и е ,4е когато слобих Нутелата да я вте4ня в една купи4ка в микровълновата на 1 мин и запо4на да пуШи и сякаШ загоря. Не знам дали моЩността на фурната не е била твърде голяма.Другия път Ще я разтопя на водна баня за да няма изненади. Wink
ОЩе веднъж благодаря за 4удната рецепта. Hug  bouquet
Виж целия пост
# 58
mcdirock на мен при зададените продукти ми се навлажни, но за най-горният пласт не ми достигна...там където имаше повече маскарпоне си беше по-вкусно. А течния шоколад на ниска мощност го разтопявай.
Виж целия пост
# 59
mcdirock на мен при зададените продукти ми се навлажни, но за най-горният пласт не ми достигна...там където имаше повече маскарпоне си беше по-вкусно. А течния шоколад на ниска мощност го разтопявай.

Mи де да знам заЩо така се полу4и.  newsm78 Аз гледах да слагам равни коли4ества крем на всеки пласт и като цяло сместта ми стигна. Формата ми е 26 см и пластовете бяха 3. Сега оба4е се замислям,4е може би коли4еството крем,което съм слагала между пластовете е било недостатъ4но и затова бисквитите не поеха достатъ4но влажност. Thinking Както и да е,Ще и хвана цаката. Peace
Виж целия пост
# 60
Тортата е много лесна и много вкусна!
Лесна-имайте предвид,че го казва,човек,
който е кръгла 0 в кухнята и вчера за първи
път в живота си правих торта!Благодаря ти Цеце!
Единствено имах проблем с Нутелата в микровълновата-
до като се усетя, цялата кухня беше в дим,шоколада беше прегорял,
така и не успях да го стопя.В един от пластовете нарязах един
банан,много хубава торта стана.
Виж целия пост
# 61
И аз преди около седмица направих тортата. Получи се много вкусно и лесно и със сигурност ще я направя втори път.

Но действително бих добавила малко повече сметана - кремът при тези пропорции се получава сравнително гъст.
Разнасяше се трудно, освен това блатовете не станаха толкова сочни, колкото ги предпочитаме у дома.

Но благодаря за рецептата. Чудесна торта  bouquet
Виж целия пост
# 62
azsaQ, може би е моя грешката, че не съм уточнила как да се стопля шоколадът  Peace Съжалявам за изгорялата Нутела  ooooh!, но наистина трябва да е за кратко и на много ниска мощност, колкото да позволи шоколадът да се изсипва с лъжицата. Може и просто да се сложи за кратко в съд с гореща вода.

Има много начини да се направят бисквитите по-сочни и меки, въпрос на предпочитания. Рецептата търпи всякакви вариации според вкуса, важното е, че наистина комбинацията от продукти я прави много вкусна  Grinning
Виж целия пост
# 63
Странно,моята си стана сочна,може би
защото я правих в по-малка форма.
А Нутелата и аз не знам на колко я завъртях,
но докато беше в mw,събрах дрехите от простора.
Сега mw още мирише на изгоряло, а кухнята беше
една димна завеса. Laughing
Виж целия пост
# 64
Благодаря за хубавата рецепта.Тортата стана превъзходна.Направих я за рожденният ден на моят мъж.Парче от нея ще покажа утре когато я срежа.




Виж целия пост
# 65
Момичета,а матрошавате ли бисквитите,за да попълните кръглата форма?
Защото, тяхната е правоъгълна? Sad
Виж целия пост
# 66
Момичета,а матрошавате ли бисквитите,за да попълните кръглата форма?
Защото, тяхната е правоъгълна? Sad

Там където остава празна повърхност при поставянето на бисквитите,начупвам и нагаждам така за да се запълни формата
Виж целия пост
# 67
Момичета,а матрошавате ли бисквитите,за да попълните кръглата форма?
Защото, тяхната е правоъгълна? Sad

Там където остава празна повърхност при поставянето на бисквитите,начупвам и нагаждам така за да се запълни формата

Благодаря за бързия отговор Simple Smile
Така си мислех и аз,че става,но се притеснявах от друга страна дали после като я режа тези парченца няма да изпадат Simple Smile
Виж целия пост
# 68
Момичета,а матрошавате ли бисквитите,за да попълните кръглата форма?
Защото, тяхната е правоъгълна? Sad

Там където остава празна повърхност при поставянето на бисквитите,начупвам и нагаждам така за да се запълни формата

Благодаря за бързия отговор Simple Smile
Така си мислех и аз,че става,но се притеснявах от друга страна дали после като я режа тези парченца няма да изпадат Simple Smile

Аз специално когато правя тази торта,напоявам бисквитите .За много малко ги потапям в кафе/направено от кафемашина-защото е малко по воднисто/ с някаква есенция, от ром или коняк.Става много хубава така тортата,и бисквитите омекнали а и тортата има много хубав вкус така.-
Виж целия пост
# 69
Благодаря за страхотната рецепта!
Аз напоих малко бисквитите в мляко + кафе Инка, получи се много добре. Сметаната не я смесих с Маскарпоне, че скоро ядохме торта с Маскарпоне и да не се повтарям Simple Smile.
Страхотна торта - това е най-важното !!!

Ето снимка:

Виж целия пост
# 70
Много благодаря за рецептата! Търсех лесна и ефектна торта без печене на блатове за рождения ден на съпруга ми другата седмица - тази торта е просто идеална  Peace Изглежда страхотно  Peace Дали със смлени орехи отгоре ще се получи добре?  newsm78

Другата ми питанка е дали вместо маскарпоне може да се използва крема сирене от рода на "Филаделфия"  newsm78
Виж целия пост
# 71
Страхотна е дано скоро се наканя да я направя ама първо да преведат майчинството че като гледам доста има за купуване
Виж целия пост
# 72
Kaк досега не съм видяла рецептата...  Thinking
Благодаря за вкусното предложение!  Hug Това е "моята" торта, без печене и става бързо.
Виж целия пост
# 73
Сбъдваща, благодаря за помощта със сметаната  Hug Тортата я правих още в края на октомври да отбележим 6м на дъщеря ми. Стана страхотна, благодаря за рецептата!   bouquet
Сложих 2 сметани.
Виж целия пост
# 74
Аз  правих тортата за коледа  и много ни хареса,жалко е че ние не обичаме десерти и се наложи да я раздам,но всички останаха очаровани от нея.
Даже ми поискаха и рецептата.
Виж целия пост
# 75
Имам въпрос. Маскарпонето с миксер ли се разбива или просто се разбърква с лъжица? Питам защото преди 2 седмици се опитах с миксер ,но стана на едни малки зрънца. Не разбрах от какво се получи така. А искам да пробвам тортата и да не се получи сущия резултат.
Виж целия пост
# 76
Много си го разбивала и е започнало да се трансформира в масло Joy
къде е била тази торта досега #Cussing out
ще я опитам непременно
Виж целия пост
# 77
Тази торта изглежда супер, ще я пробваме със сигурност!  Peace А и аз съм фен на маскарпонето в сладкиши по принцип, така че няма да я подминем.  Grinning
Виж целия пост
# 78
Много си го разбивала и е започнало да се трансформира в масло Joy
ooooh! Не може да бъде  Joy
Виж целия пост
# 79
Сега дамо запис, а като я направя ще се похваля.
Виж целия пост
# 80
Утре мисля да я спретна , на гости сме на свеки в петък . Ще споделя за резултата , само че аз мисля да сменя маскарпонето с крема сирене , със сигурност няма да е същия вкус , но мисля че ще ни допадне   Peace
Виж целия пост
# 81
Имам въпрос. Маскарпонето с миксер ли се разбива или просто се разбърква с лъжица? Питам защото преди 2 седмици се опитах с миксер ,но стана на едни малки зрънца. Не разбрах от какво се получи така. А искам да пробвам тортата и да не се получи сущия резултат.

Маскарпонето не бива да се разбива с миксер, а се разбърква с лъжица, защото иначе се пресича, както е станало в твоя случай!
Тъкмо ме подсетихте да я направя отново. Тортата е фантастична!
Виж целия пост
# 82
Утре мисля да я спретна , на гости сме на свеки в петък . Ще споделя за резултата , само че аз мисля да сменя маскарпонето с крема сирене , със сигурност няма да е същия вкус , но мисля че ще ни допадне   Peace
Тортата стана невероятна и внесто маскарпоне използвах крема сирене,стана супер дори мойта дъщеря помисли че е с маскарпоне.Така че пробвай,ще останеш очарована ето и самата нея.
[/url]
[/url]
Виж целия пост
# 83
Тази торта я ям от край време в един ресторнат, където разбира се не ми издадоха рецептата и най-сетне я намерих тук, супер си Цеце!
Само дето първият ми опит не беше съвсем успешен. Натрошените бисквити останаха много сухи, защото и нутелата и маскарпонето се стягат много бързо в хладилника и не успяват да попият в блата. А и при самото намазване нещо не ми се получи - как мажете кремовете върху бисквитените трохи? Особено шоколада - колкото и да го разтопявам, в секундата в която го извадая от микровълновата или от парната баня (защото опитах и по двата начина), се стяга и изобщо не подлежи на мазане или поливане. А и блата на тортата от ресторанта е някакси по-тестен. Може би смилат бисквитите с малко масло? Дайте акъл.  newsm78
Виж целия пост
# 84
Моля ви много искам да направя тортата,но немога да разбера каква сметана да взема.Има една на Хопла(дано не мъркам името),която се разбива с миксер,такава ли се използва?200 гр като се разбият с миксера май ще стане доста.Спомням си едно време като работих в едно кафе битата сметана на кфето беше от тази в кутия,разбиваше се с миксер.Дали е същата newsm78.Ако не е моля ви кажете марката за да знам каква да търся.Мерси пресварително.
Виж целия пост
# 85
Моля ви много искам да направя тортата,но немога да разбера каква сметана да взема.Има една на Хопла(дано не мъркам името),която се разбива с миксер,такава ли се използва?200 гр като се разбият с миксера май ще стане доста.Спомням си едно време като работих в едно кафе битата сметана на кфето беше от тази в кутия,разбиваше се с миксер.Дали е същата newsm78.Ако не е моля ви кажете марката за да знам каква да търся.Мерси пресварително.
Хопла мисля, че ще ти свърши работа, нека е подсладена все пак.
Виж целия пост
# 86
Ала-Бала , 200гр. Хопла ще ти свърши идеална работа  Peace
Виж целия пост
# 87
Тортата я правих два пъти. Но сложих 2 заквасени сметани вместо другата сметана. Стана супер.
Виж целия пост
# 88
Сега видях този разкош Crazy и усещам,че скоро ще я направя,още повече че тази седмица има празник вкъщи...Благодаря Цеце  bouquet 
Виж целия пост
# 89
Хайде и аз на пазар за торта утре newsm71
Виж целия пост
# 90
Момичета тази торта е слабо казано разкошна и се прави много лесно аз разбърках маскарпонето и сметаната с дървена лъжица правих я за велик ден опитахме я на следващия ден след като я направих но на третия ден беше най - хубава заслужава си чакането
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=294546&cat=500&ppuser=6637
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=294547&cat=500&ppuser=6637

благодарности на Цеце
Виж целия пост
# 91
И аз я правих, много ми хареса ама много и на мен и съпруга ми и дъщеря ми, ще има повторение. Малко трудно размазах крема върху бисквитите, godinova ти как се справи, разкажи?
Виж целия пост
# 92
godinova  Hug
 
  Малко трудно размазах крема върху бисквитите, godinova ти как се справи, разкажи?

Деси, с мерак става  Laughing
Виж целия пост
# 93
Ами да така се получава но прочетох по нагоре че и при другите е така по гъст става крема и малко лепне на бисквитите ама ако не се лъжа някой по нагоре беше написал че безкрайно щастие няма но си заслужава защото тортата е толкова вкусна и лека че просто нямам думи Деси размазах крема внимателно да се разместят бисквитите с дървена бъркалка от тези дето се ползват за тефлонираните тигани
Виж целия пост
# 94
Правя торта за всяка месечинка на моето бебоче. За тази месечинка мисля да направя тази.  Party
Мерси за рецептата, Цецето  Hug

Само бих искала да попитам за бадемите,разбрах че ги има в Метро,но на щанда с ядките ли е или на някое специално място?
Виж целия пост
# 95
godinova  Hug
Виж целия пост
# 96
Тортата стана разкошна. А аз дори забравих да сложа от Нутелата.
Няма да ви казвам колко изядох, защото ще се уплашите Shocked
Виж целия пост
# 97
Тортата е ПРЕВЪЗХОДНА! Много благодаря на авторката за рецептата!  newsm18   
Наистина си заслужава и несъмнено ще я направя отново.По-долу е линк към снимка на моето творение Laughing Искаше ми се да покажа и отделно парче (за да се видят пластовете),но не направих крема достатъчно гъст и...  парчетата леееко се разпадаха.НО като за първи опит стана перфектно. Успех на всеки,който иска да се пробва и да знаете,че няма да съжалявате   thumbsup

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/264580_2427 … 267_4786004_n.jpg
Виж целия пост
# 98
Да споделя, че и аз я правих за едни гости, страхотна, превъзходна и чудна   bouquet Не можах да снимам понеже нямам в момента фото, обаче вкуса е супер.  Поздравления за рецептата   chef
Виж целия пост
# 99
И аз спретнах тортата за вчерашния празник .
Много бърза,лесна и вкусна,но...малко сухичка за нашите вкусове,Другият път ще сиропирам повече бисквитките.Благодаря за рецептата   bouquet


Виж целия пост
# 100
kasier, радвам се, че ви е харесала тортата, изглежда чудесно!  bouquet Можеш да потопиш бисквитите в прясно мляко, преди да ти наредиш, за да е по-сочен блатът  Peace
Виж целия пост
# 101
Нямам миксер, ще може ли сметаната да се разбие на ръка, според вас? newsm78
Виж целия пост
# 102
Нямам миксер, ще може ли сметаната да се разбие на ръка, според вас? newsm78
Да.
Виж целия пост
# 103
Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 104
Цеце, момичета дайте ми идея с нещо да заместя шоколада... Малко съм се отдалечила от кухнята и нищо не ми ражда главата.

Тортата изглежда превъзходна и лесна! 
Виж целия пост
# 105
Ето я и моята торта. Чудесна и лесна!!!! Благодаря за рецептата.   bouquet



Виж целия пост
# 106
Здравейте. Тортичката изглежда зашеметително.
Нямам опит със сметаните. Изчетох внимателно темата и се спрях на готварската, тъй като сладкарската била на растителна основа. Та въпросът ми е, сметаната трябва ли да е разбита преди смесването й с  маскарпоне-то? Трябва да се получи пухкав крем ли?
Виж целия пост
# 107
Тортичката изглежда страхотно.Ще я правя и аз скоро.
Виж целия пост
# 108
Доста вкусна изглежда.Ще се прави  Peace
Виж целия пост
# 109
Curly sue, разбива се сметаната, да. Щом ще я правиш с готварска, разбий я с 4-5 лъжици пудра захар.
Виж целия пост
# 110
... се спрях на готварската, тъй като сладкарската била на растителна основа. ...
Само да уточня нещо. Разликата между сладкарската и готварската е само това, че първата е подсладена, иначе на повечето марки и двете са растителни. Животинска сметана май имат само Президент и Май Дей по последни мои впечатления... а и това открих http://www.alimco.bg/produkti/za-sladoleda/ken-nata-35-1-zhivotinska-smetana.html  - ама супер странен сайт - без всякакви цени #Crazy
Виж целия пост
# 111
Morena, извинявам се , че не е по темата, но животинска има и в Билла - немска. По 200мл е - сладкарска и готварска. Сладкарската обаче не е сладка, но както и другаде съм споменавала много трудно разбивам животинска сметана. Кен ната май има в Метро, и лидълската е животинска - 30%.
Виж целия пост
# 112
Направих я .
3,5 препълнени супени лъжици пудра, върху тях едно маскарпоне от 0,500 и една сметана от пакет/ 0,200/ разбъркано с миксер. АбЕ-както е по рецептата, и нататъкЪ с какаото и тъмните и светлите бисквити, последните потопени в подсладено 1:1 мляко ...
вЕрно имах нЕкЪв проблем с течния шоколад/следващият път ще му сложа краве масло за да е течност,която лесно се разлива и заглажда/.
Посипка между и върху от настъргани орехи.
След 24 часа в хладилника е просто невероятна.
Благодарско на авторката за тази лесна,бърза и убийствено вкусна торта..
Виж целия пост
# 113
Другия път просто остави и течния шоколад и маскарпонето на стайна температура да се отпуснат хубаво и няма да имаш никакъв проблем с намазването.
Виж целия пост
# 114
И аз се възползвах от рецептата, благодаря на авторката   bouquet
От 3 часа отлежава в хладилника и нямам търпение тази вечер домашните да я опитат. Утре ще постна снимки  Simple Smile
Виж целия пост
# 115
Голяма излагация. Снощи я правих, леко поуморена вече и чак като ми останаха повече от половин пакет бисквити си дадох сметка, че съм пропуснала един ред Embarassed ooooh! Сега ще имам торта с два "блата" и твърде много крем, а ми е за гости...Май ще трябва да я сервирам в купичка с лъжичка Sad
Виж целия пост
# 116
Ето и снимка, както обещах много вкусна стана, пак ще  правя:



Виж целия пост
# 117
Ето и снимка, както обещах много вкусна стана, пак ще  правя:




Много хубава е станала. Peace
Виж целия пост
# 118
И аз да се отчета Simple Smile Тортата обра всички овации bowuu Въобще не й личеше изпуснатият ред бисквити Blush Беше стегнала идеално, много е вкусна и всички искаха рецептата. Благодаря на авторката Hug
Виж целия пост
# 119
Уау, vangobi, чудесно изглежда! Радвам се, че ви е харесала, у нас това е любимият десерт за всякакви поводи  Heart Eyes
Виж целия пост
# 120
За тези, които вече са правили тортата и я харесват, добавих в първия пост някои подобрения на рецептата, които съм изпробвала, под втората снимка  Peace
Виж целия пост
# 121
Тортата е великолепна наистина! Скоро имам рожден ден и от сега всички в къщи сме на едно мнение, че това е ще е тортата! Тогава ще опитам да с кондензирано мляко.
Цецето, поздравления отново за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 122
Страхотна торта. Благодаря за рецептата. Вчера я направих с малко изменения и стана страхотна. В близките магазини не намерих Маскрапоне и го замених с крема сирине, получи се много добре, но нямам търпение да пробвам с Маскрапоне.
Виж целия пост
# 123
Цецето, кондензираното мляко варено ли се слага?
Отдавна ѝ се каня на тая тортичка и скоро ще й дойде редът  bouquet
Виж целия пост
# 124
 Тортата е невероятна. Направих я скоро за сина ни Васил и неговия кръстник Васил  Grinning
У дома на почит са бисквитената торта и маскрапонето, а тази торта е 2 в 1. Страхотна за нас комбинация. Благодаря ти, Цеце   bouquet
Аз леко потопих бисквитите в мляко и добавих на крема сладко кондензирано мляко, несварено, защото според мен кремът ще стане много гъст с него.
 Виж на какво попаднах преди малко http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/Cake/reci … orta-s-maskarpone. Мисля, че това си е кражба, за жалост съм го срещала и други рецепти  ooooh!
Виж целия пост
# 125
Графиня фон Вайсвурст, ако не ти е късно... кондензираното мляко трябва да е сварено иначе е течно.
Виж целия пост
# 126
В рецептата пише "карамелизирано" мляко, което ще рече - тряба да е сварено подсладено кондензирано мляко - прословутото дулсе де лече, дето е толкова вкусно, че като го направя, рядко устисква да стане на сладкиш, изяждам го преди това Blush
И аз ще пробвам тортата и в този вариант. Усещам, че ще е невероятна Heart Eyes
Виж целия пост
# 127
Благодаря за отговорите  bouquet
Виж целия пост
# 128
Хайде и аз при феновете на тази торта. Още отлежава в хладилника и не сме я пробвали, но изглежда невероятно  bouquet
Само с това кондензирано мляко не ми стана ясно. Купих от Пикадили една кутия около 300 мл някакво гръцко, сложих го в една тенджерка и добавих 2 супени лъжици кафява захар. По вашите описания очаквах да се стегне, втвърди или нещо подобно, ноо си остана течно. Добавих само 1/3 от него към крема т.е. около 100 мл. за да не ми стане течен.
Бисквитите топнах в останалото кондензирано мляко за 2-3 сек, леко да се овлажнят.
Утре ще пиша как е на вкус.
Виж целия пост
# 129
И моите продукти са в наличност и идва ред за правене.Аз ще я направя без кондензирано мляко но ще топна леко бисквитите.Като я направя ще покажа резултата.
Виж целия пост
# 130
...Само с това кондензирано мляко не ми стана ясно. Купих от Пикадили една кутия около 300 мл някакво гръцко, сложих го в една тенджерка и добавих 2 супени лъжици кафява захар. ...
Доколкото разбирам си отворила кутията мляко и си го изсипала. Thinking  Трябвало е да вариш кутията - неотваряна.
Виж целия пост
# 131
...Само с това кондензирано мляко не ми стана ясно. Купих от Пикадили една кутия около 300 мл някакво гръцко, сложих го в една тенджерка и добавих 2 супени лъжици кафява захар. ...
Доколкото разбирам си отворила кутията мляко и си го изсипала. Thinking  Трябвало е да вариш кутията - неотваряна.
Е как??? Тя беше такава като на натуралните сокове, как да варя с кутията, Морена, съвсем се обърках Outta Joint
Виж целия пост
# 132
Али, ето виж:

Цитат
Можете да си го направите и сами като сварите една консерва сладко кондензирано мляко за 3-4 часа. Аз варя по няколко консерви наведнъж,по-практично е. Сложете ги в дълбока тенджера и ги покрийте с вода малко над  ръба на консервата. Периодично доливайте по малко гореща вода като започне да се изпарява. Когато отваряте консервата тя трябва да е напълно изстинала,затова по-добре си ги сварете един ден предварително.
от тук.

Обичайно са в консервна кутия кондензираните млека, поне аз не съм срещала в друга опаковка, та имах предвид металните разбира се.
Виж целия пост
# 133
...Само с това кондензирано мляко не ми стана ясно. Купих от Пикадили една кутия около 300 мл някакво гръцко, сложих го в една тенджерка и добавих 2 супени лъжици кафява захар. ...
Доколкото разбирам си отворила кутията мляко и си го изсипала. Thinking  Трябвало е да вариш кутията - неотваряна.
Е как??? Тя беше такава като на натуралните сокове, как да варя с кутията, Морена, съвсем се обърках Outta Joint
аз използвам гръцко кондензирано мляко,то също е в ламаринени кутии,единственото което ми идва на ум за кутия като от натурален сок е течна сметана  newsm78
Виж целия пост
# 134
miriams, и аз си помислих, че може да не е кондензирано мляко това на Али, но да видим какво ще каже тя.
Виж целия пост
# 135
ще чакаме резултата
отдавна съм и хвърлила око на тортичката и само чакам подходящият повод  Whistling
Виж целия пост
# 136
Извинявам се за закъснялото включване, както и ако съм подвела някого с кондензираното мляко. Пропуснах да опиша метода за карамелизиране на млякото, но понеже сме го коментирали преди време в темата за Пай Банофи, аз самата съм се подвела, че сме говорили за това и тук. Допълних в описанието на рецептата и този пропуск, за който още веднъж се извинявам. Ally_t , надявам се да е станала вкусна тортичката ти, въпреки объркването Simple Smile
Виж целия пост
# 137
Дойде реда и на тази торта.Много апетитна според мен.Разреза утре.
Виж целия пост
# 138
Извинявам се за закъснялото включване, както и ако съм подвела някого с кондензираното мляко. Пропуснах да опиша метода за карамелизиране на млякото, но понеже сме го коментирали преди време в темата за Пай Банофи, аз самата съм се подвела, че сме говорили за това и тук. Допълних в описанието на рецептата и този пропуск, за който още веднъж се извинявам. Ally_t , надявам се да е станала вкусна тортичката ти, въпреки объркването Simple Smile
Цеце, благодаря отново, следващия път ще направя такова мляко. Тортата ми пожъна успех и така. Отново поздравления на авторката за съчетаването на вкусовете   bouquet Единственото, което имам като забележка е че последния пласт от натрошени какаови бисквити не ми се напои изобщо и при рязането се свлече заедно с филираните бадеми и най-горния шоколадов слой, защото остана на трохи, сух... Вероятно беше останало по-голямо количество натрошени бисквити за накрая. Следващия път или няма да слагам 3-ти пласт натрошени бисквити, или ще сложа съвсем малко
Виж целия пост
# 139
Ally_t аз пък какво съм чела не дочела изобщо не съм разбрала че се завършва с какаовите бисквитки а я завърших със крема.Важен е вкуса  Peace
Виж целия пост
# 140
Момичета, за какъв размер тортена форма е рецептата?
Виж целия пост
# 141
Момичета, за какъв размер тортена форма е рецептата?
                       Аз я правя в 24 см. , но мисля, че не е проблем в по - голям или по - малък. Ще стане по - тънка или по- дебела в зависимост от размера.  Wink
Виж целия пост
# 142
Ето и разрез от моята торта.
Виж целия пост
# 143
Мими, много добре изглежда  newsm10
Моята е готова и "отлежава" в хладилника... Laughing Смятам да я оставя да постои до утре, че кремчето ми се стори гъстичко с това маскарпоне, та дано да попият добре бисквитките след толкова стоене  Praynig Утре ще рапортувам и с разрез  newsm68

Виж целия пост
# 144
И моята е сухичка трябваше повечко да топна бисквитките.И за мен не достатъчно сладка  Mr. Greenно това може всичко да се коригира.
Виж целия пост
# 145
И моята е сухичка трябваше повечко да топна бисквитките.И за мен не достатъчно сладка  Mr. Greenно това може всичко да се коригира.
С какви бисквити си направила твойта...наистина изглеждат малко по-сухи... Rolling Eyes Аз ползвах какаови "Закуска"...Единствено може би трябваше да я направя в по-малък диаметър форма (не че сега е много голяма де), за да станат по-дебели пластовете крем  Thinking Но това ще преценя утре като я разрежа
Виж целия пост
# 146
Какаовите  ми са чаени на Еверест /може би на грамаж за повече/ newsm78 и моята е по голяма от 24см и явно крема така е недостатъчен.
Виж целия пост
# 147
Какаовите  ми са чаени на Еверест /може би на грамаж за повече/ newsm78 и моята е по голяма от 24см и явно крема така е недостатъчен.
Аз имах предвид белите ти бисквити....те ми изглеждат така по-сухи на пръв поглед   Rolling Eyes
Много се мислих дали да не удвоя количеството на сметаната, ама викам айййде да е по рецептата.... Wink всъщност утре като разрежа и видя резултата ще разбера дали съм била на прав път за течната сметана....
Виж целия пост
# 148
 LaughingБелите са както ги е писала Цецето обикновени на житен дар" Пти бьор".
Виж целия пост
# 149
Привет и от мен!!!
Направих тортата по  рецептата на Цецето и е много вкусна.
Ето и снимка


пп.Маскарпонето може ли да се замести с нещо друго?В нашия град е невъзможно да се намери  Confused
Виж целия пост
# 150
Много е добра тортата.Със и без шоколад.
Като я направих с бисквити “закуска”, които поливах със сладко мляко, стана доста по-мека.
Вместо Маскарпоне става и със сирене крема, но тогава се усеща леко солен вкус, което не е неприятно в комбинация със сладко.Правил съм я и с украса орехи-пак става.
Добра си е комбинацията, чак опасна от съображение за надебеляване .
Виж целия пост
# 151
Тортата е много вкусна и е любимата на моето семейство. Преди няколко години по-голямата ми сестра ми даде рецептата и оттогава аз,кака и третата сестра експериментираме с нея и правим нови разновидности и както и да я направим все става много вкусна. Наскоро прочетох че тази торта не е била полезна за по-малки деца аз имам два момченца на седем годинки(близначета) те са всичко за мен и искам да попитам дали това е вярно или не понеже както всяка друга майка и аз се притеснявам за здравето на моите деца !
Благодаря Ви предварително!!
Виж целия пост
# 152
Радост, понеже не е по темата, продължавам в скрит текст.
Скрит текст:
Ако за малки деца имаш предвид твоите на 7години, предполагам се има предвид по-малки. Но като цяло няма полезни сладкиши/торти. Да споменем само захарта и е предостатъчно де е не просто не полезено, ами дори вредно ястието. В конкретната торта, като донякъде изключим Маскарпонето, коя съставка според теб носи някаква полза (в смисъл на полезност) на човек?!
Та дали е "вярно или не", всеки решава според виждането си.
Моето мнение предполагам става ясно какво е.  Wink
Виж целия пост
# 153
Привет! Отдавна съм се наканила на тази торта и имам едно питане, свързано с кондензираното мляко. Имам кутия от руските магазини - трябва ли я варя по указания начин или мога направо да я добавя към крема с маскарпоне и сметана (смятам да използвам и трите съставки)? Каква е целта на варенето на консервата? Извинявам се, ако задавам тъп въпрос... Embarassed
Виж целия пост
# 154
Страхотна торта! Как не съм я видяла досега?  ooooh!
В най-скоро време ще се пробва!  eat
Виж целия пост
# 155
Невероятна торта, най-добрата от бисквитените торти. Обрах овациите с нея. Супер.
Виж целия пост
# 156
Срам, не срам пак ще си задам въпроса за кондензираното мляко. Имам кутия от руските магазини - трябва ли я варя по указания начин или мога направо да я добавя към крема с маскарпоне и сметана (при положение, че използвам и трите съставки)? Каква е целта на варенето на консервата? Ще съм благодарна някой с опит да ми отговори  Wink
Виж целия пост
# 157
Срам, не срам пак ще си задам въпроса за кондензираното мляко. Имам кутия от руските магазини - трябва ли я варя по указания начин или мога направо да я добавя към крема с маскарпоне и сметана (при положение, че използвам и трите съставки)? Каква е целта на варенето на консервата? Ще съм благодарна някой с опит да ми отговори  Wink
Ако е сгущенка, карамелено мляко т.нар. или дулсе де лече прибавяш направо. Но ако е само кондензирано мляко, обикновенно, то е доста по-рядко и не се стяга. Него трябва да вариш...нещо което мен лично ме е страх да направя, а и 3-4 часа за 1 кутия не си заслужава, но това си елично мнение.
Виж целия пост
# 158
...
Ако е сгущенка, карамелено мляко т.нар. или дулсе де лече прибавяш направо. Но ако е само кондензирано мляко, обикновенно, то е доста по-рядко и не се стяга. Него трябва да вариш...
Точно така. Кондензираното мляко (подчертавам в консервена кутия!) като се свари се получава сгущенка/ Дулсе де лече - кремообразно и карамелено.
Виж целия пост
# 159
Ако е сгущенка, карамелено мляко т.нар. или дулсе де лече прибавяш направо. Но ако е само кондензирано мляко, обикновенно, то е доста по-рядко и не се стяга. Него трябва да вариш...нещо което мен лично ме е страх да направя, а и 3-4 часа за 1 кутия не си заслужава, но това си елично мнение.
  bouquet Благодаря! Точно сгущенка е. И аз не бих варила кутия, именно затова питам.  Wink
Виж целия пост
# 160
Момичета реших се и аз най-накрая да я пробвам, всички продукти са на лице без филираните бадеми, откъде си купувате аз проверих в Била и Кауфланд, но няма  Sad , а ми се щеше да е с бадеми. И предложете в краен случай, ако не намеря с какво да украся? Благодаря!
Поздрави за авторката на прекрасната торта   bouquet
Виж целия пост
# 161
danielka86 , в ЛИДЛ има филирани бадеми Peace
Виж целия пост
# 162
danielka86, с някакви други ядки - лешници, орехи, шам фъстък или дори с някакъв корн флекс може, оризон, плодове,... каквото ти хрумне.
Виж целия пост
# 163
Аз само да кажа,че Сгушенка и  Вареное сгушенка както се вижда са две различни неща.Първото е просто подсладено конд.мляко,а второто варено такова(да не вземе да се обърка някой и да се чуди Laughing).Ето ги пак-от ляво вареното,по средата невареното.
Тортата изглежда мммммм...,ще я пробвам  eatТака и не съм правила нищо с маскарпоне.
Скрит текст:
Да ми препоръчате марка?
Виж целия пост
# 164
Момичета за съжаление не открих никъде филирани бадеми  Sad Аз съм от Перник тук има и Кауфланд и Била и Лидъл, но и в трите нямаше, следващия път ще се подготвя от по-рано и ще си взема от София от Пикадили ми казаха че имало. Нооо за сметка на бадемите тортата стана уникална, украсена само с шоколад от горе (защото не харесвам вкуса на течните шоколади си купих милка и си го разтопих), всички много я харесаха и много скоро ще се прави пак.
Отново благодарности за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 165
danielka86, като няма филирани използваш начупени. Преди Коледа се видях в същата приказка - счупих си краката да търся начупени, а няма  Sad Извиках неволята, попарих си бадеми, обелих ги, мушнах ги в блендера и ги нарязах на едро.
Виж целия пост
# 166
И аз успях да направя тортата, Купих кондензирано мляко Dutch lady и си беше гъсто и директно го сложих в крема, сложих и 300гр. подсладена сметана и 500гр. маскарпоне и не се наложи да слагам никаква допълнителна захар. В началото крема беше много гъст, но когато се добави кондензираното мляко се разрежда и е лесен за нанасяне. За по голямо овлажняване на шоколадовите бисквити, ръснах по няколко капки прясно мляко, от това, в което топях и другите бисквити. Стана чууудеснааа. Използвах и малко по-голяма форма - 26 см , но затова и направих повече крем и бисквитите бяха 2 пакета Peace
Виж целия пост
# 167
След толкова прекрасни отзиви ще взема и аз да пробвам тази торта  Grinning
Виж целия пост
# 168
Момичетааа, и аз  снощи  правих тортата , днес вечерта  ще  видим какво се е случило с нея , на мен ми  отидоха два пакета от белите бисквити , сложих по-малко между кремовете от какаовите с како, и крема  го направих с 400-450 мл сметана,  защото формата ми за торти е по големичка.  притеснявам се само, да  не  е дошъл малко крема  на  тези два пакета, но ще  се  разбере малко по късно,ще дам и снимки  Laughing отгоре  смятам с  банани и течен шоколад да украся и ще ходя в кандидат свекито  на  гости да  хапнем  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 169
Карина, моята форма е 25см и на един голям пакет Закуска, кремът с 500г маскарпоне и 200г сметана ми се получи чудесно... Peace

Виж целия пост
# 170
http://prikachi.com/images.php?images/675/6677675b.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/677/6677677U.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/679/6677679J.jpg

Момичета това е моето творение  Grinning   страхотна е, но наистина  стана малко суха защото много малко потопих бисквитите  в млекото , беше ме страх да не се  разкашкат ,но за  следващият път ще знам Simple Smile
Хулиганка- ние по принцип обичаме  торти с много крем  , затова  сложих повече сметана  ... по скоро  приятелят ми  аз   ги обичам тортичките във всякаква разновидност  Embarassed
Виж целия пост
# 171
Да похваля и аз рецептата и да благодаря на авторката, стана превъзходно!

Аз пропуснах течния шоколад, като го замених със сварената сгущенка. Натрошените какаови бисквити, бяха тези и ефекта, който се получи с парченцата шоколад е много сполучлив!
П.С. Не съм потапяла бисквитите в мляко и съм доволна от резултата. За моя вкус не съм сбъркала.
Виж целия пост
# 172
за един месец я правих 4 пъти  Laughing , великолепна тортичка -много сполучлива и вкусна -аз потапям бисквитките в мляко обаче
Виж целия пост
# 173

.............. великолепна тортичка -много сполучлива и вкусна -аз потапям бисквитките в мляко обаче

Наистина великолепна тортичка, страшно вкусна. Heart Eyes И аз топих бисквитките в мляко за всеки случай, добавих и резенчета банан на първия и втория слой. Съжалявам, че толкова време се каних, каних.........та най-сетне. Вече я показах в други теми, ще я сложа и тук:



Цецето, хиляди благодарнсти!  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 174
Да попитам - кои бисквити топите в бляко? Тези които редите на дъното на формата ли или между крема не слагате смлени бисквити, както е в рецептата в началото, а също цели? Интересувам се някой правил ли е тортата с само с цели бисквити? Млените бисквити заедно с крема не ми навяват добра асоциация, предпочитам да си личи кое какво е.
Виж целия пост
# 175
Toпят се целите бисквити  Peace аз съм я правила в ето такава последователност: ред цели бисквити, крем, натрошени бисквити, течен шоколад и така още два пъти...   Peace може да погледнеш тук http://deliciouskit.blogspot.com/2013/02/blog-post.html
Виж целия пост
# 176
И аз тези дни ще правя тортичката. Чудя се дали вместо течен шоколад ще стане добре с крем ганаш? Или така ще станат много сметаните  newsm78
А това долче лече от къде се купува?  Rolling Eyes

Виж целия пост
# 177

А това долче лече от къде се купува?  Rolling Eyes

От руските магазини Берьозка (вареная сгущенка) или сама си го вариш - погледни темичката.
Виж целия пост
# 178
Значи долче лече е всъщност варената сгущенка? Мислех, че е някаква марка на варено, кондензирано мляко.
Ако си взема варена гущенка, няма смисъл да я варя пак , нали? Grinning Направо си я слагам в крема. Тя също толкова вкусна ли е, както ако си взема не варена и я варя 3 часа с консервата?
Виж целия пост
# 179
Значи долче лече е всъщност варената сгущенка? Мислех, че е някаква марка на варено, кондензирано мляко.
Ако си взема варена гущенка, няма смисъл да я варя пак , нали? Grinning Направо си я слагам в крема. Тя също толкова вкусна ли е, както ако си взема не варена и я варя 3 часа с консервата?

Ако имаш възможност, вземи направо варена, няма смисъл за се разправяш да я вариш с часове, поне 2-3, че и повече отиват. Аз си правя и домашна сгущьонка, за да знам какво има в нея, но целта е похапване с лъжичка. Grinning Не съм я тествала в сладкиши и торти. Ето я в карамелен и какаов/шоколадов (най-предпочитан от мен) варианти. Heart Eyes
Виж целия пост
# 180
Миналата неделя и аз направих тортата. Хареса ни, но си записах следващия път да потопя по-добре бисквитите в мляко, а голямата щерка пожела да сложа и резенчета банан между редовете. Ето и снимки:



Скрит текст:

Скрит текст:

Благодаря за рецептата.   bouquet
Виж целия пост
# 181
Най-добрата рецепта за бисквитена торта. Всичко направих по рецептата.Възползвах се от съвета и  напоих бисквитите в мляко за кратко.  bouquet
Виж целия пост
# 182
много вкусно изглеждаща торта  Crazy ще се пробва
Виж целия пост
# 183
и аз ще я напарвя
Виж целия пост
# 184
леле записвам си я за следващия път в който ще правя лесна, бърза и вкусна торта   bouquet Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия